Wikipedia:Byte av användarnamn

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök


Begäran om åtgärder Begäran om IP-kontroll Ansökan om administrativ behörighet Robotansökan Byte av användarnamn
Begäran om åtgärder Begäran om IP-kontroll Ansökan om administrativ behörighet Robotansökan Byte av användarnamn

Namnändringar sker globalt: Alla förekomster av det gamla användarnamnet på alla Wikipedia-versioner ändras. För övrig information, läs informationssidan om användarnamnsbyten innan begäran.

Svenska: Här kan du lämna en begäran om att byta användarnamn. Skapa inte det nya kontot själv!

  1. Kontrollera om ditt önskade användarnamn är tillgängligt
  2. Fyll i ditt önskade användarnamn i rutan och följ instruktionerna som visas när du klickar på "Skapa ärende"


Please read the information page about changing your username before you start the process.

English: This is where you can leave a request to change username. Please note that you must not create the new user before the request.

  1. Check availability of your desired username
  2. Enter your desired username in the field and follow the instructions that follows when you've pressed "Send request"

Arkiv och loggar[redigera | redigera wikitext]

Utförda namnbyten/Done[redigera | redigera wikitext]

SigrikR[redigera | redigera wikitext]

Tänkte göra kontot globalt, men Seal är upptaget på andra versioner. Seal (diskussion) 5 mars 2015 kl. 20.20 (CET) Är urusel på att hitta på användarnamn, så hittade namnet här: Närkes runinskrifter 23 Seal (diskussion) 5 mars 2015 kl. 20.28 (CET)

Eftersom Seal inte är globalt, dvs anslutet till SUL, så måste det bytas av en steward (som jag nu har pingat). I samband med det, Seal, misstänker jag det kan vara av intresse att veta om något av de övriga kontona är ditt.
Vänligen / TernariusD 5 mars 2015 kl. 20.33 (CET)
Utfört Utfört. -- Tegel (disk) 5 mars 2015 kl. 20.34 (CET)
De övriga kontonen är inte mina. Har däremot ett konto på Commons, under ett annat namn. Går det att slå ihop med detta? Annars överger jag det. Har bara lagt upp ett fåtal bilder. Seal (diskussion) 5 mars 2015 kl. 20.39 (CET)
Det går att byta det kontonamnet till SigrikR och det knyts till samma globala konto. Det under förutsättning att du har samma lösenord på båda kontona. Du behöver logga in med det andra kontot på Commons och bekräfta detta på din diskussionssida där. -- Tegel (disk) 5 mars 2015 kl. 20.44 (CET)

Jeff752362[redigera | redigera wikitext]

Kontot Myller är inte anslutet till SUL, vårt system för global inloggning, och måste i så fall bytas av en steward (som jag nu har pingat). I samband med det, Myller, antar jag det kan vara av intresse att veta om de övriga Myller-kontona (på danska, norska och portugisiska Wikipedia) också är dina? / TernariusD 3 mars 2015 kl. 11.35 (CET)
Hej Ternarius, som svar på din fråga kan jag berätta att jag enbart skrivit på svenska Wikipedia. Okej, då väntar vi på stewarden. Innebär detta att mitt konto i fortsättningen kommer vara anslutet till SUL och att jag kan redigera på samtliga språk? --Myller (diskussion) 3 mars 2015 kl. 14.17 (CET)
Det är kanske bättre att du frågar Tegel (stewarden) om det, om du vill vara alldeles, alldeles säker, men jag kan inte tänka mig annat. / TernariusD 3 mars 2015 kl. 14.21 (CET)
Då var bytet genomfört. För att skapa ett globalt konto som kan användas på alla wikis så får du gå till Special:MergeAccount för att skapa det globala kontot. Som det ser ut just nu så skapades det inte automatiskt. -- Tegel (disk) 3 mars 2015 kl. 14.27 (CET)
Jag kan tillägga att Special:MergeAccount inte är det minsta problematiskt. Det är bara att logga på här med Jeff752362 (om du inte redan är påloggad) och klicka på länken, så sköts resten automatiskt. / TernariusD 3 mars 2015 kl. 14.32 (CET)
Jag tackar så mycket för hjälpen! --Jeff752362 (diskussion) 3 mars 2015 kl. 15.10 (CET)

j01f6783[redigera | redigera wikitext]

Utfört Utfört J01f6783 var ledigt, så ändringen kunde genomföras direkt. Observera emellertid att det nya namnet blev J01f6783 med versalt "J" – detta på grund av tekniska begränsningar, inget användarnamn kan börja med liten bokstav. / TernariusD 30 januari 2015 kl. 23.09 (CET)

Chicbyaccident[redigera | redigera wikitext]

Jag ser att du har gjort redigeringar på flera olika projekt, därför vore det kanske lämpligare om du begärde globalt användarnamnsbyte här, men det är givetvis ditt val. Rasmus 28 15 januari 2015 kl. 00.07 (CET)
Jaså, jag tolkade det som att det skedde enligt instruktionerna ovan. Tack för information. Jag begär ändring där i stället då. Triboci (diskussion) 15 januari 2015 kl. 00.11 (CET)
Det arbetas på en ny sida på Meta för namnbyte som ska kunna översättas till olika språk, bland annat svenska. Tills denna sida är på plats så är namnbytessidan på Meta bara på engelska och då har vi valt att ha kvar denna sida för att fånga upp namnbyten även här för de som inte är så hemma på det engelska språket. Så tills vidare går det bra att begära namnbyten även här, och Ternarius brukar vara snabb på att genomföra dem. Men det finns inget som hindrar att man begär namnbytet på Meta. -- Tegel (disk) 15 januari 2015 kl. 08.40 (CET)
Rasmus och Triboci: Ja, för min personliga del blir det enklare om önskemålen sker via den här sidan. Efter Rasmus ingripande vill jag undvika att ett eventuellt byte från min sida kolliderar med en begäran från Triboci på meta, så jag väntar tills Triboci bekräftar att det är OK att göra bytet som det ursprungligen var tänkt. / TernariusD 15 januari 2015 kl. 08.44 (CET)
Jag såg att Triboci hittat till den nya sidan på Meta så bytet är genomfört. -- Tegel (disk) 15 januari 2015 kl. 08.48 (CET)
Ja, jag kan bekräfta att det nya verktyget verkar fungera utan problem. Ni kan flytta min begäran till "Done" och även uppdatera länkarna i sidhuvudet till de nya verktygets förutsättningar. Chicbyaccident (diskussion) 15 januari 2015 kl. 11.56 (CET)
Utfört Utfört av Tegel. Har flyttat begäran. Beträffande länkarna ser jag gärna att vi fortsätter att lägga in önskemål om användanamnbyten på den här sidan, åtminstone tills den flerspråkiga metasidan är klar. / TernariusD 15 januari 2015 kl. 12.13 (CET)

Avböjda namnbyten / Declined[redigera | redigera wikitext]

Glenn Jorde[redigera | redigera wikitext]

Du har gjort fem redigeringar utöver denna begäran om namnbyte. Kan du inte bara överge det gamla kontot och registrera ett nytt med det namn du vill ha? - Tournesol (diskussion) 8 mars 2015 kl. 21.57 (CET)

Wikflow[redigera | redigera wikitext]

Avslås Avslås Du har inga globala editeringar på GefleEU utom den här begäran. Då är det nog lika bra att du registrerar Wikflow direkt, det finns ju ingen redigeringshistorik att flytta. / TernariusD 25 februari 2015 kl. 12.25 (CET)

maradonagambeta[redigera | redigera wikitext]

maradonagambetastefanperss710913

Alla dina redigeringar har skett under de senaste 25 timmarna ungefär. Vore det inte enklare att bara överge det gamla kontot och skapa ett nytt med det användarnamn du vill ha? - Tournesol (diskussion) 26 februari 2015 kl. 15.58 (CET)
Avslås Avslås Du har dessutom ungefär 10 editeringar på commons, under samma snäva tidsrymd. Jag håller med Tournesol, du har ingen editeringshistorik att bevara, det är bättre att du reggar ett nytt konto. / TernariusD 26 februari 2015 kl. 19.20 (CET)

Manne[redigera | redigera wikitext]

Du har endast 3 editeringar på svenska Wikipedia (inklusive den här begäran) och 10 på engelska. Dessutom är kontot "Manne" upplagt på många Wikipediaversioner, om än inte SUL-anslutet. Är det inte enklare om du helt enkelt skapar ett nytt konto (och då kanske lämpligast något annat än "Manne")? / TernariusD 9 februari 2015 kl. 19.34 (CET)
Kan jag få ManneP istället då? Jag skulle gärna vilja byta namn på det här kontot.
ManneP är också upptaget. Bara på en Wikipedia, men där är den å andra sidan ansluten till SUL (vårt system för automatisk, global inloggning). Då riskerar du att tvingas byta om någon med större rätt till kontot (dvs med fler editeringar än du) vill ta över det, och med bara 13 editeringar globalt är det tyvärr nog risk för det. Eftersom länken på informationssidan där man ska undersöka om ett namn redan finns inte fungerar för närvarande, kan du försöka med den här i stället. Den fungerar i alla fall än så länge. Jag har kollat MannePS, och det namnet är ledigt.
Däremot tycker jag nog fortfarande att 13 editeringar totalt (dvs. globalt) är för litet för att dra igång en hel namnbytesprocess. Den är främst till för användare med en omfattande bidragsstatistik, och det är det knappast fråga om här. Det är nog enklare för alla parter om du överger ditt gamla nick och registrar ett nytt i stället (t.ex. det ovanstående MannePS).
Vänligen / TernariusD 9 februari 2015 kl. 20.25 (CET)
Som sagt, jag har anledningar till att vilja byta detta namn så jag tar gärna MannePS om det är OK med dig.

Inväntandes svar/On hold[redigera | redigera wikitext]

Nya ärenden / New requests[redigera | redigera wikitext]