Wikipedia:Dagens skandinaviska artikel/Dansk/Vecka 17, 2015

Från Wikipedia

Volbeat er et dansk metalband, der blev dannet i København i oktober 2001 af Michael Poulsen. Bandet har taget navn efter Dominus-albummet Vol.Beat.

Bandet er blevet kendt på deres særprægede musik, der oprindeligt af bandet blev omtalt som "metallisk pop rock and roll, og som generelt er kendetegnet ved hård rock and roll med inspiration lige fra Metallica til Elvis Presley. Den nuværende besætning i gruppen består af forsanger og guitarist Michael Poulsen, bassist Anders Kjølholm, guitarist Rob Caggiano og trommeslager Jon Larsen.

Bandet har udgivet fem studiealbum og en dvd. Debutalbummet solgte guld i Danmark, og bandet modtog prisen for "Bedste debutalbum" ved Danish Metal Awards. Året efter vandt de en Steppeulv som "Årets håb". De resterende album har solgt platin i Danmark. Deres andet album, Rock The Rebel / Metal The Devil, nåede som det første metalalbum nogensinde til tops på den danske hitliste. Albummet var også det første metalalbum til at sælge platin i Danmark. I alt har deres fem studiealbum solgte mere end 3 millioner eksemplarer på verdensplan, og bandet har høstet adskillige priser og nomineringer. ► Læs mere