Wikipedia:Introduktion

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
 Wikipedias introduktionskurs   Wikipedias introduktionskurs

Introduktion Redigering Formatering Wikilänkar Källhänvisningar Diskussioner Illustrationer Grundprinciper Skapa ett konto

Välkommen till Wikipedia![redigera | redigera wikitext]

Ciências sociais.png

Vi tycker det är kul att du hittat hit till Wikipedia och välkomnar dig till gemenskapen. Vi hoppas att du vill hjälpa till att bygga vidare på encyklopedin Wikipedia. Du behöver inte känna dig ensam eftersom vi är väldigt många frivilliga som deltar. Som ny kan det vara svårt att veta hur man gör och vad man kan och får göra eftersom Wikipedia är så stort och komplext. Men du kan vara lugn: det klarnar efterhand och det finns alltid andra hjälpsamma personer man kan fråga.

Syftet med denna introduktionskurs är att du ska ha lättare att komma igång ordentligt (det är fritt fram att redigera också utan att läsa kursen). Kursen består av de sidor som det länkas till i rutan ovan. Sidorna beskriver hur man redigerar och skriver artiklar samt ger dig information om konventioner på Wikipedia. En del av sidorna är mycket lätta att förstå även för de mindre datorvana, andra aningen svårare, men inte oöverstigliga de heller.

När du känner dig färdig med introduktionskursen så finns det en handbok som ett referensverk när du stöter på problem eller undrar över något.

Lycka till!

Grundläggande råd[redigera | redigera wikitext]

Vi börjar med tre tips:

  • Wikipedias sandlåda är en sida som man kan utföra olika typer av tester och experiment i. Ett råd är att öppna den i en ny flik i webbläsaren, eller ett nytt webbläsarfönster, för att ha den till hands när man läser om något man vill testa.
  • Det gör inget om det blir fel – tidigare versioner sparas alltid och artiklarna går lätt att återställa.
  • Du behöver inte lära dig allt utantill just nu – kom tillbaka när du behöver och har tid.

Nyttiga sidor[redigera | redigera wikitext]

Om du inte hittar vad du söker i denna kurs eller har frågor, se Wikipedia:Hjälp.

 

 Wikipedias introduktionskurs   Wikipedias introduktionskurs

Introduktion Redigering Formatering Wikilänkar Källhänvisningar Diskussioner Illustrationer Grundprinciper Skapa ett konto