Wikipedia:Kommentarer om administreringen av Wikipedia

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Innehåll

Kommentarer om administreringen av Wikipedia är den plats på Wikipedia där man kan diskutera hur administrativa frågor sköts.

Sidan är till för att hysa diskussioner som uppkommit på grund av till exempel anmälningar på Wikipedia:Begäran om åtgärder eller Wikipedia:Begäran om IP-kontroll. Diskussioner på dessa eller andra sidor, som sväller ut och därmed stör funktionen på dessa sidor kommer att flyttas hit, men det går också bra att starta diskussioner direkt här på sidan.

Syftet är alltså att skapa en diskussionsplats för att få administratörer, eller andra, att motivera kontroversiella åtgärder och främja en känsla av delaktighet i administrativa beslut.

Om du flyttar hit en diskussion från en annan sida, lämna gärna en länk där till diskussionen på denna sida.

Sidan arkiveras automatiskt av roboten EnBotEn. Aktuellt arkiv är Wikipedia:Kommentarer om administreringen av Wikipedia/Arkiv 2014. Övriga arkiv finns här.

Staffan J

För drygt fem år sedan blockerades Staffan Jacobson permanent.

Är han välkommen tillbaka? - Tournesol (diskussion) 6 april 2014 kl. 23.44 (CEST)

Jag var inte inblandad då det begav sig. Men efter att ha tagit del av blockeringslogg och stickprov i diskussionerna ser han ut att ha permblockerats på synnerligen goda grunder. Med tanke på nyligen timade diskussioner i detta forum är vi inte betjänta av fler politiska pov-pushare. Vilka belägg har vi för att han skulle ha ändrat sig såpass radikalt att han nu skulle vara en tillgång för Wikipedia? Lsj (diskussion) 7 april 2014 kl. 08.53 (CEST)
Är frågan aktuell av något speciellt skäl? Har han t ex bett om att få bli insläppt? Janders (diskussion) 7 april 2014 kl. 08.56 (CEST)
Jag var inte inblandad då, men det skall oerhört mycket till för att en person med sådana antecedentia skall kunna rymmas i gemenskapen. Tostarpadius (diskussion) 7 april 2014 kl. 09.01 (CEST)
För det första: Vad är anledningen till din fråga? Det finns ingen begäran om avblockering, vare sig på användarens diskussionssida eller på WP:BOÅ. För det andra så tycker jag att en evighetsblockering är en väldigt lång tid för just det övertrampet han blockerades för. Jag är dock medveten om att det finns en redigeringshistorik som inte ser helt OK ut. Om det är så att användaren vill återvända, skulle jag tänka mig att acceptera detta med vissa restriktioner för att undvika framtida konfliktsituationer, om någon är beredd att agera "fadder" och se till att användaren håller sig inom de begränsningar som vi beslutar om. Stigfinnare (diskussion) 7 april 2014 kl. 10.26 (CEST)
Han är tillbaka som oinloggad. - Tournesol (diskussion) 7 april 2014 kl. 11.44 (CEST)
Har samma beteende återkommit (vilket det lär ha gjort eftersom användaren blivit igenkänd) bör ip-numret blockeras i tre år. Tostarpadius (diskussion) 7 april 2014 kl. 13.00 (CEST)
Jag blockerade i sex månader eftersom det verkar vara en Comhemadress som är lätt att byta. Sjö (diskussion) 7 april 2014 kl. 13.12 (CEST)
Ok! Tostarpadius (diskussion) 7 april 2014 kl. 13.17 (CEST)
@Tournesol: Om vi ens ska överväga att låsa upp hans konto, får han väl komma med en formell begäran om detta. Att redigera som oinloggad är absolut inte en anledning att göra detta. Jag stödjer därför den blockering av IP-numret som gjordes av Sjö. Stigfinnare (diskussion) 7 april 2014 kl. 13.37 (CEST)
@Stigfinnare: Det är två olika saker att acceptera att någon kommit tillbaka som oinloggad eller med nytt användarnamn efter så lång tid. En annan att avblockera. Det förstnämnda brukar ibland inte vara ett problem om hn kan hålla sig borta från den typ av strul som gjorde att hn blockerades. -- Lavallen (mail) 7 april 2014 kl. 14.48 (CEST)
Någon som har tid att kolla igenom hans redigeringar? Såg att det är många som är 'senaste ändringen'... Hinner själv inte nu. Adville (diskussion) 7 april 2014 kl. 16.23 (CEST)
Mitt beslut att blockera IP:n tog jag efter att ha återställt dessa ostyrkta redigeringar som jag anser var problematiska. Jag har gjort nerslag i historiken och ser att det är samma typ av redigeringar som han gjorde under eget namn. De som var direkt inblandade i de tidigare diskussionerna är nog bättre på att bedöma hans redigeringar än jag. Sjö (diskussion) 7 april 2014 kl. 18.07 (CEST)
Nej, han är inte välkommen tillbaka. Wikipediagemenskapen vill ha lugn och ro. "Zebran är ett randigt djur..." Riggwelter (diskussion) 10 april 2014 kl. 10.47 (CEST)
Staffan har återkommit mer eller mindre regelbundet som oinloggad under de åren han varit blockerad. Jag brukar märka det eftersom jag har en del av hans "favoritartiklar" på bevakning och i samband med att jag upptäcker då även titta på hans övriga "senaste ändringar". Mitt intryck från det jag då sett är att Staffan är precis lika oförmögen att avhålla sig från politiskt POV-pushande nu som då han var då han avstängdes. /FredrikT (diskussion) 13 april 2014 kl. 21.13 (CEST)