Wikipedia:Patenterat nonsens som har raderats

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Ibland händer det att någon användare skriver något värt att dra på munnen åt, även om det inte riktigt passar på Wikipedia. Några av dessa kan ändå vara värda att spara åt eftervärlden.

Lägg nya bidrag överst. Observera att detta inte är en sida för att spara klotter i allmänhet. Kom också ihåg att även det vi här betraktar som nonsens kan ha verkshöjd: ange skapare, oavsett om det är användarnamn eller IP-nummer, särskilt för raderade sidor där det inte syns i historiken.

2015[redigera | redigera wikitext]

Lägg till mer humor

Sagornas krig[redigera | redigera wikitext]

Från De svenska korstågen, som tycks ha varit en livlig affär:

Men Finland som stolta dom är slogs tillbaka med hjälp av Sauron och Darth Vader! Saruman fick inte vara med och leka, för att han var för full. Men allting misslyckades för finnarna när Mumin beträdde oss.

2014[redigera | redigera wikitext]

Åsneryd[redigera | redigera wikitext]

Från Åsneryd, en turistguide 2010-2014.

2010

Åsneryd är en kommun i Skåne, Sverige, som räknas som en av Sveriges absolut mest mångfaldiga kommun. Trots att det är en av Sveriges populäraste turistmål, så har den bara 736 invånare året om. Åsneryd är belagd mellan höga gröna kullar, vilket gör att temperaturen aldrig understiger +21°C.

Historia

Åsneryds historia har tyvärr fallit i glömska. Det man vet är att den kända Undervattensstaden byggdes år 4000 f. kr, och man har år 1957 grävt fram Europas första pyramid. Pyramiden har ännu inte forskarna lyckats framställa när den byggdes, men man gissar att det var på Ramses V:s tid, då han var tvungen att fly landet och kom till nuvarande Åsneryd och bosatte sig här på grund av det behagliga klimatet.

Det finns mycket att sysselsätta sig med. T.ex kan du åka skidor från sept-juli bara 5 km bort. Fiskeintresserade kan ägna sig åt vanligt fiske och djuphavsfiske i Åsnerydafloden, där många unika arter förekommer. För de som vill ligga och lapa sol eller bada finns det unika möjligheter att ligga på den vita Åsnerydsstranden intill den breda och varma Åsnerydafloden.

Boenden till låga priser finns ej, eftersom det är så pass populärt. De billigaste hotellen är 3-stjärniga och kostar ca. 1000 kr per natt och person.

2014

Välkomna till Åsneryd!!!

Åsneryd i Skåne är en fantastisk plats. Mellan de gröna dalarna i sydliga Skåne ligger denna exklusiva turistort, som trots sin stora popåläritet har lyckats behålla sin genuina atmosfär. 736 invånare är bosatta här året runt.

Åsneryd har klimatet du drömmer om! En ödes nyck av naturen har lett till att en spricka i jordskorpan låter grundvattnet passera genom det inre av jorden och värms då upp till över 100 grader. Vattnet återvänder tillbaka till ytan i små kokande håligheter. Dessa varma ihåligheter värmer upp dalgången så att vintertemperaturen aldrig understiger +21 grader. Så glöm allt grått och kallt vinterväder ! Kom och gör ett besök i Åsneryd och upplev en skånsk vinter! Vi ses i Åsneryd! Turistorten sommar som vinter!

Det allra tidigaste av Åsneryds historia är tyvärr höljt i dunkel och omspunnen av många legender. Det är dock känt att Undervattensstaden byggdes omkring 4000 f Kr.

Arkeologiska utgrävningar har hittat forntida videoband som visar att Åsneryd var en stor boplats för indianer. Enligt legenden var det gudar som lärde infödingarna bygga denna fantastiska stad tillsammans med pyramiden. Det är också känt att staden täcktes av vatten år 1256 f Kr.

Alternativ teori: Staden grundades utav klass 5b år 1954.

Eller: Åsneryd är ett litet land som grundades av klass 5b. Det är 100000000000000000 miljarder år gammalt och ligger mellan Sverige och Portugal. Klass 5b är en grupp högteknologiska barn som kommer från pluto. Det var de som upptäckde Åsneryd. I Åsneryd har det aldrig varit mer än 3 invånare.

Valspråk: "Åsneryd är grymt"

M31 (spårvagn)[redigera | redigera wikitext]

Den 6 december 2013 inträffade en kollision mellan vagnarna 303 och 318 vid Slussplatsen, vilken ligger mellan Brunnsparken och Centralstationen. Båda vagnarna spårade ur, och av dessa skadades 318 svårt medan 303 klarade sig undan med lackskador samt. även en plåtskada på vänster fram. 303 kom i trafik relativt fort efter olyckan, medan 318 ännu (augusti 2014) befinner sig hos Tågskadecenter för reparation. Den hade dessutom värre skador än man först befarat, och detta samt platsbrist i verkstäderna har dragit ut på reparationstiden för vagnen. Olyckan berodde på att vagn 303, som lider av schizofreni, den vagnen hör röster i transformatorn som skriker åt den, och i detta fallet fick rösterna vagnen att gå till attack mot 318. Vagn 303 dömdes till rättspsykiatrisk vård, i tre veckor.

Hur många "love" finns i Beatles-sången "Love Me Do"?[redigera | redigera wikitext]

Texten nedan var enda innehållet i artikeln

25

Wilhelm von Christ[redigera | redigera wikitext]

Wilhelm von Christ , var en skäggig gubbe med glasögon. Han var född den 2 augusti 1831, död den 8 februari 1906, var en tysk klassisk filolog.

[1]

Hästibri[redigera | redigera wikitext]

När en häst och en kolibri gör barn så bildas en en hästibri. en hästibri är en en blå liten häst på 17 cm som har sju kolibrivingar. 3 på ena sidan och 4 på andra. detta ojämna antal vingar gör så att en hästibri flyger väldigt snett men tack vare evolutionen så föds en hästibri alltid med en cykel. så en hästibri tar sig runt i världen med en liten minicykel. visst låter det som att en hästibri är ett perfekt husdjur? du har fel ifall du tror det. en hästbri äter bara getost och ifall den blir matad med någon annan föda så kan den bli förvandlad till en lampa. en lampa som inte funkar. det finns också ett fåtal fall av att en hästibri har ätit upp nunnor. vilket inte är så bra. en hästibri har en "ostfält" som gör så att all ost inom en kvarts radie dras till honom. det är så på grund av evolutionen. för 2 miljoner år sedan så fanns det inte så mycket getost här i världen så för att en hästibri skulle överleva så kunde han inte cykla runt på sin cykel och leta ost hela dagarna. så hästibrin skapade ett ostfält. hästibrin har funnits i cirka 75 miljoner vänsterkatter. vilken motsvarar ungeför 4 mlijoner år. de blir upp till 43,6 år gamla. exakt. aldrig yngre. aldrig äldre. detta beror på evolutionen. hästibrin har en väldigt unikt sätt att tänka. de har en IQ på 4359. exakt. så Nordkorea valde att sätta en hästibri som diktator. den hästibrin är kallad Kim Jong Un. han har kamouflerat sig till en asiat. vilken vara väldigt smart. alla hästibris är också extremt perversa. de är t ex skaparna av bulldozerkattbjörnsdansen som är en sexuell dans som bara dansas av samer nuförtiden. hästibris lever oftast i ökniga skogiga, snöiga och bergiga områden. detta beror på evolutionen.


Lurvpöse[redigera | redigera wikitext]

Lurvpöse, verkar skapas med 2 års mellanrum, 2010, 2012 och 2014. Vi väntar med spänning på 2016 års version...

2010

Lurvpösar finns i många variationer som har anpassat sig till olika miljöer. Lurvpösar är kända för att vara svårfunna på grund av dess utmärkta kamouflage. Den på bilden är en Mosslurv som tydligt har anpassat sig till miljön och har en mossliknande kamouflage vilket döljer den utomordentlig väl.

Dessa djur har sitt ursprung i de djupa skogarna i Hälsingland och det är också i Hälsingland alla arter lever förutom att några arter kan ha spritt sig till de närliggande landskapen.

Lurvpösar har systematiskt nästan utrotas på grund av alla jägare som tagit sina ”trollspös” och jagat dom som sport troligen på grund av utmaningen att hitta en.

Beteende

Lurvpösar är mycket skygga varelser och är experter på att gömma sig. De jagar i grupp men lever skilda men har dock ett samarbete med flocken att hålla territoriet från andra lurvpösar. Konflikter utbryter dock inte så ofta då lurvpösar inte har en tendens att förflytta sig långa avstånd och att hålla sig i samma område. En flock består oftast av 4-10 medlemmar och sprids ut på en area av 2-8km2. När dom jagar tillsammans smyger och vilar man i bakhåll för offret, oftast små däggdjur eller kräldjur. Anfall på människor är sällsynta men har inträffat då oftast svaga individer som man skulle säga i dataspelsbranschen ”om man bara har två hjärtan kvar”. Dom använder sina små giftgaddar för att döda eller paralysera offret inom kort tid för att sedan äta i lugn och ro.

Parningsperiod är hela maj månad och kan dra ut lite på juni eller kan börja i april beror på temperatur. Efter parningen kan honorna lägga allt från 2-10 ”lurvbollar” som sedan kläcks till små lurvpösar innan sommaren är slut. Det är under parningen den är som mest aktiv.

Vissa arter, mestadels Vattenpösar, som tar sig till havet till kusten av Sydamerika för att sedan komma lite innan parningstid.

2012

Lurvpösar liknas vid en blomma. Ju mer man vårdar den ju vackrare blir den... Ursprunget från lurvpöse är från antikens grekland då Aristotiles skapade bowlingklotet. Lurvpösar är som tussar som svävar runt i atmosfären, som på senare dagar håller på att dö ut på grund av bristande intresse. Det positiva med lurvpösar är att de skapar energi och framförallt tar kål på daggmaskarna.

2014

Lurvpösar är en slags lurv som är som en pöse, liksom. En lurvpöse kan vara vad som helst, dom kan vara runda, spetsiga, LURVIGA, hur som helst, du kan vara en lurvpöse, din mamma kan vara en lurvpöse, din bror/syster kan vara en lurvpöse, det kan också vara ett djur, det kan exakt vara vad som helst.

Lama-relaterade olyckor i sångtexter[redigera | redigera wikitext]

Från Johan Sverkersson

Johan Sverkersson omnämns i en låt av Håkan Hellström. I låten beskriver Hellström hur Sverkersson mister livet i en tragisk incident med en lama. Hellström beskriver händelsen på följande vis: "...och tappre Sverkersson sitt liv till en olycklig lama förlorar". Det är oklart vad Hellström baserar sin text på, men enligt sägnen så lät man rista in "Drepinn af spúandi seinþroska dvergur hestur" på hans gravsten.

Vårparnatt[redigera | redigera wikitext]

Från Vårparnatt

Vårparnatt är en Svensk hednisk fertilitetsfestival med rötter i Medelpad. Firandet nådde sin höjdpunkt under 1700-talet, men ersattes snart med den mer populära högtiden Midsommar, som även den firar bördighet.{{cite book|last=Nilsson|first=Sven|title=Våra Käraste Folkvisor|year=1994|publisher=INFO BOOKS AB|location=Stockholm|isbn=91-7003-077-4|page=56}} Vårparnatt firas traditionellt den 9:e januari, vilket sammanfaller med årets tidigaste skörd. Firandet innehåller dans och musik, vanligtvis variationer på schottis och slängpolska. Den svenska spelmannen, Byss-Kalle, komponerade ett flertal stycken för festivalen i sitt kompendium Vårpare och Torpare (1759).

Festivalen har sitt ursprung i en lokal hednisk festival, men firandet varierar i uttryck mellan olika socknar. Övergripande drag inkluderar dansen Vårpagång, vilket ofta involverar traditionella asasymboler för bördighet, såsom potatisen och sädet. Högtidsmåltiden var rotfruktsbaserad, främst potatis, då denna tid på året ofta var påver.{{cite book|last=Liman|first=Ingmar|title=Traditional Festivities in Sweden|year=1983|publisher=Berlings|location=Arlöv|isbn=91-520-0113-X|page=21}} Vid kvällen slut kröntes ofta en Vårparkung eller –drottning. Denna person ses som välsignad med bördighet av de välvilliga gudarna och förväntas under det kommande året producera avkomma.

Saltvattenhamster[redigera | redigera wikitext]

Saltvattenshamster (även kallad) El grande saltvato härstammar ifrån Rysslands östkust. Den är helt ofarlig mot mot människor men valar/hajar ligger illa till när saltvattenshamstern går i varv,

2013[redigera | redigera wikitext]

Lägg till mer humor

Den landgående färjan Schwerin[redigera | redigera wikitext]

Från Schwerin (kryssningsfärja)

Schwerin är en kryssningsfärja byggd av Ärtfärjorna 1989 som M/S Schwerin. Fartyget går för Viking Line mellan Göteborg och Hultsfred. [...] Fartyget sattes in i SF Lines trafik mellan Göteborg - Ulricehamn - Hultsfred och senare Hultsfred - Virserum - Tallinn. Fartyget klarerade av taxfreeskäl in i Tallinn men lade aldrig till. Schwerin har under sin tid i Viking Line gått på både reguljärresor och kryssningsresor med utgångspunkt Helsingfors eller Stockholm. 1995-2003 gick Schwerin i kryssningstrafik mellan Hultsfred, Virserum och Tallinn. 2003 överfördes han till svenska delen av Viking Line och fick svensk flagga. Namnet ändrades då till Viking Schwerin. Han tog då över som kryssningsfartyg mellan Hultsfred och Tallinn efter M/S Rosella. Vid trafikstarten målades fartyget om till vitt.

Aluminiumfolie-hatt[redigera | redigera wikitext]

Från ip-nummer. Fick ligga i 4 månader.
  • Skydda sina inre tankar ifrån regeringens satelliter. När Saurons Öga vilar på en så tar man helt enkelt och lindar in huvudet i ett par lager aluminiumfolie. Är en vanlig huvudbonad bland de som tror på konspirationsteorier.

Med sådana meriter måste man ju bara få en artikel nån gång[redigera | redigera wikitext]

Från särskiljningssidan Tomas Johansson:

Williamus[redigera | redigera wikitext]

Williamus Patragus på latin.

Willam är ett svenskt människor djur på 2 ben som brukar igen kännas på dess Underbett eller verklighet.

Willam upptäcktes första gången av 1996 (okänt datum) i Sverige.

William kan verka vara en vanlig människa tills den utvecklas vid högre ålder runt 10-15.

En william bor gärna ute behandlas dåligt, är oftast homosexuell och uppför sig oftast dåligt.

ett vanligt å komma av williamus patragus är ¨Underbett¨ ¨Hår färg¨ och det vanligaste lockropet från en william är det klassiska ¨Yiish¨

Williamer är ej vanliga i resten av världen och ibland ses i horisonten som ett högt torn, detta ska ej ihop blandas detta är oftast en william på rygg pga. av dess underbett.

Willimer finns på få filmer fångade så bevis för dess existens är knapp. Filmer som Jul med william, Willam duschar och Its william existerar i nu läget.

Den nu varande enda ägaren av en william är Heinrich schutzer, 1955 (österike). H.Schutzer tillåter ej mer efterforskning och kommenterar inte, så knapp information existerar om williamens existens.

Arkiv[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]