Wikipedia:Patenterat nonsens som har raderats/2012

Från Wikipedia

2012[redigera | redigera wikitext]

Av ip-nummer 3 september 2012.

Peak Keso, är den tidpunkt då den maximala kesoproduktionen är uppnådd, varefter den kommer att minska tills den hanterbara keson i praktiken tagit slut. Att denna punkt förr eller senare kommer att inträffa är oemotsägligt eftersom keson är en ändlig resurs, men exakt när detta händer är omdebatterat.

Referenser

Av ip-nummer 8 maj 2012.

Kineserna uppfann isbalett när vietnamkriget nåt sin höjdpunkt. Dom lastade av alla lik i en grop och täckte den med is. För att de dödas själar skulle finna frid började de sörjande asiaterna dansa balett på isen.

Packa väska vid bordet i ett tv-program[redigera | redigera wikitext]

Av ip-nummer 14 mars 2012.

Vid ett eventuellt tävlingsprogram där de tävlande tävlar i att packa en väska till Italien får deltagarna i fråga ta mer än en sak i taget. Detta beslutades vid den såkallade Venedigkonventionen 1989 där beslutsfattarna tyckte att det var en "Dålig idé att måla ut Italien som en nation där man inte får bära mer än en sak till sin resväska"

Homo baceolus fjorticus[redigera | redigera wikitext]

Av ip-nummer 1 mars 2012.

Fjortisen (homo baceolus fjorticus) är ett flocklevande djur som ofta syns vid skymning kring McDonalds, ibland även sibyllagrillar, i stora gäng. Hanarna känns igen på sitt tuppliknande läte och rödprickiga ansikte där jakten på den mest IQ befriade tjejen börjar med att spela upp sin senaste ringsignal på mobilen. Honorna känns igen på sina översminkade, konstgjorda utseenden och rosa stringtrosor som hänger strax under armhålorna. Byxor i barnstorlekar är ofta vanligt. Fjortisen kan upplevas som ett mycket störande djur då de under sin vandring genom samhället kan utstöta sig höga parningsläten. Ofta i form av svordomar så som t.ex: tönt, hora osv. Antalet av dessa djur har ökat markant på senare tid vilket har lett till en het diskussion om det är möjligt att börja skjuta av delar av populationen.

Av ip-nummer 16 februari 2012.

Olus betyder, i sin enkelhet, att man löser ett problem genom att skapa ett nytt problem. Innebörden av Olus härstammar från citatet ”We can´t solve problems by using the same kind of thinking as we used when we created them.” - Albert Einstein. Med detta sagt kan alltså Olus tolkas som en ytterlighet till Einsteins citat. Begreppet i sig härstammar ifrån Juridikens "Casus, Culpa, Dolus. Olus är den förlängda formen av Dolus då Olusatorn (individen som agerar enligt Olus) avsiktligen (eller med undermetveten avsikt) förskjuter ett problem från realtid in i framtiden utan att fundera över vad den framtida konsekvensen av Olus kommer att bli. Olus är ett vanligt förekommande fenomen bland den moderna människa som väldigt lätt tenderar att skjuta problem på framtiden utan att fundera över konsekvenserna som kan uppstå. Olusatorn lever i nuet och är mån om att man för stunden ska kunna bortse från ett åtagande för att senare få betala det pris som Olus kan föra med sig.

Multipel Olus betyder, i sin enkelhet, att en individ efter att ha löst ett problem genom att tillämpa Olus även löser nästa problem med Olus. På sikt kan detta komma att få horribla konsekvenser för den som försätter sig i en situation präglad av Multipel Olus. Det kan med andra ord beskrivas som en ond cirkel, en nedåtgående spiral, en björntjänst, etc. Denna situation ska undvikas i alla lägen.

Något som är vanligt förekommande i samband med Olus är att bördan av problemet läggs över på en annan individ som i sin tur måste hantera problemet som Olusatorn så smidigt skjutit på framtiden. Detta kallas i folkmun för Dominolus och är ett smutsigt men ändock, som sagt, relativt vanligt förekommande fenomen i dagens samhälle.

Historik

Olus har med all säkerhet funnits i alla tider. Men hur kommer det sig att Olus kommit upp till ytan och myntats som begrepp först nu i modern tid (2012)? Forskning pekar på att orsaken är att vårt moderna samhälle präglas av stress så till den grad att människor helt enkelt inte har tid att hantera sina problem i realtid utan tvings mer eller mindre att utöva Olus.

Mer information om Olus kommer inom en snar framtid. Så fort forskningen kan påvisa nya fenomen kring begreppet Olus som än idag är för oss ett relativt outforskat begrepp, och som sannolikt kommer kunna hjälpa oss att finna svaret på några av mänskligheten och unniversums stora frågor.