Wikipedia:Deltagarportalen

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Wikipedia:Portalen)
Hoppa till: navigering, sök
Deltagarsidor Icon of three people in different shades of grey.svg
      Genväg WP:DP
Bluegradient1.svg
Deltagarportalen
För dig som skriver eller vill börja skriva på Wikipedia
Icon of three people in different shades of grey.svg
Manual Attack-page.svg

Här får du en snabb överblick över rekommendationer, teknisk hjälp och annat som är bra att ha. Wikipedia är en encyklopedi som skapas av sina läsare. Det innebär att du kan redigera Wikipedias alla artiklar. Börja gärna med att experimentera i sandlådan eller lära dig grunderna genom att gå nybörjarkursen. Ställ frågor på Bybrunnen och hitta svar i FAQ. Ta del av gemenskapen genom att logga in och använda dina egna inställningar. Här kan du få förslag på vilka uppgifter som bör göras, vilka grupper det finns att gå med i och få eller posta nyheter om aktuella händelser eller pågående aktiviteter som pågår på Wikipedia.

Jag vill …Aktuellt

Crystal Clear app reminders.pngAnslagstavlan

Anslagstavlan får du de senaste nyheterna på svenskspråkiga Wikipedia. Viktiga händelser som berör andra projekt under Wikimedia-styrelsens paraply kan också tas upp om utrymme finns. Alla är välkomna att posta notiser på anslagstavlan. Posta dina nyheter här!Veckans tävling och Veckans översättning

Veckans tävling, som förenar nöje med nytta, är ett sätt att göra en insats för Wikipedia.

Denna veckas tävling är: WLM 2014


Veckans översättning är ett projekt som är gemensamt för alla språkversioner av Wikipedia. Varje vecka, med början på måndag, väljs en kort artikel eller första stycket av en viktig artikel till att översättas till så många språk som möjligt. Du kan hjälpa till med översättningen till svenska!

Denna vecka översätter vi: Polarisexpeditionen (en:Polaris expedition)

Ny på Wikipedia?

Wikipedia är en wiki där alla kan redigera fritt. Tillsammans hjälps vi användare åt att skapa ett fritt uppslagsverk för alla. Utgå från att andra menar väl, oftast är tillsägelser och råd välmenande även om de kan låta korthuggna. Om du behöver hjälp, tveka inte att kontakta en fadder.

 • Börja gärna med vår Nybörjarkurs som steg för steg går igenom det viktigaste. Till kursen
 • Det gör inget om det blir fel.
  Äldre versioner sparas alltid och artiklarna går lätt att återställa.
 • Berätta lite om dig själv!
  Du kan skriva om dig själv på din användarsida. Att berätta om dina kunskaper och din erfarenhet ger ofta mer trovärdighet till dina ändringar. Du behöver naturligtvis inte avslöja någon personlig information. Se Wikipedia:användarsidor!
 • Respektera upphovsrätten!
  Lägg inte upp upphovsrättsskyddat material utan tillstånd! Du kan ladda upp eget material under en fri licens eller välja media från det fria biblioteket Wikimedia Commons. Läs mer om att använda/ladda upp media: Wikipedia:Illustrationer (manual)!
 • Signera diskussionsinlägg
  diskussionssidor. Signera dina inlägg med fyra tilde (~~~~), så kommer ditt användarnamn automatiskt synas med tid och datum. Redigeringar av artiklar ska dock inte signeras.

Deltagande

Hjälpmedel

Saker du kan göra

Wikiträffar

Wikifika-logotyp.svg

Du är mycket välkommen till någon av våra wikiträffar där du på ett informellt och lättsamt sätt kan möta andra wikipedianer. Läs mer på Wikipedia:Wikiträffar.Aktuella möten

Information och frågor

FAQ · Tekniska frågor · Bildfrågor · Faktafrågor · Experthjälp · Ordlista · Hjälp · Press · Kontakta Wikipedia

Wikipedianer

Användare · Administratörer · Sändlistor · Chatt · Konflikthantering · IP-kontrollanter · Byråkrater · Anslagstavlan · Wikiträffar · Wikiholism

Kommunicera med wikipedianer

Sändlista: prenumerera
Chatta: IRC-kanalen #wikipedia-svirc.freenode.net via vår webbchatt.

Wikipedias policy & riktlinjer

Grundprinciper:

Riktlinjer i urval:

Andra portaler

Afrika · Akvariefiskar · Amerika · Arkeologi · Symbolen för utmärkta portaler Arkitektur · Symbolen för utmärkta portaler Astronomi · Bilsport · Symbolen för utmärkta portaler Danmark · Datorspel · Djur · Symbolen för utmärkta portaler EU · Europa · Frankrike · Symbolen för utmärkta portaler Fåglar · Georgien · Golf · Göteborg · Symbolen för utmärkta portaler Helsingborg · Irland · Italien · Ishockey · Kina · Kroatien · Lund · Mars · Matematik · Musik · Symbolen för utmärkta portaler Natur · Portugal · Rock · Religion · Samhälle · Symbolen för utmärkta portaler Scouting · Skåne · Spanien · Språk · Symbolen för utmärkta portaler Stockholm · Sverige · Teknik · Tyskland · Växter · fler...

Sökning på Wikipedias sidor