Winx Club – hemligheternas slott

Från Wikipedia
Winx Club: The Secret of the Lost Kingdom
(Winx Club – Il segreto del regno perduto)
Genrefantasyfilm[1]
komedifilm
äventyrsfilm
romantikfilm
melodram
spekulativ fiktion
RegissörIginio Straffi[1][2]
ProducentIginio Straffi
ManusförfattareIginio Straffi
Baserad påWinx Club
OriginalrösterPerla Liberatori
Laura Lenghi
Ilaria Latini
Gemma Donati
Letizia Ciampa
Domitilla D'Amico
Matt Shively
Angela Galuppo
Romi Dames
Charlie Schlatter
KompositörPaolo Baglio
Teknisk information
ProduktionsbolagRainbow CGI
Rai Fiction
Rainbow S.p.A.
Rai Cinema
Distribution01 Distribution
Miramax Films
TriStar Pictures
SPI International Poland
Filmax
Scanbox Entertainment
Netflix
Premiär
30 november 2007(Italien)
4 september 2008(Tyskland)[3]
12 mars 2012(USA)
Speltid85 minuter
LandItalien
Språkitalienska
Budget25 000 000 EUR[4]
Intäkter16 688 332 USD[5]
Mer information
IMDb SFDb Elonet

Redigera Wikidata

Winx Club – hemligheternas slott (italienska: Winx Club: Il segreto del regno perduto) är en italiensk animerad film från 2007. Den baseras på den italienska TV-serien Winx Club.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Berättelsen börjar någon gång efter säsong 3 med att Valtor besegrades och den magiska dimensionen är säker för närvarande. Bloom och hennes vänner börjar leta efter Blooms föräldrar, kung Oritel och drottning Marion, och samtidigt försöker de avslöja hemligheten bakom det förlorade riket Sparks. En upptäckt som kan ändra Blooms liv för evigt. Winx söker efter Hagen, en smed som smidde svärdet till Oritel. Svärdet sägs vara oskiljaktig från sin ägare – Oritel. Men Hagen förklarar att han inte kan hjälpa Bloom på något sätt, eftersom han själv har letat efter Blooms föräldrar. Bloom avskräcks och återvänder till Jorden, där hennes syster Daphne besöker henne. Hon uppmuntrar Bloom att fortsätta sökandet efter sina föräldrar. Daphne ger Bloom hennes mask, som gör det möjligt för Bloom att se Sparks som det var innan Valtor och de tre Urhäxorna förstörde Sparks.

Winx åker, på Daphnes begäran, till Sparks för att hitta en speciell bok. I boken står hela Sparks kungahus framtid. Igenom den kan Bloom se vad som hände hennes föräldrar. Men på den sista sidan visas det vad som hände. Bloom får titta på sin egen framtid. Men den är inte heller skriven än. Bloom får reda på att de ska bege sig till Obsidian-dimensionen där hennes föräldrar är fångade tillsammans med de tre Urhäxorna.

De reser till Obsidian-dimensionen, där Bloom får reda på att Marion "flydde" inuti svärdet som Hagen smidde till Oritel, för att inte skiljas från Oritel, alldeles innan Sparks uppfyllt sitt uppenbara slut (hela Sparks var täckt med is och snö). Men bara en kung kan lossa svärdet och återställa hela riket till det normala. Till Blooms förvåning, uppenbarar det sig att Sky är ny kung av Eraklyon eftersom hans far abdikerade tronen. Efter en jobbig fight mellan Winx, specialisterna och Mandragora (de tre Urhäxornas "mellanhand") lossar Sky svärdet och Sparks förvandlas till det vackra land det var förut. Marion återvänder till mänsklig form och får träffa Oritel igen. Bloom får äntligen återförenas med sina föräldrar och Sparks är pånyttfödd. Under en fest för att fira denna seger, frågar Sky Bloom om de ska gifta sig. Bloom blir överlycklig och säger genast ja.

I slutet av filmen visar det sig att genom att förstöra Obsidian-dimensionen, har Winx ovetande befriat de tre Urhäxorna som är förfäder till Trixhäxorna Icy, Darcy och Stormy.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Svenska röster[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] läs online, Internet Movie Database, läst: 19 maj 2016.[källa från Wikidata]
  2. ^ läs online, stopklatka.pl, läst: 19 maj 2016.[källa från Wikidata]
  3. ^ läs online, www.kinokalender.com, läst: 24 november 2017.[källa från Wikidata]
  4. ^ läs online, www.raicinema.rai.it, läst: 15 oktober 2017.[källa från Wikidata]
  5. ^ läs online, www.boxofficemojo.com, läst: 15 september 2017.[källa från Wikidata]
  6. ^ ”Winx Club - hemligheternas slott (2007) - SFdb”. https://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=film&itemid=70116. Läst 15 november 2023. 
  7. ^ ”Winx Club - Hemligheternas slott - Svenska röster och credits”. Dubbningshemsidan. https://www.dubbningshemsidan.se/credits/winxclub-hemligheternasslott/. Läst 15 november 2023. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]