Wolves of the Sea

Från Wikipedia
Wolves of the Sea
Singel av Pirates of the Sea
Utgiven2008
FormatCD
GenrePop
LåtskrivareJonas Liberg
Johan Sahlen
Claes Andreasson
Torbjörn Wassenius
Singlar
Pirates of the Sea
"Wolves of the Sea" (2008)
Pirates of the Sea framför Wolves of the Sea vid semifinalen av Eurovision Song Contest 2008 i Belgrad.

"Wolves of the Sea" är en sång skriven av de fyra svenskarna Jonas Liberg, Johan Sahlen, Claes Andreasson, Torbjörn Wassenius, samt framförd för Lettland av gruppen Pirates of the Sea i Eurovision Song Contest 2008 i Belgrad i Serbien. Låten fick 10 poäng av Storbritannien och 12 av Republiken Irland.

Ursprungligen skickades bidraget in till den svenska Melodifestivalen, där den under titeln Här mellan himmel och jord var avsedd för gruppen Drängarna. Sverige tackade dock nej till bidraget, och i stället tackade Lettland ja. I samband med att sången skickades in till Lettland, försågs den med text på engelska, samt pirattema.[1][2].

Den skotska folk metal-gruppen Alestorm spelade 2008 in låten på sin EP Leviathan samt på splitalbumet Black Sails Over Europe.

Såntexten handlar om pirater. Sången spelades även in för programmet Äntligen morgon i Mix Megapol under titeln Wolf of the Quiz, och handlade då om hur Adam Alsing vinner i frågesport.

Låten blev populär i Sydafrika, där den blivit en kampsång för Sydafrikas herrlandslag i rugby union, 'Springboks'. På Afrikaans heter sången Hi Hi Ho, ofta sjungen av fans under matcherna.[3]

Listplaceringar[redigera | redigera wikitext]

Lista (2008) Topplacering
Danmark Danska singellistan [4] 40

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia.

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]