Användare:Kullan84

Från Wikipedia

Hej!

Jag heter Sara och är kulla - född, uppvuxen och bosatt i Dalarna. 1984 var året då Bröderna Herreys vann Melodifestivalen, IFK Göteborg blev svenska mästare i fotboll och SVT:s julkalender hette Julstrul med Staffan och Bengt. Det var också året då jag föddes.

På gymnasiet gick jag det naturvetenskapliga programmet. Jag var skoltrött och hade inte några toppbetyg direkt - utom i matematik, som var ungefär det roligaste jag visste. 2003 tog jag studenten och efter det började jag resa en del. Bland annat åkte jag till Brasilien, där jag började lära mig portugisiska. Idag talar jag portugisiska flytande. Engelskan däremot börjar bli mer och mer knackig, även om jag en gång var riktigt hyffsad på engelska... jag har faktiskt gått en engelskkurs i Skottland i Advanced English for Foreign Students men det - och att jag dessutom klarade Cambridgeprovet i avancerad engelska - har jag numer lite svårt att tro på själv. Franska och spanska har jag också studerat litegrand men det är ingenting jag skulle vilja påstå att jag behärskar. Spanskan förstår jag, men det har mer med portugisiskan att göra, än att jag faktiskt kan någon spanska.

Och vad blev det av mig sedan, då? Idag, fyra år efter gymnasiet, jobbar jag på tåg och känner mig fortfarande skoltrött. Lite matteabstinens känner jag förstås av då och då men om jag fortsätter studera eller om jag blir kvar inom järnvägen vet jag inte. Kanske blir det rentav en lokförare av mig?

Här på Wikipedia är jag, just nu, mest intresserad av att skriva artiklar som har något att göra med Brasilien. En del översätter jag från de portugisiska sidorna. Jag är ny användare sedan oktober 2007 och hittills har jag inte skrivit någon artikel själv. Däremot är det i stort sett jag som har skrivit innehållet i artikeln Maranhão, men det var två dagar innan jag blev användare.

Wikipedia:Babel
sv Den här användaren har svenska som modersmål.
pt-3 Esse usuário pode contribuir com um nível avançado de português.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
es-1 Este usuario puede contribuir con un nivel básico de español.