Älvdalsbanan

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Älvdalsbanan
Älvdalsbanan.JPG
Älvdalsbanan i Moras norra utkant.
Allmänt
PlatsSverige
SträckaMora - Älvdalen
Anslutande järnvägslinjerInlandsbanan
Dalabanan
Organisation
Infrastruktur­förvaltareTrafikverket
TrafikoperatörGreencargo mfl
Tekniska fakta
Längd38 kilometer
Antal spårEnkelspår
Spårvidd1435 millimeter (normalspår)
ATCnej
Fjärrblockeringnej
Elektrifieradnej
Linjekarta
 v  r 
Unknown BSicon "exKDSTa"
40 km Älvdalen
Unknown BSicon "KBSTxa"
38 km Märbäck
Unknown BSicon "eBST"
36 km Gåsvarv
Small non-passenger station on track
31 km Blyberg
Unknown BSicon "hKRZWae"
Bron vid Oxberg, Österdalälven(150 m)
Small non-passenger station on track
28 km Oxberg
Unknown BSicon "eBST"
22 km Gopshus
Unknown BSicon "eBST"
13 km Läde
Unknown BSicon "ABZg+r"
Inlandsbanan mot Kristinehamn
Stop on track
1 km Morastrand
Station on track
0 km Mora
Unknown BSicon "hKRZWae"
Bro över Österdalälven (160 m)
Unknown BSicon "ABZgl"
Inlandsbanan mot OrsaGällivare
Unknown BSicon "LSTR"
Dalabanan

Älvdalsbanan är en 38 km lång järnvägslinje som börjar i Mora och slutar i Märbäck i Älvdalens kommun. Den del av Dalabanan som går mellan Mora station och Morastrand är egentligen en del av Älvdalsbanan och den södergående delen av Inlandsbanan som delar spår till Morastrand. Elektrifieringen upphör strax väster om Morastrand varefter en växel skiljer Inlandsbanan och Älvdalsbanan åt.

Trafik[redigera | redigera wikitext]

Persontrafiken på banan är sedan länge nedlagd med undantag för Vasaloppstågen som kör fram till startplatsen för Kortvasan och Tjejvasan i Oxberg[1]. Flis och timmer dominerar dagens godstransporter. Främst är det sträckan upp till Blyberg som trafikeras. Banan är idag klassad som S-bana.

Brobyte i Oxberg[redigera | redigera wikitext]

Under 2016 besiktigades den kombinerade väg- och järnvägsbron över Österdalälven i Oxberg och stora skador upptäcktes som tvingade banan att stänga. Stängningen var ett stort hot mot den omfattande godstrafiken till Blyberg, och därför monterades en så kallad ”beredskapsbro” som en tillfällig lösning. Beredskapsbron togs i drift i juni 2017.[2] Två nya broar med separat väg- och järnvägstrafik planeras nu istället för den kombinerade bron.[3]

Historia[redigera | redigera wikitext]

Banan byggdes som Mora-Elfdalens Jernväg (MEJ) och slutade i Älvdalen. Invigningen ägde rum år 1900. Planerna var att bygga ut den till Elverum i Norge, vilket inte skedde.[4] Efter att ha tillhört flera olika privata bolag blev den statlig 1948.

Det sista persontåget gick 1961. Banan rustades 1982, men godstrafiken från Blyberg till Älvdalen upphörde 1988. Slutsträckan Märbäck-Älvdalen (3 km) revs under 1995. [4] Det gamla stationshuset i Älvdalen är sedan dess turistbyrå.

Sträckan Blyberg-Märbäck trafikeras inte, men Älvdalens kommun och Försvarsmakten är intresserade av att rusta upp den med tanke på industrin i Märbäck och transporter till Älvdalens skjutfält.[4] De boende i Gåsvarv vill riva upp spåret och göra en gång- och cykelbana för att slippa använda riksväg 70.[5]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ TjejVasantåget 2012[död länk]
  2. ^ ”Ny bro i Oxberg öppnar för trafik”. Arkiverad från originalet den 13 augusti 2017. https://web.archive.org/web/20170813185011/http://alvdalen.se/sv/Puffar/Ny-bro-i-Oxberg-oppnar-fortrafik/. Läst 13 augusti 2017. 
  3. ^ ”Väg 1012, Bro i Oxberg”. Trafikverket. 6 juli 2016. Arkiverad från originalet den 25 augusti 2016. https://web.archive.org/web/20160825205410/https://www.trafikverket.se/nara-dig/Dalarna/projekt-i-dalarnas-lan/vag-1012-bro-i-Oxberg/. 
  4. ^ [a b c] Nisse Schmidt (14 augusti 2019). ”Märbäck förfaller - kommunen tar strid”. Mora Tidning: s. 4. 
  5. ^ Nisse Schmidt (12 september 2019). ”Gåsvarvsborna vill flytta gångtrafik till järnvägsspår”. Dala-Demokraten: s. 11. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]