3dvia

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

3DVIA är en programvara som ingår i Dassault Systèmes PLM portfölj tillsammans med CATIA, ENOVIA, SIMULIA och DELMIA.

Det går att återfinna flera applikationer under 3DVIA:

  • 3DVIA Shape för 3D modellering. Det finns även 3DVIA Shape for Maps. Genom ett partnerskap med Microsoft har Dassault Systemes utvecklat en version av mjukvaran där användare kan skapa modeller i Microsoft Virtual Earth.
  • 3DVIA Studio är en utvecklad plattform med en realistisk realtid renderingsmotor som underlättar spelutvecklingsprocessen genom att snabbt omsätta idéer till verklighet och bistå utvecklare med att producera förädlade online-upplevelser.
  • 3DVIA Scenes är virtuella online-mötesplatser där användare kan kommunicera sina 3D visioner. Där går det att dela 3D kreationer mellan vänner, kollegor, kunder och andra användare.

För 3D interaktiva upplevelse har 3DVIA en utvecklingsplattform spelstudios, online-marknadsföring och virtuell produktunderhållmomg genom 3DVIA Virtools. Genom förvärvet av Seemage har Dassault Systémes lanserat 3DVIA Composer, en lösning som erbjuder teknisk dokumentation och marknadsföringsmaterial i 3D format. Tillsammans med Pulicis Groupe har 3DVIA lanserat 3Dswym.com, en plattform där marknadsförare tillsammans med kunder kan tillverka nya produkter och tjänster genom att använda 3DVIA teknologi.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]