AFC Challenge Cup 2012

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
AFC Challenge Cup 2012
Asian Football Confederation member associations map.svg
Länderna i AFC
DatumEj beslutat 2012
Deltagare
Nationer i kval16
Nationer i
huvudmästerskap
8
Nationer8
Värdskap
LandEj beslutat

AFC Challenge Cup 2012 var en turnering i fotboll för landslag. Det var fjärde upplagan av AFC Challenge Cup, en turnering för de lägst rankade av de lag som ingår i AFC, Asiens fotbollsförbund. Vinnaren av denna turnering kvalificerade sig även till Asiatiska mästerskapet 2015. Till skillnad från tidigare år var inte förra turneringens tre bästa lag direkt kvalificerade utan alla lag (med undantag för värdlandet) tvingades spela kvalspel för att komma till huvudturneringen.[1] De regerande mästarna Nordkorea kanske alltså inte får chansen att försvara sin titel.

Kvalspelet[redigera | redigera wikitext]

Kvalspelet kommer att ha sexton lag uppdelade på fyra grupper och de två bästa i grupperna kommer att få spela i slutspelet. Beroende på hur många lag som anmäler sitt intresse att deltaga så kan det även komma att hållas för-kval (troligen i form av playoff) för att få fram de sexton lag som får kvala.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia
  1. ^ No direct entry for 2012 AFC Challenge Cup”. the-afc.com. Arkiverad från originalet den 14 september 2012. https://archive.is/20120914164619/http://www.the-afc.com/en/tournaments/men-a-youth/afc-challenge-cup/30064-no-direct-entry-for-2012-afc-challenge-cup. Läst 17 maj 2010.