Lista över rollfigurer i Final Fantasy VII

Från Wikipedia
(Omdirigerad från AVALANCHE)

Squaresoft (numera Square Enix) skapade spelet Final Fantasy VII som blev en av de bäst sålda Playstation-titlarna någonsin. Den här listan inkluderar även rollfigurer från övriga Final Fantasy VII-spel och filmer som bland annat Final Fantasy VII: Advent Children.

Huvudkaraktärer[redigera | redigera wikitext]

Cloud Strife[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Cloud Strife

Cloud Strife (クラウド・ストライフ Kuraudo Sutoraifu) är protagonisten i Final Fantasy VII och tidigare medlem i SOLDIER. Cloud är i FFVII en legosoldat som blivit hyrd av AVALANCHE som försöker sabotera för Shin-Ra. Cloud framhävs som en förvirrad person med inre konflikter. Han är klädd i SOLDIER:s uniform, har blåa ögon med ett glimrande grönt ljus i (på grund av Mako) samt blont hår med spikes. Han använder sig av svärdet Buster Sword, som är tre fot brett och minst två meter långt.

Barret Wallace[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Barret Wallace

Barret Wallace (バレット・ウォーレス Baretto Wōresu) är ledaren för AVALANCHE, motståndsrörelsen mot Shin-Ra. Barret förlorade sin fru, bästa vän, och sin högra arm till Shin-Ra. Senare grundade han AVALANCHE och satte en kulspruta på det som fanns kvar av armen. Barret litar mer på råstyrka än på snabbhet.

Tifa Lockhart[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Tifa Lockhart

Tifa Lockhart (ティファ・ロックハート Tiifa Rokkuhāto) är barndomsvän med Cloud. Som medlem i gruppen AVALANCHE är det Tifa som lyckas övertala Cloud att hjälpa dem. Hon har svart långt hår och bruna ögon, och är skicklig inom kampsport. Hon hjälper Cloud att ta sig genom sitt förflutna och lösa de konflikter som uppstår.

Aeris Gainsborough[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Aeris Gainsborough

Aeris Gainsborough (エアリス・ゲインズブール, Earisu Geinzubūru) är blomsterförsäljare i Midgar. Hon ber Cloud att bli hennes livvakt och ansluter sig till AVALANCHE. Både hon och Tifa gillar Cloud, vilket orsakar vissa spänningar dem emellan. Aeris slåss med stav och är den bästa magikern i FFVII.

Red XIII[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Red XIII

Red XIII (レッドXIII, Reddo Sātīn) är född med namnet Nanaki i Cosmo Canyon. Cloud och de andra hittar Red XIII i Shin-Ras labb där han används som ett av Hojos experiment. Red XIII följer sedan med gruppen. När Gi-stammen anföll deras hem blev han av med båda sina föräldrar. Red XIII trodde att hans far flydde från anfallet och att hans mor var den enda modiga. Så småningom får han reda på att hans far Seto var den som besegrade Gi-stammen men under den slutliga striden blev träffad av flera pilar och förstelnades. Efter detta omhändertogs Red XIII av sin adoptivfarfar Bugenhagen.

Yuffie Kisaragi[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Yuffie Kisaragi

Yuffie Kisaragi (ユフィ・キサラギ Yufi Kisaragi) är en kaxig 16-årig tjej från staden Wutai och dotter till mästaren Godo. Hon kallar sig för materiajägare. Cloud och de övriga hamnar i strid med Yuffie första gången de möts, och de besegrar henne. Efteråt övertalar hon dem att låta henne följa med på deras resa i hopp om att roffa åt sig materia. Trots sin tjuvaktighet är hennes avsikter någorlunda goda då hon vill återuppbygga Wutais tidigare rykte. Hon är ninja, men har trots det en ordentlig svaghet - hennes tendens att lätt bli sjö- och flygsjuk.

Vincent Valentine[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Vincent Valentine

Vincent Valentine (ヴィンセント・ヴァレンタイン, Vinsento Varentain) är en man med mörkt förflutet. Han var tidigare medlem av The Turks och blev kär i Lucrecia Crescent, en forskare hos Shin-Ra medan han översåg Hojos experiment. Lucrecia drar sig undan från Vincent och blir tillsammans med Hojo istället, med vilken hon så småningom blir gravid. Hon går med på att använda barnet i ännu ett experiment trots Vincents försök att tala henne tillrätta. Efter att Lucrecia fött sitt barn Sephiroth stänger hon in sig i en Mako-kristall och Vincent låser in sig själv i en kista för att sona sina synder. Han lämnar inte sin kista förrän Cloud och gänget kommer, cirka 30 år senare, och han inser att han äntligen kan börja sona sina synder.

Cid Highwind[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Cid Highwind

Cid är en pilot som brukade jobba åt Shinra, men han slutade när han träffade Cloud. Först får man låna hans flygplan som åker på vattnet, men eftersom flygplanet blev beskjutet när Cid och AVALANCHE skulle fly kan det bara åka på grunt vatten i spelet. De flydde från ROCKET TOWN, en stad bestående av några hus och en raket. Senare får man låna hans flygskepp som heter Highwind; det kan flyga och bara landa på gröna områden i spelet.

Cait Sith[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Cait Sith

Cait Sith är en robotkatt som sitter på en Moogle. Han är egentligen en spion som jobbar åt Shin-Ra. Han är styrd av Reeve Tuesti som jobbar inom Shin-Ra och vars uppdrag är att infiltrera Clouds grupp och sabotera för dem. Cloud får reda på att han jobbar för Shin-Ra och tänker lämna honom utanför, men till deras förvåning berättar Cait Sith att han tillfångatagit Marlene, så han får stanna vare sig de vill eller inte.

Antagonister[redigera | redigera wikitext]

Sephiroth[redigera | redigera wikitext]

Sephiroth (セフィロス Sefirosu) är huvudantagonisten i Final Fantasy VII. Han ansågs vara den bästa inom SOLDIER då han vid tidig ålder snabbt steg i rankerna. När han fick reda på att hela hans existens kretsade kring ett genetiskt experiment förändrades allt, Sephiroth förlorade förståndet och valde en annan väg. Sephiroth är son till Hojo och Lucrecia som, innan hans födelse, placerade Jenovaceller i honom vilket kom att ge honom övermänsklig kraft och intelligens. Sedan hans vänner Angeal och Genesis försvann fick han en ny kollega, Zack.

Jenova[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Jenova

Jenova (ジェノバ Jenoba) tillhörde en okänd art som kraschade på jorden för över 2000 år sedan. Hennes enda vilja med denna värld var att förtära dess kärna för att själv kunna överleva. Men folkslaget Cetra hindrade henne till priset av sin egen existens. De få överlevande av Cetra fängslade Jenova i planeten och därefter försvann det största hot jorden fått erfara. Jenova blev fri några tusen år senare på grund av Shin-Ra och Sephiroth och hotade därmed jorden igen.

Shin-Ra[redigera | redigera wikitext]

Notera att företaget heter Shin-Ra medan familjens namn skrivs ihop, Shinra.

Chefer[redigera | redigera wikitext]

President Shinra[redigera | redigera wikitext]

President Shinra (プレジデント神羅 Purejidento Shinra) är chef för Shin-Ra Inc eller Shin-Ra Electric Power Company som företaget egentligen heter, ett girigt företag som kommit att kontrollera stora delar av världen och styrs av familjen själv. Han är även far till Rufus Shinra. President Shinra är en maktgalen man som gör allt för att göra Shin-Ra större. När AVALANCHE börjar härja och sabotera hans makoreaktorer bestämmer han sig till slut att gillra en fälla för gruppen. När första försöket att förinta AVALANCHE misslyckas går han över till en ännu hemskare plan. Han ger order till The Turks att sabotera pelaren som håller upp Sektor 7 för att lägga skulden på AVALANCHE för dådet. När Shin-Ra fångar Aeris och tar henne till högkvarteret bryter sig Cloud och de andra in för att rädda henne, men grips och förs till president Shinra själv. Efter att ha hållit ett litet tal för dem om hans nästa planer förs de till fängelseceller. Det var sista gången de såg president Shinra vid liv. Han hittades senare död vid sitt skrivbord med Sephiroths svärd, masamune, i ryggen.

I Before Crisis: Final Fantasy VII bidrar president Shinras son, Rufus, med pengar och information till AVALANCHE i hopp om att de skulle utnyttja det till att mörda hans far. Allt för att kunna bli president av Shin-Ra Inc.

Rufus Shinra[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Rufus Shinra

Rufus Shinra (ルーファウス神羅 Rūfausu Shinra), son till President Shinra, höll till vid Shin-Ras militärbas, Junon och hade positionen Vice President till dess att nyheten om hans fars död nådde honom. Det dröjde inte länge innan Rufus anlände till huvudkontoret och förklarade sig själv som den nya presidenten. Till skillnad från sin far som styrde världen med pengar, skulle Rufus istället styra med rädsla som han uttryckte det. Rufus återupptar sin fars planer om att finna The Promised Land. Hotet från kometen och Sephiroth tvingar Rufus och Cloud att lägga sitt bråk åt sidan och ta itu med den ännu större faran. Rufus troddes ha omkommit när Diamond WEAPON:s eldklot träffade Rufus kontor i Shin-Ras högkvarter. Advent Children avslöjar dock att han klarade sig oskadd.

Scarlet[redigera | redigera wikitext]

Scarlet (スカーレット Sukāretto) är chef för Shin-Ras Weapon Development Division. Klädd i en lång röd klänning med uppsatt blont hår, hade Scarlet ett utseende som tydligt visade hennes kaxiga attityd och inställning. Några år innan Final Fantasy VII var hon en av dem som låg bakom nerbrännandet av Barret Wallace hemstad, North Corel. När Barret och hans vän Dyne tänkte ingripa besköts de av Scarlet och hennes soldater. Barret förlorade sin högra arm efter att blivit träffad när han försökte rädda sin vän från en säker död. Scarlet låg även bakom konstruktionen av kanonen Sister Ray som senare användes för att förinta WEAPON och ta bort skölden över Norra Kratern. Hon anses också vara den mest kompetenta chefen efter Rufus i Shin-Ra Inc. Efter Rufus "död" tog Scarlet och Heidegger saken i egna händer och planerade att döda Cloud och de andra i Midgar genom att använda sin gigantiska robot Proud Clod. Roboten förstördes dock med både Scarlet och Heidegger i som omkom.

Heidegger[redigera | redigera wikitext]

Heidegger (ハイデッカー Haideggā) är chef för Shin-Ras Allmänna Säkerhet. Det vill säga han står för den militära biten inom Shin-Ra som bland annat SOLDIER och The Turks. Heidegger gjorde alltid vad presidenten sade till honom och hade en tendens att skratta lika ofta som han brukade skrika åt sina inkompetenta soldater. Tillsammans med Scarlet dör Heidegger när deras robot Proud Clod exploderar efter en strid med Cloud och de övriga i gruppen.

Reeve Tuesti[redigera | redigera wikitext]

Reeve Tuesti (リーブ・トゥエスティ Rību Tuesuti) är chef för Shin-Ras Urban Development Department som bland annat står för byggandet av Midgar. Han är en seriös och intelligent person, och var den som lät bygga Cait Sith för att spionera på Cloud och de andra till en början. Han avslöjade dock sitt spionage då han stal nyckeln till Temple of the Ancients som han överlämnade till Tseng. Efter detta kom Reeve på andra tankar när han insåg att Clouds grupp gjorde vad som var bäst för planeten och folket. Till skillnad från övriga anställda på Shin-Ra så var han av de få som verkligen brydde sig om folket. Den inställningen ledde till att Reeve började hjälpa Cloud och de andra mer än han borde. Hans riktiga identitet avslöjades inte för Cloud förrän efter Rufus död då han fick sparken efter att förklarats som förrädare av Shin-Ra. Under kometens nergång mot Midgar var Reeve den som hämtade Barrets dotter Marlene och Aeris styvmor Elmyra Gainsborough och placerade de i säkerhet. Så småningom startade Reeve organisationen WRO (World Restoration Organization) vars uppgift var att återuppbygga samhället då Shin-Ra fallit samman.

The Turks[redigera | redigera wikitext]

Tseng[redigera | redigera wikitext]

Tseng (ツォン Tson) är The Turks seriösa ledare. Han har en tidigare bakgrund med Aeris Gainsborough sedan hon var liten. Tseng blir brutalt nerhuggen av Sephiroth i Temple of the Ancients och troddes ha dött men återvänder i Final Fantasy VII: Advent Children.

Reno[redigera | redigera wikitext]

Reno (レノ Reno), den rödhåriga medlemmen med lång hästsvans, två röda tatueringar på varsin kind och oknäppta jacka. Reno är både kaxig och lat men samtidigt sprallig. Han har en tendens att lyckas med alla sina uppdrag och han utför dem professionellt. Men för honom är det bara ett jobb och han bryr sig inte så mycket om vad Shin-Ra egentligen vill. Han gör bara deras smutsjobb när han väl jobbar och aldrig annars. Reno har en bra relation till den tredje medlemmen Rude och deras vänskap har tendenser till att bli komisk under vissa situationer. Reno är näst högst i befälet.

Rude[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Rude

Rude (ルード Rūdo) är en lång, tyst och flintskallig man som ständigt bär solglasögon. Rude har en vana att inte säga så mycket till folk bortsett från Reno, men bakom den tysta och lugna fasaden finns en riktig kämpe. Rude har vid flera tillfällen visat att han kan slåss med nävarna. Han blir avslöjad under en diskussion med Reno att han är lite småkär i Tifa Lockhart.

Elena[redigera | redigera wikitext]

Elena (イリーナ Irīna) är en blond och välklädd tjej som fick en plats i gruppen efter att Reno blivit tvingad att ta en paus då han fick skador under en strid med AVALANCHE i Midgar. Elena är naiv och följer reglerna till punkt och pricka. Men trots sin inställning är hon den som gör bort sig mest med upprepade försägningar om vad Turks nästa mål är (och liknande). Hon är lite småkär i Tseng och håller Cloud skyldig för att han blivit skadad av Sephiroths attack.

Forskare[redigera | redigera wikitext]

Hojo[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Hojo

Hojo (宝条 Hōjō) arbetade som professor hos Shin-Ra Inc. där han under stor frihet kunde utföra sina egna experiment. Hojo var väldigt intresserad av Jenova och den så kallade Reunion som han hade teorier om. Flera situationer under spelets gång pekar på att Hojo är helt galen och experimenterar mest för att glädja sig själv. Bland annat försöker han få Red XIII att para sig med Aeris Gainsborough, ett hunddjur och en människa. Hojo kan anses vara den som rullade igång helvetet då det var han som låg bakom Sephiroths födelse och den fortsatta forskningen kring Jenovaceller.

Mindre rollfigurer[redigera | redigera wikitext]

AVALANCHE[redigera | redigera wikitext]

AVALANCHE är motståndsgruppen i Final Fantasy VII. Gruppen försöker stoppa företaget Shin-Ra Inc. från att förstöra planeten via sina makoreaktorer. Gruppen leds av Barret Wallace med medlemmarna Jessie, Wedge och Biggs. Tifa Lockhart ingår även i gruppen. De lyckas övertala Cloud Strife att hjälpa dem. Deras bas ligger i Sector 7 inne på baren 7th Heaven, som ägs av Tifa.

Biggs[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Biggs & Wedge

Biggs (ビッグス Biggusu) är en medlem i AVALANCHE. Biggs är vid det första mötet ganska kaxig och arrogant, men visar snart en annan sida. Han dör när han tillsammans med de övriga i AVALANCHE försöker stoppa Shin-Ra från att sabotera en pelare som håller upp Sektor 7.

Wedge[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Biggs & Wedge

Wedge (ウェッジ Wejji) är även han en medlem i AVALANCHE. Han är en aning överviktig och osäker men följer gruppen trots det. Wedge dör när han tillsammans med de övriga i AVALANCHE försöker stoppa Shin-Ra från att sabotera en pelare som håller upp Sektor 7.

Jessie[redigera | redigera wikitext]

Jessie (ジェシー Jeshī) är medlem i AVALANCHE. Intresserad av bomber, utrustning och andra "flashiga" prylar har hon blivit gruppens tekniker som ser till att de kommer genom diverse kontroller genom att skapa fejkade ID-kort. Vid några tillfällen kan man flörta med henne. Jessie dör dock när hon tillsammans med de övriga i AVALANCHE försöker stoppa Shin-Ra från att sabotera en pelare som håller upp Sektor 7.

Zack[redigera | redigera wikitext]

Zack och Cloud var bästa vänner. Zack tillhörde SOLDIER. Hans SOLDIER rank var 2 class, men han flyttades senare upp till 1 class. I slutet i Final Fantasy 7 crisis core dör Zack efter att han offrat sig för sin bästa vän Cloud. Hans vapen är Buster Sword som han ger till Cloud. Zack har tidigare haft ett förhållande med Aeris.

Dio[redigera | redigera wikitext]

Dio är ägaren av staden gold saucer.

Don Corneo[redigera | redigera wikitext]

Don Corneo kommer från Midgar och är en stor tjejtjusare. Han försökte en gång kyssa Cloud(när både Cloud och Aeris klädde ut sig till vackra kvinnor, Tifa gjorde samma sak), men avbröts då Tifa och Aeris i sin riktiga klädsel bröt sig in och Cloud avslöjade sig själv att han var en man (genom att ta av sig kvinnokläderna). I Wutai kidnappade han både Yuffie och Elena men stoppades av Cloud och de andra, Reno och Rude.

Dyne[redigera | redigera wikitext]

Dyne är Barrets bästa kompis och levde en gång i North Corel. Varken han eller Barret var där då förstörelsen började. När Dyne och Barret var på väg tillbaka till North Corel blev de anfallna av Shin-Ra-trupper som leddes av Scarlet. I attacken blir Dyne skjuten och faller över ett stup, Barret lyckas fånga Dyne innan han faller men blir beskjuten och träffas snart i armen varpå han tappar taget om Dyne som faller ned i den djupa ravinen. I många år trodde Barret att Dyne var död, ända tills de möttes i Corel prison. Dyne hade dock blivit galen och ville döda varenda en människa han stötte på (med hjälp av sitt automatvapen fäst på hans vänstra hand).

Elmyra Gainsborough[redigera | redigera wikitext]

Elmyra Gainsborough är Aeris' adoptivmor.

Professor Gast[redigera | redigera wikitext]

Professor Gast kommer ursprungligen från Snowy Village. Som forskare hos Shinra upptäckte han Jenova på Mt Nibel, och tillsammans med Hojo studerade han möjligheterna att Jenova kan ha varit en Ancient. Dessa undersökningarna gjordes i Shinra Mansions källare, i Nibelheim.

Senare var Lucretia Crescent hans assistent, och efter Gasts död, började hon jobba för Hojo.

Ifalna[redigera | redigera wikitext]

Ifalna är Aeris' biologiska mor.

Marlene[redigera | redigera wikitext]

Marlene är Barrets adoptivdotter. Både hon och Barret överlevde förstörelsen av North Corel och Barret adopterade henne efter förstörelsen. Hennes biologiska föräldrar är Dyne och Eleanor. Marlene beundrade alltid Aeris (som räddade henne en gång) och i Final Fantasy VII: Advent Children så hänger hon väldigt ofta i kyrkan där Aeris odlade blommor.

Shera[redigera | redigera wikitext]

Shera är cids bästa vän. Hon är lite småkär i Cid. Eftersom de har byggt och gjort många saker tillsammans döper cid sitt nya skepp till shera. Det var hon som av misstag som förstörde Cids högsta dröm, att fara till rymden. Sedan dess har Cid varit mycket hård mot henne. Han mjuknar dock lite senare i spelet efter att hon, tillsammans med Cloud och de andra, räddar honom när han lyckas fastna under en tung metallplatta (i samband med att en tank från raketen hade exploderat) innan raketen kraschar på meteoriten.

Final Fantasy VII: Advent Children[redigera | redigera wikitext]

Kadaj[redigera | redigera wikitext]

Kadaj är en av de tre silverhåriga männen som dyker upp i Final Fantasy VII: Advent Children. Precis som sina två "bröder" har Kadaj skapats av resterna från Sephiroths själenergi. Kadaj har blivit ledare för gruppen bestående av honom själv, Loz och Yazoo. Trion försöker finna vad de påstår vara sin mor som i själva verket är kvarlevorna av Jenovas huvud för att i sin tur återskapa Sephiroth. När The Turks kommer till kratern där Sephiroth förlorade slutstriden i Final Fantasy VII stöter de ihop med Kadaj och hans gäng. Till trions otur lyckas The Turks ta Jenovas huvud före dem och försvinna iväg, men inte utan att bli av med två av sina medlemmar, Tseng och Elena som Kadaj fångar och torterar fram tills de räddas av Vincent Valentine. Trion får för sig att Cloud Strife har lådan som innehåller Jenova och attackerar honom. Detta sker troligen på grund av att Rufus Shinra (som har lådan och behöver köpa sig tid för att bestämma sig vad han ska göra med den) kan ha påstått att Cloud har den i sin besittning.

Så småningom i staden Edge avslöjar Rufus för Kadaj att han hela tiden haft Jenovas huvud under sin vita kåpa. Till Kadajs förfäran kastar Rufus ut lådan från ett höghus och hoppar efter. Han lyckas fånga den och försvinner iväg, följd av Cloud som nyligen besegrat Bahamut -en varelse som Kadaj kallade fram för att leta rätt på Jenova. Kadaj tar skydd inne i Aeris gamla kyrka där han plötsligt inser att han bara är en pjäs i ett större spel - Jenova och Sephiroth har bara utnyttjat honom. Men trots det tänker han fortsätta med sin plan och efter en strid med Cloud kommer han i kontakt med Jenovas celler och förvandlas över till Sephiroth. Cloud besegrar Sephiroth som då överger Kadajs kropp som blivit väldigt försvagad efter striden. Med sina sista krafter försöker Kadaj attackera Cloud men faller snart ihop och dör i hans armar.

Yazoo[redigera | redigera wikitext]

Yazoo är den lugna och självsäkra personen i Kadajs gäng. Han har långt silverfärgat hår och precis som Kadaj och Loz, en likhet med Sephiroth. Yazoo använder sig av två gunblades (hälften svärd, hälften pistol) som kallas för Velvet Nightmares men går utan problem över till att använda sina fötter i strid om han hamnar i närkamp. Under filmens gång följer Yazoo sina "bröder" i sin jakt på Jenovas kvarlevor. I deras plan att återskapa Sephiroth behöver de samla så många Geostigma-infekterade barn som möjligt och det är Yazoo och Loz som får i uppdrag att göra detta. När Cloud försöker rädda barnen börjar Yazoo och Loz slåss mot honom. Väl tillbaka i staden Edge vid ett senare tillfälle planerar trion att förstöra ett monument, byggt av Shin-Ra, där de misstänker att Jenovas huvud är gömt. Dock går inte allt som planerat då Reno och Rude dyker upp. Yazoo hamnar snart i strid med Reno som slutar oavgjort då Kadaj fått tag i Jenovas huvud och Yazoo väljer att följa efter sin "bror" som förföljs av Cloud. Under jaktens gång försöker Yazoo och Loz att stoppa Cloud från att komma ikapp Kadaj men istället stoppas de själva när de kör in i en bomb på vägen, placerad av Reno och Rude. Yazoo och loz överlever förvisso men inte med mycket kraft kvar i sig. Efter Clouds strid med Sephiroth använder Yazoo sin sista styrka och skjuter Cloud i ryggen och gör en kamikaze-liknande attack tillsammans med loz med hjälp av materian de absorberade innan han dog.

Loz[redigera | redigera wikitext]

Loz är den starkaste men även barnsligaste i trion gäng. Loz har kort silverfärgat hår med långa polisonger längs kinderna. Han använder sig av ett vapen som kallas för "Dual Hound" som sitter fast på hans handled och ger honom otrolig fart och styrka när den är aktiv. Loz går gärna in i kamp med någon motståndare, oavsett kön. I sin jakt på Cloud Strife i Aeris gamla kyrka stöter han på Tifa. Han utmanar henne på en duell som han vinner och därefter kidnappar Marlene. När Cloud senare försöker rädda barnen i Forgotten City från trion kastar sig Loz in i striden tillsammans med Yazoo för att stoppa honom. När trion senare skapar kaos i staden Edge hamnar han i bråk med Rude från The Turks. När Loz och Yazoo vid ett senare tillfälle försöker hindra Cloud från att komma ikapp Kadaj på hans motorcykel skadas han rejält av en bomb, placerad av The Turks på vägen. Loz klarar sig men dör tillsammans med Yazoo i en explosion de skapar i sin sista attack mot Cloud efter striden med Sephiroth.

Denzel[redigera | redigera wikitext]

Denzel är en ung pojke, han förlorade sina föräldrar när den stora plattan som håller upp Sector 7 rasade. Han bodde på gatan, men blev sedan omhändertagen av en äldre dam tills hon dog i Geostigma, han fick då sjukdomen också. Efter en tid hamnade han på soptippen i Sector 6 och började umgås med en grupp barn som samlade och sålde skrot. Hans geostigma blev ständigt sämre, men slutligen träffade han Cloud som tog med honom till Tifas bar. Sedan togs han hand om av Tifa och Marlene under den tid han var dålig. Efter händelserna i Advent Children blir han av med sin Geostigma. Cloud är hans förebild och han vill växa upp att bli som honom.

Dirge of Cerberus[redigera | redigera wikitext]

Tsviets (Deep Ground Soldier)[redigera | redigera wikitext]

Azul[redigera | redigera wikitext]

Azul är en gigantisk man med otrolig styrka som avsätter all sin tid för träning inför strid. En medlem i Tsviets, en del av Deep Ground Soldier som blev instängda under ruinerna av Midgar när det föll. Azul anses vara en av de bästa in DGS och tros varit medlem i SOLDIER en gång i tiden. Innan han gick med i armén stötte han ihop med Rude som besegrade honom i en strid. Azul svor då att alltid träna för att bli den bästa. I en strid mot Vincent Valentine stupar Azul när han får sitt eget vapen, ett enormt gevär, intryckt i bröstkorgen som avfyras av Vincent. Azul kan förvandla sig till en enorm Behemoth-lik varelse.

Rosso[redigera | redigera wikitext]

Rosso bär kläder i röda färger. Medlem av Tsviets . En otroligt snabb och vig kvinna som är både grym och känslokall. Hennes största dröm är att slakta alla människor som finns runt omkring i världen. Under striden vid Midgar mellan hennes Deep Ground Soldiers och W.R.O ledda av Reeve Tuesti ger hon sig in en strid mot Cloud Strife. Hon möter dock sitt slut efter att blivit slagen av Vincent och väljer att ta sitt eget liv då hon vägrar låta någon annan att göra det.

Shelke[redigera | redigera wikitext]

Shelke är en mystisk tjej som ingår i Tsviets. Hon är uppenbarligen den yngsta inom gruppen men visar på att det inte spelar någon roll. Det är hon som letar upp Vincent Valentine i staden Kalm när den attackeras av Deep Ground Soldiers. Shelke är Shaluas lillasyster.

Nero[redigera | redigera wikitext]

Nero är medlem i Tsviets .Hans utstyrsel består av ett dolt ansikte och fastspända armar runt sin kropp. På ryggen har han mekaniska vingar som han använder i strid. Det sägs att hans fastspända armar är till för att han ska kunna hålla sina krafter under kontroll. Nero kallas Weiss ständigt för sin "bror".

Nero dyker även upp i Crisis Core: Final Fantasy VII.

Weiss[redigera | redigera wikitext]

Weiss är medlem i Tsviets och den som bestämmer över Deep Ground Soldiers. De flesta inom Deep Ground är rädda för honom trots att han sällan visar sig själv. Weiss har långt spikigt vitt hår och använder sig av katana svärd med ett gevär inbyggt i varje blad. Weiss blev tidigare smittad av ett virus under ett försök att ta över makten i Deep Ground och därmed hölls han gömd medan Nero arbetade med att bota honom.

Weiss dyker även upp i Crisis Core: Final Fantasy VII.

Shalua Rui[redigera | redigera wikitext]

Shalua är en lättklädd forskare som jobbar inom organisationen WRO. Shaulas vänstra arm har blivit ersatt med en robotarm som också fungerar som hennes livsuppehållande system. Hon är storasyster till Shelke.

I Before Crisis: Final Fantasy VII dyker hon upp under ett uppdrag.

Lucrecia Crescent[redigera | redigera wikitext]

Lucrecia Crescent (ルクレツィア・クレシェント, Rukuretsia Kureshento) var Sephiroths riktiga mor. Hon var en forskare hos Shin-Ra och började som assistent åt Grimoire Valentine. När sedan en olycka skedde på grund av Lucrecia, så offrade sig Grimoire för att rädda hennes liv. Hans död kom att bli anledningen till att hon drog sig undan från Grimoires son, Vincent Valentine. Hon börjar sedan arbeta tillsammans med Hojo med Jenova-projektet som i sin tur ledde till Sephiroths födelse. Efter alla tragiska händelser med bland annat experimenten på Vincent försöker hon ta sitt liv men Jenovas celler i hennes kropp gjorde det svårare för henne att dö. Därför valde hon att "låsa" in sig i en enorm Mako-kristall.

Crisis Core: Final Fantasy VII[redigera | redigera wikitext]

Genesis[redigera | redigera wikitext]

Genesis Rhapsodos ingick i SOLDIER, 1st Class och tillsammans med Angeal Hewley en av Sephiroths få vänner. Under kriget i Wutai försvann Genesis under mystiska omständigheter. Under hans frånvaro dök det upp ett flertal kloner som skapade kaos i sin väg. Det visar sig att Genesis är precis som Sephiroth, ett tidigare experiment, och vill nu hämnas på Shin-Ra. Hans största problem är dock att hans kropp ständigt bryts ner eftersom experimentet inte var perfekt. Han söker därför hjälp hos Dr. Hollander som ingick i den forskning som skapat honom. Trots sin 'vänskap' med Sephiroth så är Genesis avundsjuk på honom eftersom han fått all berömmelse som Genesis anser sig borde ha en del av. Han avskyr dessutom Sephiroths ständiga lugn och självsäkerhet och försöker ofta bryta ner honom, utan resultat. Han lyckas dock till slut genom att få Shin-Ra att skicka ut Sephiroth till Nibelheim för att undersöka skadorna på reaktorn som Genesis (utan deras vetskap) orsakat. Det är där som Sephiroth upptäcker sin bakgrund och byter sida. Genesis fortsätter därefter sin plan att hålla sig vid liv.

Angeal Hewley[redigera | redigera wikitext]

Angeal är medlem i SOLDIER, 1st Class och fungerar något som en mentor åt andra inom ranken. Han är den ursprungliga ägaren av Buster Sword, ett vapen som Zack och sedan Cloud kom att få ta över. Angeal var den som Zack såg upp till och de skickades ständigt ut på uppdrag tillsammans där han lärde Zack så mycket han kunde. Men under sökandet av den försvunne Genesis försvinner även Angeal och förklaras som förrädare. Zack vägrar tro att hans mentor skulle byta sida och tar därför reda på sanningen. Angeal dyker senare upp igen men denna gång med en överraskning: Han har en vit vinge på ena skuldran och förklarar att han är ett monster, något som Genesis tidigare påstått då även han har en vinge men svart. Vingarna är ett resultat av det experiment de genomgått som nyfödda och det bara är ett steg i en förvandling till något helt annat. Angeal vägrar låta sig själv bli ett sådant monster och tvingar därför Zack att slåss mot honom. Striden slutar med att Zack dödar Angeal. Med sina sista andetag berömmer han sin lärling och överlämnar Buster Sword åt honom.

Dr. Hollander[redigera | redigera wikitext]

Dr. Hollander var tidigare anställd hos Shin-Ra Inc. men lämnade företaget efter en maktkamp med Hojo. Hollander har sedan dess i hemlighet använt sin forskning att hindra Genesis ständigt nedbrytande kropp.

Cissnei[redigera | redigera wikitext]

Cissnei (シスネ, Shisune) är den yngsta personen någonsin att bli medlem i The Turks. Hon dök först upp i Before Crisis: Final Fantasy VII under smeknamnet Shuriken (baserat på hennes vapen) men det är först i Crisis Core som hon får ett riktigt namn. När Zack och Cloud lyckas rymma från sin fångenskap i Nibelheim är Cissnei den Turk som lyckas spåra dem. Trots sin vänskap med Zack väljer hon att utföra sin uppgift som Turk och försöka fånga honom.