A Serbian Film

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
A Serbian Film
(Srpski film)
Genre Skräck
Thriller
Regissör Srđan Spasojević
Producent Nikola Pantelic
Srđan Spasojević
Dragoljub Vojnov
Manus Aleksandar Radivojevic
Srđan Spasojević
Skådespelare Srdjan Todorovic
Sergej Trifunovic
Jelena Gavrilovic
Jelena Mihic
Originalmusik Sky Wikluh
Fotograf Nemanja Jovanov
Klippning Darko Simic
Produktionsbolag Contra Film
Distribution Invincible Pictures
Speltid 104 minuter
Land Serbien
Språk Serbiska
Engelska
Svenska
IMDb SFDb

A Serbian Film (serbiska: Српски филм / Srpski film) är en serbisk skräckfilm från 2010, och är den första långfilmen regisserad av Srđan Spasojević.

Filmen berättar en historia om en manlig porrstjärna, som efter en periods otur tackar ja till att delta i en konstfilm, för att sedan få reda på att han har dragits in i en snuffilm med våldtäkter av barn och nekrofiliinslag.

Inpå premiären av denna konstfilm fick filmen stor uppmärksamhet för dess grafiska skildringar av våldtäkt, nekrofili och pedofili. Den serbiska staten inledde en förundersökning mot filmen, och kunde konstatera att filmen bryter mot den serbiska lagen. Filmen utredes för element av brott mot sexuell moral och brott som rör skyddet av minderåriga.

Filmen blev förbjuden i San Sebastián, Spanien för att "den hotade den sexuella friheten", och kunde därefter inte visas på festivalen Horror and Fantasy Film Festival i San Sebastián.

Filmen blev också förbjuden i Norge endast två månader efter försäljning till följd av överträdelse av de straffrättsliga sektionerna 204 och 382 som behandlar den sexuella representation av barn och extremt våld.

Den är tillåten i Sverige.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]