A Serbian Film

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
A Serbian Film
(Srpski film)
Genre Skräck
Thriller
Regissör Srđan Spasojević
Producent Nikola Pantelic
Srđan Spasojević
Dragoljub Vojnov
Manus Aleksandar Radivojevic
Srđan Spasojević
Skådespelare Srdjan Todorovic
Sergej Trifunovic
Jelena Gavrilovic
Jelena Mihic
Originalmusik Sky Wikluh
Fotograf Nemanja Jovanov
Klippning Darko Simic
Produktionsbolag Contra Film
Distribution Invincible Pictures
Speltid 104 minuter
Land Serbien
Språk Serbiska
Engelska
Svenska
IMDb

A Serbian Film (serbiska: Српски филм / Srpski film) är en serbisk skräckfilm från 2010, och är den första långfilmen regisserad av Srđan Spasojević.

Filmen berättar en historia om en manlig porrstjärna, som efter en periods otur tackar ja till att delta i en konstfilm, för att sedan få reda på att han har dragits in i en snuffilm med våldtäkter av barn och nekrofiliinslag.

Inpå premiären av denna konstfilm fick filmen stor uppmärksamhet för dess grafiska skildringar av våldtäkt, nekrofili och pedofili. Den serbiska staten inledde en förundersökning mot filmen, och kunde konstatera att filmen bryter mot den serbiska lagen. Filmen utredes för element av brott mot sexuell moral och brott som rör skyddet av minderåriga.

Filmen blev förbjuden i San Sebastián, Spanien för att "den hotade den sexuella friheten", och kunde därefter inte visas på festivalen Horror and Fantasy Film Festival i San Sebastián.

Filmen blev också förbjuden i Norge endast två månader efter försäljning till följd av överträdelse av de straffrättsliga sektionerna 204 och 382 som behandlar den sexuella representation av barn och extremt våld.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Miloš är en pensionerad serbisk porrstjärna med en vacker fru vid namn Marija och en sex år gammal son, Petar. Hans bror Marko är en korrumperad polis som avundas Miloš och dras till både Marija och Miloš tidigare co-star, Lejla. I en strävan efter att säkra sin familjs framtid erbjuds Miloš huvudrollen i en konstfilm som regisseras av Vukmir, en oberoende pornografer som vill anställa Miloš för sin förmåga att upprätthålla en kraftfull erektion. När Vukmir erbjuder Miloš en stor summa pengar, går Miloš motvilligt med på att spela i filmen, samtidigt som Vukmir kräver att hålla filmens detaljer hemliga. Miloš tas till ett övergivet barnhem där han får en öronsnäcka av Vukmirs chaufför, Rasa, genom vilken han får instruktioner på vad han skall göra medan ett filmteam följer honom och sätter honom i olika situationer. Miloš möts först en ung flicka vid namn Jeca, vars missbrukande mor har skämt ut sig genom att bli en hora. Han leds därefter in i ett mörkt rum där en sjuksköterska utför oralsex på honom, samtidigt som han ser skärmar som visar Jeca förföriskt äta en isglass, borsta sitt hår och sminka sig.

I nästa scen, som är den andra inspelningsdagen, instrueras Miloš att ta emot oralsex med den missbrukande mamman samtidigt som han ska slå och förnedra henne, under tiden sitter Jeca i en stol i rummet och tittar på. Efter scenen slår Miloš ner en av Vukmirs säkerhetsvakter och lämnar rummet. Senare försöker Vukmir över ett glas whisky förklara sin konstnärliga stil för en motvillig Miloš genom att visa honom en film av Rasa, där Rasa hjälper en kvinna att föda en flicka. Direkt efter födseln våldtar Rasa den nyfödde och mamman ler, i vad regissören kallar i en ny genre för "nyfödd-porr". Milos stormar ut till sin bil och kör iväg.

När Miloš väl stormat ut från det övergivna barnhemmet sätter han sig i sin bil och kör iväg, men kort efter verkar drogerna och Miloš blir desorienterad. Han står nu vid ett rödljus när en sjuksköterska i sexiga kläder närmar sig Miloš bil. Oförmögen att hejda sig själv låter han sig förföras av sjuksköterskan. Sjuksköterskan kör iväg med Miloš, samtidigt som hon utför onani på honom och han blir sexuellt aggressiv.

En blodig Miloš vaknar plötsligt upp i sin egen säng några dagar senare, utan något minne av vad som har hänt. Det första han gör är att gå på toaletten där han kissar blodblandat urin. Sedan återvänder han till den inspelningsplatsen, som nu är öde och finner ett antal band. När han tittar på dem upptäcker Miloš att han matades en blandning av läkemedel för att framkalla ett stadium av bl.a. ständig aggressivitet och sexuell upphetsning. Under dessa förhållanden ser Miloš sig själv i en flashback där han brutalt misshandlar och våldtar Jecas mamma, som är fastkedjad i en säng - och där han sedan halshugger henne med en machete. Ett annat band innehåller en scen där en katatonisk Miloš själv blir våldtagen av en av Vukmir säkerhetsvakter. Han ser sedan en filmad konversation mellan Lejla och Vukmir, där hon vill hjälpa Miloš och lovar att hon hoppar av projektet och tänker ta Miloš med sig. I nästa band får man se Lejla fastkedjad i mitten av ett rum med alla hennes tänder utdragna. Efter en stund så kommer en maskerad man in i rummet, och tvingar sin erigerade penis ner hennes hals och klämmer hennes näsa tills hon kvävs.

Så småningom blir Miloš ledd till Jecas hem med Vukmir och filmteamet där en äldre kvinna, Jecas farmor, berömmer honom för att ha dödat Jecas prostituerade mamma. Och hon tillägger att Jecas pappa mördades när han skulle bevisa för henne att han var mer än en bra pappa, så nu ber hon Miloš att befästa sin maskulina status genom att ha sex med Jeca själv, i vad hon kallar för en "jungfru-gemenskap". Sedan tillägger hon att hon i sin tur hade förlorat sin egen oskuld till sin far. Trots Jecas skenbara vilja att ha sex, och att drogerna översvämmar Miloš system vägrar Miloš och tar en kniv och sätter mot sin penis och hävdar att om det inte slutar skär han av den. När Vukmir inser faran försöker han lugna Miloš, men då flyr Miloš ut genom ett fönster. Därefter springer han till en gränd, där ringer han sin bror, Marko, och säger att han måste hämta honom. Miloš sätter sig intill en stapel med läskbackar, där han snart får se en provokativt klädd minderårig flicka gå förbi, med två upphetsade tonåringar i hälarna som trakasserar henne. Miloš kan inte hejda sig och onanerar vid åsynen av henne, han blev därefter misshandlad av tonåringarna. Men Rasa kommer till platsen och vrider deras nackar, sedan kör Rasa Vukmir och Miloš till ett lager där han sätts i ett rum.

På lagret blir Miloš drogad med tyngre droger av den kvinnlig läkaren, samma läkare som förförde honom vid vägkorsningen. Men när han ser sprutorna och ser att hon gör sig redo att injicera medlen på honom lyckas Miloš sticka en injektion i halsen på henne. Hon blir chockad och svimmar sedan av. När Miloš går ut ur rummet och försöker hitta en väg ut ur lagret stöter han på en säkerhetsvakt, som leder honom upp för trappan. De går in i ett stort lager, där han möter Vukmir som hänvisar honom till en säng, och han säger "Välkommen till vår hemvänliga miljö.". Miloš ser två kroppar gömda under sängkläderna på sängen, och går direkt fram till den större kroppen och våldtar denna, efter en kort stund går han över till den mindre kroppen och utför analsex på denna. Det tar en liten stund, men sedan kommer den maskerade mannen in i rummet, han som dödade Lejla, och börjar ha sex med den större kroppen vid sidan av den mindre kroppen som Milos våldtar. Vukmir blir häpnadsväckande glad/lycklig/stolt över det hela, och så bestämmer han sig för att ta bort masken på den maskerade mannen. Då ser Miloš att det är hans egen bror, Marko. Därefter tar Vukmir bort säckarna från de båda kropparna - och då ser Miloš att Marko våldtar Miloš fru Marija, och den mindre kroppen som Miloš våldtar är Miloš egen son Petar, som också är drogad och nu blöder ymnigt från sin ändtarm. Och Vukmir säger stolt "En lycklig serbisk familj!".

Den kvinnliga läkaren kommer sedan in i rummet under påverkan av läkemedlet Miloš hade injiceras i hennes hals, och hon blöder kraftigt från vagina, och i högra handen har hon ett blodigt avsågat järnrör som hon har använt som en dildo, och hon försöker gå fram till Miloš men hon kollapsade på golvet med blod rinnande från sitt könsorgan. Medan en rasande Miloš får ett utfall på Vukmir och slår Vukmirs huvud mot golvet angriper Marija Marko. Hon biter av en del av hans hals och slår honom till döds med en skulptur.

Vukmirs säkerhetsvakter kommer och tar bort Miloš från Vukmir och börjar misshandla honom, men han får tag i en pistol från en vakt och dödar alla utom den enögde Rasa, som Miloš dödar genom köra in sin erigerade penis i hans tomma ögonhåla. Efter att de alla blivit mördade försöker Miloš gå fram till sin fru, men hon skriker åt honom så han knockar henne och lägger henne och Petar i bagaget på sin bil och kör hem. Väl hemma placerar han dem i deras källare i ett rum, och går sen upp i vardagsrummet och försöker skjuta sig själv, fortfarande desorienterad. Men pistolen har inga kulor i sig, utan han lägger sig på soffan helt utmattad och däckar. Sedan går han ned till källaren och låser upp rummet där Maija och Petar sitter i sängen, och det enda han gör är att ge sin fru en kram och sedan faller han i gråt. Efter att familjen försöker gå tillbaka till ett normalt familjeliv bryts Miloš mer och mer ner av det som har hänt, så han överväger att begå självmord. Han sitter vid frukostbordet med sin familj med en pistol i handen. Och helt plötsligt lägger Marija sin hand på Milošs hand, och de tittar på varandra och ler. Sedan lägger sig Miloš, Maija och Petar i sängen med Petar i mitten, och därefter skjuter Miloš ett dödande skott genom dem alla tre.

Någon gång senare kommer en flintskallig man tillsammans med skådespelare och ett filmteam in i hemmet. Chefen instruerar skådespelarna att börja en massiv våldtäkt av kropparna, och sade: "Börja med den lilla" (Petar).

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]