Agistri

(Omdirigerad från Agkístri)
Agistri
Αγκίστρι
Ö
Vy från stranden Dragounera på Agistri
Vy från stranden Dragounera på Agistri
Land Grekland Grekland
Region Attika
Arkipelag Saroniska öarna
Koordinater 37°42′N 23°21′Ö / 37.700°N 23.350°Ö / 37.700; 23.350
Folkmängd 1 142 (2011)
Geonames 265000

Agistri, Angistri eller Agkistri (grekiska Αγκίστρι) är en grekisk ö som ligger i Saroniska bukten mellan Aten och Peloponnesoshalvön. Ön tillhör Saroniska öarna och har cirka 1 000 fasta invånare.

Kommunen Dimos Agkistri upptecknades år 1836 som en stad med fem byar, Angistri, Pytiousa, Paleochi, Metochi och Lemonaria.

De flesta invånarna bor i någon av de tre största byarna, Skala, Megalochori eller Limenaria. Det finns bussförbindelser mellan byarna och stränderna på ön samt båtförbindelser till Pireus, Egina och Peloponessos. Agistri är en mycket populär semesterö dit både grekerna själva och internationella besökare kommer för att tillbringa sommaren.

Det finns flera stora stränder på ön. Den största är utanför staden Skala. Den är mycket långgrund och anses även vara den mest barnvänliga. På ön finns även en nudiststrand som kallas Halikada Beach. Vid denna finns ingen servering som vid majoriteten av de andra badplatserna. Den badstranden ligger nedanför ett par klippor som kan vara jobbiga att ta sig ned för.

Agistri är även lämplig att promenera på, med flera olika slingor.