Alex Jones

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Alex Jones

Alexander Emerick "Alex" Jones, född 11 februari 1974 i Dallas i Texas, är en amerikansk journalist och dokumentärfilmare. Han är känd för sin framstående ställning inom den så kallade sanningsrörelsen, som menar att händelserna kring 11 september 2001 planerades och genomfördes av personer inom den amerikanska regeringen, och att Rothschild-släkten är en av de egentliga makthavarna i världen och ingår som navet i en osynlig världsregering.

Jones började sin radiokarriär 1996 på radiostationen KJFK 98.9 FM i Austin. Han bytte senare till Republic Radio med sin show "The Alex Jones Show" 1997. Jones sänder fortfarande på WWCR Nashville och på www.gcnlive.com. Han uppträder även på prisonplanet.tv med reguljära rapporter, och sänder även i Austin.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Alex Jones föddes i Dallas och växte upp i förstaden Rockwall.

Radiopratare[redigera | redigera wikitext]

Han började sin karriär i Austin med en pratshow på lokal TV. År 1997 släppte han sin första dokumentärfilm America Destroyed By Design (Amerika, Förstörelsens Byggnad). Två år senare, 1999, vann han årets "Austins Bästa"-omröstning inom radioshower som röstades av de som prenumererade på Austin Chronicles. Senare samma år fick han sparken från sin radiokanal KJFK-FM. Anledningen var att det på grund av Jones var svårt att göra reklam för showen, samt att Jones vägrade att ta till sig andra perspektiv.

Angrepp på politiker[redigera | redigera wikitext]

Jones menade att det var ett politiskt drag att få ut honom från showen, att det kom från toppen. Han hävdade att han blev tillsagd elva veckor tidigare att sluta anklaga dåvarande presidenten Bill Clinton och alla andra politiker, att inte prata om att bygga kyrkan (Jones hjälpte till att återuppbygga Waco-kyrkan som tidigare hade blivit stormad av regeringen) och sluta rikta anklagelser mot marinkåren.

Värderingar[redigera | redigera wikitext]

Jones är motståndare till aborträtt, men i övrigt baserar han sina politiska åsikter på sin tolkning av USA:s konstitution, vilket innebär bland annat yttrande-, åsikts- och religionsfrihet, rätt till självförsvar (vapeninnehav), samt rätten till ett privatliv. Angrepp mot dessa teman är ett återkommande inslag i hans radioprogram.

Befolkningsminskning[redigera | redigera wikitext]

Jones menar att det finns en global konspiration som syftar till att minska jordens befolkning med flera miljarder, och att det byggs bunkrar för regerings och bankchefer att gömma sig i när ett eventuellt luftburet ebolavirus skulle släppas ut. Denna feber skulle döda 90 % av jordens befolkning, och 99 % av alla som den kommer i kontakt med. I övrigt menar Jones att det förekommer cancervirus i vacciner och avråder alla lyssnare från att ta dessa. Förutom detta menar han att mat och dricksvatten förgiftas med livsfarliga gifter som exempelvis fluor, vilket har orsakat den stora ökningen av antalet cancerfall. Han menar att det sker dels för att ta död på individer, och dels för att minska fertiliteten, vilket han menar har orsakat de låga födelsetalen i västvärlden samt Japan. Han hävdar också att den globala eliten har tillgång till levnadsförlängande tekniker som de tror ska göra evigt liv möjligt genom att plantera nya organ och celler i halvmänskliga djurkorsningar.

Mystiska kulter[redigera | redigera wikitext]

År 2000 infiltrerade Jones och filmaren Mike Hanson Bohemian Grove och filmade med dold kamera en ceremoni, "The Cremation of Care", där en docka föreställande ett människooffer till en gigantisk uggla i trä som symbol för Molech ingick som ett av inslagen. Detta inför den församlade ekonomiska och politiska eliten i USA och västvärlden. Bohemian Grove är en plats i norra Kalifornien där just rika finansiärer och politiker samlas under två veckor varje sommar och gör upp detaljplanerna för världspolitiken det närmaste året. Bland dem som vistats där regelbundet (oberoende om de var levande eller döda) är Richard Nixon, Henry Kissinger, Ronald Reagan, och minst tre generationer av Bush-familjen, Prescott Bush (som, enligt Jones, via UBC finansierade Hitlers militära uppbyggnad under trettiotalet), George H. W. Bush, och George W. Bush. Platsen i sig är "hemlig" och avstängd. Man kan se vad Jones filmade i hans dokumentärfilm "Dark Secrets: Inside Bohemian Grove". Hanson skrev om sina upplevelser i boken "Bohemian Grove: Cult of Conspiracy".[1]

Krig mot "Kriget mot terrorismen"[redigera | redigera wikitext]

Den första juli 2002 startade Jones "Save The Bill of Rights Campaign" som ett motstånd till Patriot Act. Samma år släppte han även filmen "9-11: The Road to Tyranny".

Konspirationsteorier[redigera | redigera wikitext]

Den 20 mars 2006 gästade skådespelaren Charlie Sheen Jones radioshow. Mötet visade att Jones och Sheen delade konspirationsteorier om 11 september 2001, främst teorin att regeringen planterade sprängämnen i veckorna före attackerna.

I juni samma år stoppades Jones på den kanadensiska gränsen när han var på väg för att rapportera om Bilderberggruppen.

Spådomar[redigera | redigera wikitext]

I augusti 2006 förutspådde Jones en massiv våg av terrorattacker (alla skulle vara iscensatta av USA), och där den enligt honom kontaktorganisationer till CIA Hezbollah eller Al-Qaeda skulle få skulden. Dessa attacker skulle bli en början på det tredje världskriget, och alla skulle slå in innan slutet på oktober. Nyhetsbyrån Fox News rapporterade Jones varningar och påstod att Jones även hade förutspått 11 september 2001. Men attackerna uteblev. Jones sade senare på sin egen radioshow att ett ökat folkligt medvetande hade stoppat attackerna.

I oktober det året havererade ett litet privatplan i New York, som ägdes av Cory Lidle, spelare i laget N.Y. Yankees. Jones hävdade att haveriet var en konspiration som skulle få det amerikanska folket att minnas 11 september och rösta på Republikanerna. Rush Limbaugh läste upp Jones teori och förlöjligade den i sin radioshow.

"Den nya världsordningen"[redigera | redigera wikitext]

Alex Jones anser att det finns element inom den amerikanska regeringen vars agenda är att försvaga USA och dess självständighet, att Europeiska unionen är en början på en världsregering och att USA i håller på att integreras med EU, som i sin tur styrs av Världsbanken, som vanliga stater inte har någon makt över. Denna konspiration kallas ofta Den nya världsordningen, och bland annat påstås den styrande makten bakom det hela vara den hemliga gruppen Illuminati.

Egna medier[redigera | redigera wikitext]

Webbplatser[redigera | redigera wikitext]

Jones har sitt eget nätverk av webbplatser med huvudsajten Infowars.com. I juni 2001 startade Jones hemsidan Prisonplanet.com och år 2004 öppnade Prisonplanet.tv, där man kan se hans dokumentärfilmer, arkiv på hans intervjuer, videoklipp och digitala versioner av böcker som Jones skrivit. Jones har även sin egen webbservice, Infowarsnetwork.com.

Jones hävdade i januari 2007 att i genomsnitt fem miljoner personer i veckan besöker hans webbplats Prisonplanet.com.

Filmer[redigera | redigera wikitext]

Jones har producerat ett antal filmer om en kommande framtida totalitär världsregering, avskaffandet av amerikaners friheter och självständighet, regeringens maktmissbruk och korrupta storföretag. Jones säger att han spelar in en ny film om det han anser är en del av "den nya världsordningen".

Lista på Alex Jones filmer:

 • America Destroyed By Design (1997) - Alex Jones första dokumentärfilm. Jones åker runt i USA och diskuterar hur han känner om att USA:s självständighet säljs ut och undermineras av den globala makteliten.
 • America Wake Up (Or Waco) (2000) - En dokumentär om Waco-incidenten och vad som hände efter.
 • Comprehensive Annual Financial Reports Exposed (2000) - Jones intervjuar Walter Burien.
 • Dark Secrets: Inside Bohemian Grove (2000) - Filmen där Jones och vännen Mike Hanson infiltrerar Bohemian Grove och filmar en ceremoni.
 • Police State 2000 (2000) - Jones fokuserar på hur polismakten i USA militariseras.
 • Police State 2: The Takeover (2000) - Den andra delen i "Police State"-serien. Jones anser att folk lätt accepterar ett hårt kontrollerat samhälle och övervakning.
 • Masters of Terror (2002) - Jones förklarar varför han tror att övermakten skapar terrorism för att få befolkningen att gå med på olika krig i syfte att kontrollera jordens kvarvarande naturresurser.
 • Matrix of Evil (2003) - En samling av olika tal och konversationer med Jones, Ron Paul, Craig Roberts, Cynthia McKinnsey och aktivisten Frank Morales.
 • American Dictators: Documenting the Staged 2004 Election (2004) - Dokumentation om de primära presidentkandidaterna i det amerikanska presidentvalet 2004.
 • Martial Law 9/11: Rise of the Police State (2005) - Jones dokumenterar hur samhället håller på att bli en polisstat.
 • The Order of Death (2005) - Jones hävdar att Bohemian Grove, frimurarna och Illuminati i hemlighet och indirekt styr världen.
 • TerrorStorm: A History of Government-Sponsored Terrorism (2006) - En 110 minuter lång pratshow med snabba växlingar av stillbilder och filmklipp som illustrationer, där Jones "avslöjar" att det är USA, Storbritannien och Israel som står bakom de flesta, kanske alla terroristattackerna, inklusive 9/11, samt påvisar hur farligt just USA-regeringens propaganda är.
 • Endgame: Blueprint for Global Enslavement (2007): I denna dokumentär gör Jones gällande att en liten grupp konspiratörer har kontrollerat världshistorien ända sedan första världskrigets utbrott. I detta dokumenterar han också en påstådd komplott som ska minska jordens befolkning med åtskilliga miljarder människor, däribland luftburen ebolafeber, som han menar snabbt skulle döda 90 % av jordens befolkning.
 • 911 Chronicles (Truth Rising) (2008): Release 4 juli 2008.
 • The Obama Deception (2009) - En olycksbådande granskning av det hemlighetsmakeri som pågår bakom kulisserna av den amerikanska politiken. Barack Obama framställs som en marionett i mäktiga gruppers hand, samt som en agent för deras intressen och den nya världsordningen.
 • Fall of the Republic (2009) - Filmen handlar om hur USA förs djupare och djupare in i en depression, och hur Obama med sina medhjälpare från Federal Reserve och bankdirektörerna försöker med flit att förstöra världsekonomin för att sätta upp en världsregering.

Jones nämnde på sin radioshow att han just nu[när?] jobbar på en uppföljare till Endgame, i vilket han kommer att ta upp ämnen som "chemtrails" och år 2012.

Jones är också skådespelare i två filmer som gjorts av Richard Linklater:

 • Waking Life (2001) - Spelar (förmodligen) sig själv, i ett klipp då han sitter i en bil och kommenterar den nya världsordningen.
 • A Scanner Darkly (2006) - Spelar "sig själv" igen, då han står på en gata och protesterar mot Substans D, en drog som spelar en central roll i filmen. En skåpbil åker upp och maskerade män plockar in honom i bilen.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]