Alexander Axén

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Alexander Axén

Alexander Axén, född 15 oktober 1970 i Örebro, är en svensk fotbollstränare. Under säsongen 2008 var han assisterande tränare till Sixten Boström i Örebro SK. Han blev huvudtränare i allsvenska fotbollslaget GAIS i december 2008[1][2]. 2011 ledde han Gais till den bästa säsongen på många år. Gais slutade på en femteplats i den högsta serien. Han avgick i juli 2012 efter att Gais legat i botten av tabellen större delen av säsongen och bara vunnit en match.

Axén förordar ett bra passningsspel och förespråkar ett offensivt 4-3-3. Alexander Axén har under sju år varit tränare i div II laget Rynninge IK. Under sommaren 2007 gick Axén tillsammans med Benny Lennartsson till det norska tippeliga-laget IK Start med uppdraget att rädda kontraktet i Tippeligan. Uppdraget misslyckades dock, men med minsta marginal.

År 2013 återvände han till ÖSK som assisterande tränare. I juni 2014 blev han klar som huvudtränare för ÖSK efter att Per-Ola Ljung lämnat för Gais. I augusti 2017 meddelade Axén att han inte förlänger kontraktet med ÖSK och att hans assisterande tränare tar över jobbet som huvudtränare för klubben.

Under fotbolls-VM i Ryssland 2018 var han studioexpert hos TV4.

Tränarkarriär[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Alexander Axén ny huvudtränare i GAIS (gais.se) Arkiverad 12 december 2008 hämtat från the Wayback Machine.
  2. ^ Alexander Axén ny huvudtränare i GAIS (orebro-sk.se) Arkiverad 22 december 2008 hämtat från the Wayback Machine.

Webbkällor[redigera | redigera wikitext]