Alexandra Zazzi

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Alexandra Zazzi på Bokmässan 2009.

Maria AlexandraZazzi, född 7 juni 1966 i Stockholm och uppvuxen i Rapallo i Italien, är en svensk kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och moderator.

Hon är också den första kvinnliga vinnaren av dokusåpan Expedition Robinson.

Zazzi har efter Expedition Robinson varit programledare för matprogrammet KöketTV4 och Meny i Sveriges Radio P1. Dessutom har hon varit reporter i Spårlöst försvunnen i TV3, samt medverkat i många andra radio- och tv-program. Zazzi skriver om mat och gör reportage för ett flertal tidningar. Hon är krönikör för Göteborgs-Posten och frilansande matskribent för diverse tidningar. Varje lördag pratar hon matklassiker i P4- extra.

TV-produktioner[redigera | redigera wikitext]

Välgörenhetsarbete[redigera | redigera wikitext]

Alexandra är engagerad i diverse välgörenhetsorganisationer och sommaren 2013 & 2014 cyklade hon till Paris för Barncancerfonden.[1]

För Stadsmissionen har hon flera gånger sprungit Göteborgsvarvet[2] och serverar sin tomatsoppa vid målområdet.

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

Priser och utmärkelser[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”På cykel till Paris för Barncancerfonden”. Partille Tidning. http://www.partilletidning.se/2014/06/de-cyklar-till-paris-for-barncancerfonden/. Läst 18 oktober 2014. 
  2. ^ ”Zazzi satsar på ett varv – för den goda saken”. GT. http://www.expressen.se/gt/goteborgsvarvet/zazzi-satsar-pa-ett-varv--for-den-goda-saken/. Läst 18 oktober 2014. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]