Altor

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Altor Equity Partners)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Altor Equity Partners AB är ett riskkapitalbolag med ca 90 anställda och kontor i Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Helsingfors, Zürich och St. Helier. Företaget grundades 2003 av bland andra Harald Mix och Fredrik Strömholm och investerar genom hittills (2019) sex fonder främst i medelstora företag i Norden. I Altors portfölj finns knappt 40 företag (2019) som oftast samägs med de ursprungliga ägarna.

Altors sex fonder innefattar ett totalt kapital på 8,3 miljarder Euro, som används till att förvärva och utveckla bolag. De tre första fonderna är placerade på Jersey och den fjärde fonden placerades i Sverige i början av juli 2014. Det gjorde Altor till det första större riskkapitalbolaget med en svenskbaserad fond.

Investerarna i Altors fonder består främst av stiftelser, fondbolag ("fonder i fonder"), pensionsfonder och försäkringsfonder. Mer än tre fjärdedelar av kapitalet kommer från investerare utanför Norden, över 40 procent från USA.

Företaget är en av medlemmarna, benämnda Partners, i Handelshögskolan i Stockholms partnerprogram för företag som bidrar finansiellt till högskolan och nära samarbetar med den vad gäller forskning och utbildning.[1]

Bolag som helt eller delvis ägs eller har ägts av Altor[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]