Andrea Thompson

Från Wikipedia
Andrea Thompson
Andrea Thompson (2013).
Andrea Thompson (2013).
FöddRebecca Andrea Thompson
6 januari 1960 (64 år)
Dayton, Ohio, USA
MakeJerry Doyle (1995-1997)
Betydande roller
Genele Ericson i TV-serien Maktkamp på Falcon Crest.
IMDb SFDb

Rebecca Andrea Thompson, född 6 januari 1960 i Dayton, Ohio, är en amerikansk skådespelerska, tv-personlighet och före detta fotomodell.

Hon föddes i Dayton i Ohio i USA, men växte mestadels upp i Australien dit hennes familj flyttat när hon var sju år. Hon upptäcktes tidigt av modeindustrin och arbetade som fotomodell samtidigt som hon utbildade sig till skådespelerska.

Karriär[redigera | redigera wikitext]

Thompson har medverkat i flera tv-serier varav hennes mest kända roller hittills varit som Genele Ericson i Maktkamp på Falcon Crest, som telepaten Talia Winters i science fiction-serien Babylon 5, Allison Krennick i första säsongen av På heder och samvete samt som detective Jill Kirkendall under tre säsonger av På spaning i New York.[1]

Hennes mest kända roll på film hittills var i Oliver Stones Wall Street. Hon har även haft gästroller i Quantum Leap, Baywatch, Mord och inga visor, 24, Bones och Criminal Minds.

Hon har utöver skådespeleriet arbetat som journalist på de amerikanska tv-kanalerna ABC och CNN. Hon lämnade jobbet på CNN sedan nakenscener från hennes tidigare filmer inspelade under 1980-talet börjat cirkulera på internet.[2]

Privatliv[redigera | redigera wikitext]

Mellan 1995 och 1997 var hon gift med Jerry Doyle som var en av hennes motspelare i Babylon 5. Tillsammans har de sonen Al.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]