Andreas Nielsen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Andreas Nielsen
Andreas Nielsen (2014).
Född17 september 1975 (45 år)
Tidaholm, Skaraborgs län, Sverige
Yrke/uppdragPastor i Hillsong Church Sverige
MakaLina Nielsen
BarnTvå stycken döttrar

Andreas Nielsen, född 17 september 1975 i Tidaholm, Skaraborgs län,[1] är en svensk frikyrkoledare. Han är grundare, pastor och föreståndare för Hillsong Church Stockholm.

Nielsen var tidigare pastor och informationsansvarig för Stockholm Karisma Center. Då denna kyrka förklarades i konkurs 2005 lämnades dess medlemmar utan församling.[2] Mot bakgrund av sin relation till Hillsong Churchs grundare, pastor Brian Houston så frågade Andreas Nielsen om råd. Houston föreslog att en Hillsong-kyrka skulle startas i Stockholm, Sverige.[3] I detta uppdrag startade Andreas Nielsen en bönegrupp som efter ett års tid resulterade i att bli en kyrka, 2006.[4] Den nystartade kyrkan hette då Passion Church men blev 2009 förklarad som en del av Hillsong-organisationen och bytte namn till Hillsong Church Stockholm.

2014 anslöt sig pingstkyrkan Hope Church i Arlandastad, för att bli en del av Hillsong Church Stockholm. Detta resulterade i en kyrka på två platser: Hillsong Stockholm Norra och Hillsong Stockholm City.[5]

Vidare år 2016 anslöt även SödertäljeKyrkan i Södertälje till att bli Hillsong Stockholm Södra. Kyrkan blev då expanderad som en kyrka på tre platser.

2017 klev även Connect Church, Göteborg, Jönköping och Örebro in i Hillsong Church Sweden. De hade under en tid varit del av Hillsong Familjen. Kyrkan fortsätter att växa och bryta ny mark i Sverige.

Ett av kyrkans mål är att "vara en kyrka som förvandlar en nation".

Se även[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Stor intervju med Andreas Nielsen - dagen.se”. www.dagen.se. http://www.dagen.se/livsstil/stor-intervju-med-andreas-nielsen-1.361549. Läst 23 augusti 2015. 
  2. ^ DN om Karisma Centers konkurs
  3. ^ Dagen om Passion Churchs skifte till Hillsong Church Arkiverad 31 maj 2014 hämtat från the Wayback Machine.
  4. ^ Dagen om nystartade Passion Church Arkiverad 31 maj 2014 hämtat från the Wayback Machine.
  5. ^ Dagen om hopsättningen av Hope Church och Hillsong Church Arkiverad 5 maj 2014 hämtat från the Wayback Machine.