Anslagstavla

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
En välfylld offentlig anslagstavla.
En desto mindre fylld anslagstavla för hemmet.
En informationstavla för Grimsta naturreservat.

Anslagstavla kallas en bestämd yta som avses för att sprida information. Anslagstavlor förekommer både i hemmet och på många offentliga platser, exempelvis i livsmedelsaffärer, skolor, föreningslokaler, utomhus, och inte minst på kontor och i arbetsrum.
En offentlig anslagstavla används för att sprida information och eventuellt annonser, medan en privat kan innehålla allt ifrån information och minneslappar till fotografier, pins, tidningsurklipp och almanacka.
Anslagstavlor tillverkas ofta av kork eller liknande material för att man enkelt ska kunna byta ut anslag. Själva anslagen kan fästas med antingen häftstift, knappnålar, häftklammer eller tejp beroende på anslagstavlans tillverkningsmaterial. Det finns även digitala anslagstavlor på exempelvis offentliga webbplatser som fyller samma funktion.

En informationstavla kan påminna om en anslagstavla, men med skillnaden att den är reserverad för mer permanent information såsom kartor, tidtabeller eller turistinformation. Informationstavlor är ofta inglasade eller inplastade och förekommer på diverse offentliga platser där människor passerar.

Se även[redigera | redigera wikitext]