Användare:Tournesol

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Tournesol - Ciel et Galette

Tournesol betyder solros på franska. Dessutom heter professor Kalkyl det (och inte Calcul, alltså) i Tintin-böckerna. Vad jag egentligen heter har jag ingen som helst avsikt att berätta, delvis då jag tycker det är intressant att på Wikipedia bli tagen för den Tournesol är och det "varumärke" det blivit istället för vad jag som privatperson heter, har för utbildning, arbetar med eller gjort "privat". En bidragande orsak till att jag inte vill framträda med namn är även att vissa personer, registrerade WP-användare såväl som klottrare, vid debatter och gräl tagit för vana att skriva ut allt de vet (namn, ålder, adress och annan för WP fullkomligt irrelevant information) om meningsmotståndarna.

Jag började skriva på Susning sommaren 2003 och skapade ett konto på Wikipedia i april 2004. I maj 2004 blev jag vald till administratör och i maj 2005 avgick jag som admin, delvis på grund av att jag var missnöjd med admin-funktionens upplägg, delvis för att avsaknad av makt kan vara både avkopplande och nyttigt.

Under de följande två åren fick svenskspråkiga Wikipedia vettiga rutiner för att hantera skadliga administratörer - främst en regel som säger att administratörer avsätts efter ett år om de inte aktivt väljs om (vilket gör att ingen enskild person behöver vara den som håller i yxan när den behöver hållas i). I början av 2007 blev jag återigen nominerad och vald till administratör, och jag förblev sedan administratör omval fram till 2017 när jag tog en paus, men sedan januari 2018 är jag återigen administratör. Om du vill se vad jag genom åren använt mina superkrafter till kan du få en sammanställning här.

Till mina specialintressen hör språk/lingvistik i allmänhet och franska i synnerhet, men jag har en ganska brokig studie- och arbetslivsbakgrund och är egentligen inte någon expert på något speciellt ämne.

Tournesol om sig själv

sv Den här användaren har svenska som modersmål.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
fr-3 Cette personne peut contribuer avec un niveau avancé de français.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
es-1 Este usuario puede contribuir con un nivel básico de español.
ru-1 Этот участник может вносить вклад в данный проект на русском языке начального уровня.
3 Den här användaren har
läskighetsfaktor 3
>28K Den här användaren har drygt 28 000 sidor på sin bevakningslista

Andra om Tournesol

Teknisk disclaimer

Om jag rullat tillbaka en redigering som verkar helt legitim kan det vara ett misstag från min sida. Jag passar ganska ofta på att titta in på Senaste ändringarna från mitt mellanting mellan en handdator och en mobiltelefon och när fingertopparna är mycket större än bokstäverna är det ganska lätt att råka klicka fel. Verkar den redigering jag rullat tillbaka vara seriöst menad är det bara att återställa återrullningen.