Arthur D. Little

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Arthur D. Little är ett av världens äldsta managementkonsultföretag, ursprungligen etablerat 1886, formellt grundat som aktiebolag (Incorporated) 1909.

Företaget gick i konkurs 2001 på grund av att företagets ledning misskött centrala delar av verksamheten. Ett franskt företag, Altran Technologies, köpte först rätten till namnet Arthur D. Little, med tanken att bygga upp en egen verksamhet. På grund av att hela företaget ADL riskerade nedläggning och kunde köpas till ett mycket fördelaktigt pris, valde Altran Tecknologies att istället gå vidare och köpa hela den ursprungliga verksamheten.

I samband med omstruktureringen av Arthur D. Little 2002 (efter Altran Technologies köp av rättigheterna till varumärket) var den svenska verksamheten under en period ägd av ett bolag registrerat i Belgien. Skatteverket utredde upplägget under 2007, men ägarna av det belgiska bolaget friades i båda Länsrätten (2008) och, efter överklagan, i Kammarrätten (2009).

I december 2011 köpte Arthur D. Littles partners loss företaget från Altran Technologies genom en managment buy-Out (MBO). Varumärket och hela verksamheten i alla länder är nu åter i privat ägo. Ignacio Garcia Alves är Arthur D. Littles nya VD.


Referenser[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]