Arthur Leigh Allen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Arthur Leigh Allen
Född18 december 1933
Hawaii
Död26 augusti 1992 (58 år)
Kalifornien

Arthur Leigh Allen, född 18 december 1933, död 26 augusti 1992 var den huvudmisstänkte till att vara den ökände seriemördaren Zodiac Killer. Han blev aldrig anhållen för något av morden.

Han föddes 1933 och flyttade så småningom till Kalifornien, där han blev lärare för årskurs sex och sju. I slutet av 1968 fick han sparken efter att han antastat en elev. 1992 dog Arthur Leigh Allen i hjärtattack vid 58 års ålder.

Misstänkt i Zodiacfallet[redigera | redigera wikitext]

Arthur Leigh Allen var huvudmisstänkt för att vara Zodiac Killer. Han blev aldrig fälld då något riktigt fysiskt bevis som kunde länka Allen till Zodiac, aldrig hittades. Robert Graysmith, författare till två böcker om Zodiac Killer, har lagt fram en teori där Arthur Leigh Allen är mördaren. Allens skostorlek och handskar var lika stora som Zodiacmördarens. Allen bar en klocka med namnet Zodiac, vars logo var en ring med en kors i, samma tecken som Zodiac använde i sina brev. Det var den enda gången som Zodiacnamnet och logon sågs tillsammans förutom i Zodiacbreven. Allen sa under ett förhör att boken The Most Dangerous Game hade stor inverkan på honom. Boken handlar om en man som jagar människor eftersom de är smartare och farligare än vilddjur. I koden som skickades från Zodiac och löstes nämner Zodiac att han jagar människor för att de är smartare och farligare än vilddjur. Allen erkände att han hade blodiga knivar dagen då Cecilia Shephard mördades och Bryan Hartnell skadades, Allen sa att blodet på knivarna var från kycklingar.

Don Cheney uttryckte sin misstänksamhet mot Allen i en intervju med polisen. Enligt Cheney skulle Allen ha sagt till honom att han skulle:

  • Döda par slumpvis.
  • Skriva brev till polisen och beskriva sina mord.
  • Signera sina brev med logon från sin klocka.
  • Kalla sig själv för Zodiac.
  • Sminka sig för att ändra sitt utseende under morden.

Cheney menar att detta samtal ska ha utspelat sig 1 januari 1969, vilket är 12 dagar efter Zodiacs första mord.

1991 trädde Ralph Spinelli fram och berättade att Allen har erkänt att han var Zodiac, och skulle bevisa det genom att åka till San Francisco och döda en taxiförare. Några dagar senare dog taxiföraren Paul Stine. Zodiac tog då en bit från Stines tröja, nycklar och hans plånbok. Zodiac har aldrig tagit något från sina offer förutom från Paul Stine. Han tog dessa saker för att bevisa att det verkligen var Zodiac som utförde dådet.

Samma år sökte polisen i Allens hus, där man bland annat hittade ett bombdiagram, likt det diagram som Zodiac skickade med i ett av Zodiacbreven.

2002 testades DNA från ett av Zodiacbreven mot Arthur Leigh Allens DNA, men resultatet var negativt, det kom inte från honom. Enligt experter var Allens handstil inte lik handstilen i Zodiacbreven, så enligt dem skrev inte Arthur Leigh Allen Zodiacbreven. Allen klarade även ett lögndetektortest. Ett handflatmärke från ett Zodiacbrev testades mot Allens handflata. Ingen träff.