Asterix och hans tappra galler (film)

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Asterix och hans tappra galler
(Astérix le Gaulois)
GenreAnimation, äventyr, komedi, familjefilm
RegissörRay Goossens
OriginalmusikGérard Calvi
ProduktionsbolagDargaud Films
Premiär1967
Speltid68 minuter
LandFrankrike Frankrike
SpråkFranska
IMDb SFDb

Asterix och hans tappra galler, (fr: Astérix le Gaulois) är en fransk animerad film från 1967. Filmen är den första i ordningen om Asterix och är baserad på seriealbumet med samma namn publicerat 1959.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Romarna blir gång på gång besegrade av gallerna och försöker därför ta reda på hemligheten bakom deras styrka. De förklär en romare vid namn Caligula Minus till galler, kedjar honom och går med honom genom skogen för att gallerna ska befria honom och föra honom till deras by.

Deras plan lyckas och Minus förs till gallernas by. Han får slutligen veta att hemligheten bakom deras styrka är en trolldryck som bara druiden Miraculix kan receptet till. Minus får en klunk av den. Strax därefter avslöjas han och flyr tillbaka till det romerska lägret. Han visar upp sin styrka för lägrets befälhavare Caius Bonus, som skickar ut en patrull för att fånga Miraculix.

Därefter försöker han tvinga Miraculix att berätta receptet för honom. Caius Bonus vill ha det så han kan slå sig fram till kejsartronen. Asterix blir orolig eftersom Miraculix har varit borta så länge och ger sig av för att leta efter honom.

Svenska röster[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]