Auto Union

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Logotypen i kombination med DKW:s logotyp
Wanderer 1936. Wanderer var ett av de märken som bildade Auto Union
Auto Union Typ D - en av de klassiska silverpilarna.

Auto Union AG var en tysk koncern som bildades 1932 av de fyra biltillverkarna Audi, DKW, Horch och Wanderer i Zwickau. Sammanslagningen kom i samband med den stora ekonomiska kris som drabbade Tyskland under 1930-talets början.

Auto Union hade en logotyp i form av fyra överlappande ringar, som skulle representera de fyra medlemsföretagen. De placerades i rad, för att undvika sammanblandning med de fem olympiska ringarna. De separata bilarnas logotyper användes dock fortfarande på privata bilar, den här logotypen användes enbart på racingbilar. Logotypen används än idag av Audi.

Auto Union är främst känt för sitt racingstall, som var huvudkonkurrent till Mercedes-Benz under 1930-talets grand prix. Ferdinand Porsche konstruerade den första tävlingsmodellen, som var försedd med en mittmonterad kompressormatad V16-motor och individuell hjulupphängning. Porsche utvecklade även modell typ-B och typ-C men blev sedan engagerad i konstruktionsarbetet för Volkswagen, så utvecklingsarbetet av typ-D övertogs av Robert Eberan von Eberhorst. Auto Unions och Mercedes-Benz bilar kom att sätta rekord som inte skulle slås förrän på 1980-talet av formel 1-bilar. Dessa framgångsrika racingbilar kallas gemensamt Silverpilar.

Förutom en efterkrigsmodell av DKW som kallades Auto Union, är det bara racingbilarna som faktiskt har hetat Auto Union.

Auto Union efter 1945[redigera | redigera wikitext]

Auto Union låg i spillror vid krigsslutet och fabriken i Sachsen var under sovjetisk ockupation. I väst startades ny produktion upp 1949. Det var märket DKW som fick leva vidare då det var DKW:s delar man hade möjlighet att göra något av – och DKW var en liten bil som hade en chans på 1950-talets bilmarknad (jfr Volkswagen). DKW blev en framgångsrik bil med sina tvåtaktsmotorer men precis som svenska Saab blev dessa modeller otidsenliga i början av 1960-talet.

1958 köpte Daimler-Benz företaget men redan 1965 valde man att sälja till Volkswagen – vilket blev lyckokastet för Auto Union. Under det nygamla namnet Audi – namnet DKW ansågs hänga ihop för mycket med tvåtakt – utvecklades företaget. 1969 fusionerade man sig med NSU och sedan 1970-talet har Audi utvecklats till ett av de framgångsrikaste bilföretagen. NSU och Audi har spelat en avgörande roll även i Volkswagens utveckling. De fyra ringarna fick fortsatt förtroende som företagets logotyp och har gett en koppling historisk till den tyska eller om man så vill sachsiska bilindustrin som tillhörde de ledande fram till andra världskriget.

Modeller[redigera | redigera wikitext]

Auto Union idag[redigera | redigera wikitext]

Arvet efter Auto Union är högst påtagligt då Audi idag har kvar det märke som skapades för Auto Union där märkets rötter återfinns. Audi hette fram till 1985 Audi NSU Auto Union AG men bytte då namn till Audi AG då inget av de gamla märkena i namnet fanns kvar i produktion. Audi har idag hand om historiska delar och restaurerar bland annat gamla Auto Union-bilar. Audi har skapat ett dotterbolag Auto Union GmbH för detta ändamål. I och med den under 2009 planerade sammanslagningen av Porsche och Volkswagenkoncernen har det diskuterats om att återuppliva Auto Union som namn åt den nya koncernen.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]