BLLF Sweden

Från Wikipedia

BLLF Sweden (Bonded Labour Liberation Front Sweden - Front mot slaveri) är en svensk förening och frivilligorganisation som startades 1991 och verkar för att avskaffa slaveri och barnarbete, och för alla barns rätt till utbildning.

BLLF Sweden har sedan många år ett samarbete med BLLF Societies i Pakistan, som bedriver arbete mot barnarbete och slaveri. Samarbetet handlar bland annat om ekonomiskt och pedagogiskt stöd till utbildning av vuxna och barn, som lever i samhällen, där slaveri förekommer. BLLF Sweden engagerar sig även i stödaktioner vid rättsfall med koppling till slaveri.

Samtliga projekt som BLLF Sweden stödjer har ett tydligt genusperspektiv, och flera av dem har fått finansiellt stöd från Sida genom Forum Syd.

I Sverige driver BLLF Sweden opinionsarbete och sprider information om nutida slaveri samt om utbildning och facklig kamp som vägar att avskaffa slaveriet.

BLLF Sweden är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen har 90-konto, vilket innebär att all insamling av medel kontrolleras av Svensk insamlingskontroll. Föreningen är även medlem av Forum Syd och Anti Slavery International.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]