Baltic Jazz

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Baltic Jazz-festivalen utgör en av sommaren höjdpunkter i den åboländska skärgården. Vid starten år 1987 var Baltic Jazz en liten lokal festival, som kretsade kring ett litet antal diggare av jazz- och skärgårdsliv.

Sedan den dagen har festivalen vuxit till den största jazzfestivalen i Svenskfinland. Det speciella med Baltic Jazz-festivalen är att den bevarat sin hemtrevliga och familjära prägel, dit publiken återkommer år efter år. Baltic Jazz har med tiden blivit det skott som startar den åboländska sommaren.

Intresseföreningen för Jazzmusik i Dalsbruk rf. grundades och övertog arrangemangen av festivalen år 1999. Baltic Jazz-festivalen är sommaren höjdpunkt i den åboländska skärgården, men föreningens verksamhet spänner över hela året. Under vintern ordnas olika konserter såsom dagis- och skolkonserter.

Baltic Jazz är, såsom namnet anger, en festival med tyngdpunkt på östersjöområdet. Största delen av festivalartisterna har alltid kommit från Finland, Sverige, Baltikum samt i stor utsträckning från Ryssland och övriga före detta Sovjetrepubliker.

Baltic Jazz är skärgårdsfestivalen, dit man kan komma lika väl med bil som med båten. Under veckoslutet erbjuder över 20 konserter högklassig, traditionell jazzmusik för hela familjen i unik bruksmiljö.

Festivalen ordnas andra veckoslutet efter midsommar.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Officiell sida