Bass Nation

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Bass Nation är ett svenskt producentteam bestående av Johan Lagerlöf och Jan Nordlund. Teamet har även gått under andra namn som Pop Nation, Bass Nation Communications, Elephant & Castle med flera.

Bass Nation arbetade under det tidiga 1990-talet med Europopgruppen Cool James and Black Teacher, och startade sedan gruppen Flexx i vilken Chris Ljung, Malwern Mandengu och Kajsa Mellgren ingick. Bass Nation har producerat, skrivit låtar och remixat till artister som Boy George, E-Type, Leila K, Blümchen, La Cream, Tess, Caramell, DeDe, Ardis med flera. 1998 träffade Bass Nation Marko Lehtosalo (Markoolio) och produktionsteamet Diggin Entertainment. Ett samarbete inleddes och resulterade i Markoolios "Vi Drar Till Fjällen", "Mera Mål", "Millennium 2", "Gör Det Igen", "Vilse I Skogen" med flera som sammanlagt resulterat i ett tjugotal platinanomineringar (GLF) och två av de 20 mest sålda låtarna i Sverige någonsin (GLF). "Millennium 2" var den låt som avslutade 1900-talet i toppen på den svenska topplistan och var den första låten på förstaplatsen på 2000-talet.

År 2000 var Jan Nordlund och Johan Lagerlöf med och startade Mobilehits - den första tjänsten med hitlåtar som nedladdningsbara ringsignaler. Sedan dess har Bass Nation endast gjort ett fåtal produktioner.