Bert+Samira=sant?

Från Wikipedia
Bert + Samira = Sant?
FörfattareAnders Jacobsson och Sören Olsson
IllustratörKwok-Hei Mak
LandSverige Sverige
Förlag för förstautgåvanRabén & Sjögren
Utgivningsår13 juni 2007
Del i serie
Ingår i serieNya Bertserien
Föregås avBert och Heman Hunters (2006)
Efterföljs avBert badbojen (2008)

Bert + Samira = Sant? är en barn- och ungdomsbok i dagboksform av de svenska författarna Anders Jacobsson och Sören Olsson, utgiven av Rabén & Sjögren 13 juni 2007.[1] Boken är den första delen i den nya serien om Bert Ljung, fast den är den tredje skrivna. Bert + Samira = Sant? utspelar sig liksom de tidigare skrivna böckerna Bert och kalla kriget och Bert och Heman Hunters under 2000-talet. Bert är i denna bok 12 år gammal. ISBN 9789129666205. Som standard inleder Bert med "Tjenare!" och avslutar med berömda "Tack och hej – leverpastej".

Bokomslag[redigera | redigera wikitext]

Omslaget visar Bert som håller i en dartpil. I bakgrunden ser man en darttavla format som ett hjärta och två skyltar. På den ena skylten står det "1:a pris: SAMIRA" och på den andra skylten står det "2:a pris: NALLEBJÖRN.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Boken handlar om Bert Ljung under det kalenderår han fyller 12, och just har börjat höstterminen i 6:an. Han tror att han kommer att få bestämma på skolan, för innan har det varit sexorna som bestämt. Dock finns två parallellklasser, 6 A och 6 B, som ställs mot varandra. I 6 B går Samira som Bert är kär i. Genom att placera Bert i A-klassen används i princip samma parallellklasskoncept som originalböckerna.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]