Bert och Heman Hunters

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Bert och Heman Hunters
FörfattareAnders Jacobsson och Sören Olsson
IllustratörKwok-Hei Mak
LandSverige Sverige
FörlagEgmont Kärnan
Utgivningsår19 september 2006
Del i serie
Ingår i serieNya Bertserien
Föregås avBert och kalla kriget (2005)
Efterföljs avBert + Samira = Sant? (2007)

Bert och Heman Hunters är en ungdomsroman i dagboksform av de svenska författarna Anders Jacobsson och Sören Olsson, utgiven den 19 september 2006.[1] Boken är den tredje delen i den nya serien om Bert Ljung, fast det är den andra skrivna, boken ingår alltså inte i den traditionella Bert-serien utan är en helt ny version. Det är därför Bert är 13 år, men handlingen har flyttats från 1990-talet till 2000-talet, med SMS, MMS, MSN istället för och videobandspelare och 14-tums-TV.

Bokomslag[redigera | redigera wikitext]

Omslaget visar Bert och hans band, Heman Hunters.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Boken handlar om Bert Ljung under det kalenderår han fyller 13 år och har börjat vårterminen i 6:an. Boken börjar på nyårsdagen (1 januari), då Bert berättar om nyårsaftonens fest, som de hade i lägenheten.

Bert, Åke, Lill-Erik, Nicke och Torleif har bildat ett rockband som heter Heman Hunters. De får veta att en radiokanal skall komma till deras skola och sända direkt därifrån.
På den internationella kvinnodagen 8 mars medverkar Bert, Åke och Lill-Erik med i ett demonstrationståg. Efter demonstrationen går de hem till Åke och retar hans 5-åriga syster Doris, och då får Lill-Erik stryk av Doris.
Boken slutar med att Heman Hunters får spela live i radio ungefär 3 veckor innan sommarlovet börjar.

Notera: I den förrförra boken Bert + Samira = Sant?, den första boken i den nya serien, som utspelar sig under höstterminen i 6:an hade Klimpen flyttat till Motala.
Nu under vårterminen i 6:an går Klimpen i Berts klass.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Bert och Heman Hunters” (på engelska). Worldcat. 22 juni 2006. https://www.worldcat.org/title/bert-och-heman-hunters/oclc/185210125&referer=brief_results. Läst 30 mars 2015. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]