Hoppa till innehållet

Betsy Russell

Från Wikipedia
Betsy Russell
Betsy Russell, 2007
Betsy Russell, 2007
FöddElizabet Russell
6 september 1963 (60 år)
San Diego, USA
Utbildad vidMission Bay Senior High School
Aktiva år1982–nutid
MakeVincent Van Patten (1989–2001)
Webbplatshttp://imbetsyrussell.com
IMDb SFDb

Betsy Russell, född 6 september 1963, är en amerikansk skådespelerska som är mest känd för sin roll som Jill Tuck, änka till seriemördaren Jigsaw, i Saw-filmerna.

Betsy Russell föddes i San Diego i Kalifornien. Hon började skådespela i skolprojekt när hon gick på high school och vann en roll i en Pepsi-reklam. Efter att hon tagit studenten flyttade hon till Los Angeles för att börja en karriär som skådespelerska.

Russells första roll var i filmen Let's Do It!, 1982. Samma år spelade hon i tv-serierna T.J. Hooker och Family Ties. Hennes genombrott kom 1983, när hon spelade Jordan Leigh-Jenson i komedin Private School. Hon var med i ett antal B-filmer under 1980-talet, såsom Tomboy, Avenging Angel och Cheerleader Camp. Förutom film var hon även med i några tv-serier, såsom The A-Team, Mord och inga visor och ett avsnitt av Stålpojken.

Efter ett kort paus från skådespeleriet var hon med i Saw-serien, där hon spelade seriemördaren John "Jigsaw" Kramers exfru, Jill Tuck. Hon är även med i filmen Chain Letters 2010.

Externa länkar

[redigera | redigera wikitext]