Big Time Rush

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Big Time Rush
Genre Komedi, Musikal
Skapad av Scott Fellows
Regissör Savage Steve Holland, Jonathan Judge, m.fl.
Manus Scott Fellows, Jed Spingarn, m.fl.
Medverkande Kendall Schmidt
James Maslow
Carlos PenaVega
Logan Henderson
Ciara Bravo
Stephen Kramer Glickman
Tanya Chisholm
Antal avsnitt 75
Längd (per avsnitt) 25 min
Antal säsonger 4
Land USA
Språk Engelska
Produktion
Produktionsbolag Jack Mackie Pictures
Sändning
Originalkanal Nickelodeon
Originalvisning 28 november 2009[1]–25 juli 2013[2]
Bildformat 1.78 : 1
Ljudformat Stereo
Status Avslutad
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

Big Time Rush (BTR) var en amerikansk TV-serie som visades på Nickelodeon mellan 2009-2013. Serien handlar om fyra bästa vänner: Kendall, James, Logan och Carlos, som är från Minnesota och spelar ishockey. Scot Fellows har skapat serien (Fellows har också skapat Nickelodeon-serien Neds Declassified). De flyttar in på Palmwoods Hotel i Los Angeles, Kalifornien, tillsammans med Kendalls mamma (Jennifer) och lillasyster (Katie) i hopp om en karriär tillsammans som ett pojkband. I första avsnittet bevisar de för sin potentielle låtskrivare Gustavo (som egentligen gillar killarna, men inte vill visa det) vad de går för och deras karriär tar fart. Serien följer deras utveckling tillsammans med vardagliga problem och romanser. Gustavo har en assistent, Kelly, som försöker hjälpa Gustavo att visa sitt kompisskap till killarna och vägleda dem när de hamnat i trubbel.

Efter att serien blev en stor hit blev det påhittade bandet ett riktigt band, och Big Time Rush släppte sitt första album 2010, BTR, där låtar från serien finns med, bland andra hitten "Boyfriend". De spelade in en musikvideo till låten "Boyfriend" med rapartisten Snoop Dogg, och en version av jullåten "All I Want For Christmas" tillsammans med Miranda Cosgrove från iCarly. Bandet utgav totalt 3 musikalbum.

De har även gjort en film från 2012, som heter Big Time Movie. Filmen utspelar sig i England.

Flera av killarna har gästspelat i andra Nickelodeon-serier. James har setts i ett avsnitt på iCarly, och Carlos har setts i ett avsnitt av Neds declassified.

Skådespelare[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ NICKELODEON GIVES KIDS A REASON TO BE THANKFUL WITH “SUPERSTUFFED NICKSGIVING WEEKEND”, BEGINNING THURSDAY, NOV. 26, Nickelodeon, 17 november 2009, läs online
  2. ^ hämtat från: engelskspråkiga Wikipedia

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]