Big Time Rush

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Big Time Rush
GenreKomedi, Musikal
Skapad avScott Fellows
RegissörSavage Steve Holland, Jonathan Judge, m.fl.
ManusScott Fellows, Jed Spingarn, m.fl.
MedverkandeKendall Schmidt
James Maslow
Carlos PenaVega
Logan Henderson
Ciara Bravo
Stephen Kramer Glickman
Tanya Chisholm
Antal avsnitt75
Längd (per avsnitt)25 min
Antal säsonger4
LandUSA
SpråkEngelska
Produktion
ProduktionsbolagJack Mackie Pictures
Sändning
OriginalkanalNickelodeon
Bildformat1.78 : 1
LjudformatStereo
StatusAvslutad
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

Big Time Rush (BTR) var en amerikansk TV-serie som visades på Nickelodeon mellan 2009-2013. Serien handlar om fyra bästa vänner: Kendall, James, Logan och Carlos, som är från Minnesota och spelar ishockey. Scott Fellows har skapat serien (Fellows har också skapat Nickelodeon-serien Ned's Declassified). De flyttar in på Palmwoods Hotel i Los Angeles, Kalifornien, tillsammans med Kendalls mamma (Jennifer) och lillasyster (Katie) i hopp om en karriär tillsammans som ett pojkband. I första avsnittet bevisar de för sin potentielle låtskrivare Gustavo (som egentligen gillar killarna, men inte vill visa det) vad de går för och deras karriär tar fart. Serien följer deras utveckling tillsammans med vardagliga problem och romanser. Gustavo har en assistent, Kelly, som försöker hjälpa Gustavo att visa sitt kompisskap till killarna och vägleda dem när de hamnat i trubbel.

Efter att serien blev en stor hit blev det påhittade bandet ett riktigt band, och Big Time Rush släppte sitt första album 2010, BTR, där låtar från serien finns med, bland andra hitten "Boyfriend". De spelade in en musikvideo till låten "Boyfriend" med rapartisten Snoop Dogg, och en version av jullåten "All I Want For Christmas" tillsammans med Miranda Cosgrove från iCarly. Bandet utgav totalt 3 musikalbum.

De har även gjort en film från 2012, som heter Big Time Movie. Filmen utspelar sig i Storbritannien.

Flera av killarna har gästspelat i andra Nickelodeon-serier. James har setts i ett avsnitt på iCarly, och Carlos har setts i ett avsnitt av Neds declassified.

Skådespelare[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Big Time RushTV.com