Black Widow (film, 2020)

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Black Widow
GenreAction
Thriller
RegissörCate Shortland
ProducentZakaria Alaoui
Victoria Alonso
Per Henry Borch
Louis D'Esposito
Kevin Feige
Scarlett Johansson
Stan Lee
ManusNed Benson
Jac Schaeffer
Baserad påBaserad på karaktär av Stan Lee, Don Heck & Don Rico
SkådespelareScarlett Johansson
David Harbour
Florence Pugh
Rachel Weisz
Ray Winstone
O-T Fagbenle
Oliver Richters
FotografRob Hardy
ProduktionsbolagMarvel Studios
DistributionWalt Disney Studios Motion Pictures
Premiär
LandUSA
SpråkEngelska
IMDb

Black Widow är en kommande amerikansk superhjältefilm som är baserad på Marvel Comics karaktär med samma namn. Filmen är producerad av Marvel Studios och distribueras av Walt Disney Studios Motion Pictures, och är tänkt att bli den tjugofjärde filmen i Marvel Cinematic Universe (MCU). Filmen är regisserad av Cate Shortland, skriven av Jac Schaeffer och Ned Benson, och har Scarlett Johansson som spelar Natasha romanoff / Black Widow.

Skapandet av en Black Widow-film inleddes i april 2004 av Lionsgate, med David Hayter som skulle skriva och regissera. Projektet gick inte framåt och filmrättigheterna till karaktären återvände till Marvel Studios i juni 2006. Johansson hade rollen i flera filmer i Marvel Cinematic Universe, där första var Iron Man 2 (2010). Marvel och Johansson uttryckte ett intresse för en potentiell solofilm flera gånger under de följande åren, innan skapandet fortsatte efter att ha anställt Schaeffer och Shortland 2018. Benson anställdes och ytterligare castings ägde rum i början av 2019. Inspelningen började i maj och ägde rum i Norge och i Pinewood Studios i England. Produktionen förväntas pågå till nån gång i september 2019.[1]

Black Widow planseras att släppas på bio i USA den 1 maj 2020. I Sverige är datumet oklart.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Feige, Shortland och huvudrollerna i Black WidowSan Diego Comic-Con International 2019.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Radulovic, Petrana (3 september 2019). ”Everything we know about the Black Widow stand-alone movie”. Polygon. https://www.polygon.com/2019/9/3/20803692/black-widow-movie-release-date-footage-everything-we-know. Läst 19 september 2019. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]