Bloons Tower Defense

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Bloons Tower Defense är en serie av Tower defense-spel i serien Bloons skapad av Ninja Kiwi.

Spelsätt[redigera | redigera wikitext]

Huvudsyftet med spelet är hindra ballonger, kända i spelet som bloons (blonger), från att nå slutet på spelplanen. Som man hör på namnet har spelaren flera olika torn till sitt förfogande för att försvara sig mot bloons. Som pilapor, Tack Shooters, kanoner, den kraftfulla Superapa och andra i de många olika versionerna av spelet. Spelplanen består av en bestämd bana med en eller flera ingångar och utgångar. När en bloon når slutet på banan förlorar spelaren liv. När spelaren har förlorat alla liv förlorar man.

Bloons[redigera | redigera wikitext]

Bloons är fienden i spelet. De kommer in vid ingångarna på spelplanen och följer en speciell bana innan de når slutet eller blir "poppade". Det finns många olika typer av bloons där dom större innehåller flera mindre bloons. Vissa bloons har speciella styrkor och förmågor. M.O.A.B. typen är större än vanliga bloons och tar hundratals träffar att förstöra.

Torn[redigera | redigera wikitext]

Torn är den huvudsakliga försvarsegenskapen i BTD-serien. Tornen kostar pengar. Varje torn har sitt eget bestämda syfte, styrka och användning. Där en del är starka mot vissa bloons medan dom knappt kan smälla vissa. Under seriens gång har tornen blivit ändrade och många nya tillagda. Torn har två olika uppgraderings vägar. En med en special egenskap och en som ett väldigt starkt torn.

Uppgraderingar[redigera | redigera wikitext]

Alla torn kan uppgraderas för att öka deras kraft eller andra förmågor. I BTD4 har varje torn en "hemlig" uppgradering som är väldigt kraftfull. Dessa är dyra och behöver bli upplåsta innan användning. De är de starkaste och sista uppgraderingen för varje torn. I BTD5 har varje torn två uppgraderingsvägar med fyra uppgraderingar i varje. Efter två uppgraderingar i varje väg är den en delning. Efter att den tredje uppgraderingen är köpt på någon av vägarna är den andra vägen låst över uppgradering två. I BTD5 finns det Special Agents Pros som blir upplåsta efter att ha placerat ut en speciell Special Agent tillräckligt många gånger.

Källa[redigera | redigera wikitext]

Denna artikel är helt eller delvis baserad på en artikel från Engelska-Wikipedia