Bromley FC

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Bromley Football Club är en engelsk fotbollsklubb från London Borough of Bromley, London, England.. Den bildades 1892 och hemmamatcherna spelas på Courage Stadium, Hayes Lane i Bromley. Smeknamnen är The Ravens och The Lillywhites

Historia[redigera | redigera wikitext]

Bromley grundades 1892 och under den första säsongen spelade man vänskapsmatcher. De första tävlingsmatcherna var i South London League, som man vann under sin första säsong. Under de följande åren hoppade man runt mellan olika ligor och kom att spela i Southern Football League, London League, Kent League, London League igen för att sedan flytta till Spartan League och sedan Isthmian League som man vann de två första säsongerna (1909, 1910).

Efter Första Världskriget gick de med i Athenian League och lyckades vinna titeln 1923. Det skulle sedan dröja ända till 1949 innan de lyckades vinna en ligatitel igen men man lyckades bättre på cup fronten, både 1938, och 1949 vann man FA Amateur Cup. 1952 gick man med i Isthmian League och lyckades komma tvåa den första säsongen, två säsonger senare 1954 lyckades man ännu bättre och vann titeln, en bedrift man upprepade 1961. De följande åren lyckades man bara hamna på den övre halvan av tabellen vid två tillfällen och 1975 hamnade de på sista plats och degraderades.

De kommande 20 åren kan beskrivas som en berg och dalbana med upp och nedflyttningar om vart annat, topp placeringar i Premier Division varvat med spel i First Division .

Säsongen 2004-05 kom man fyra i First Division och kvalificerade sig för kvalspel. Semifinal matchen mot Metropolitan Police vann man på straffar efter en tät match. I finalen mötte man Horsham som besegrades med 3-1 och man var tillbaka i Premier Division igen.

Säsongen 2005-06 hamnade man i mitten av tabellen. Man vann Kent Senior Cup en bedrift som upprepades året därpå.

2006-07 var det dags för kvalspel igen, den här gången till Conference South då man kom på andra plats i Isthmian Leagues Premier Division. Semifinalen spelades mot AFC Wimbledon och matchens enda mål, en nick av Nic McDonnell innebar seger. Finalen mot Billericay Town vanns med 4-2 efter straffar (1-1 efter full tid).

Meriter[redigera | redigera wikitext]

Trivia[redigera | redigera wikitext]

Vid alla tre tillfällen som Bromley vunnit FA Amateur Cup har de vunnit med 1-0, och målen gjorts av spelaren som burit tröja nummer 8.

Publikrekordet på hemmaarenan är 10 798 åskådare, det sattes under en vänskapsmatch mot Nigeria 1949.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Engelska Wikipedia och klubbens hemsida.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]