Bullet for My Valentine

Från Wikipedia
Bullet for My Valentine
Bullet for My Valentine uppträder på Reload Festival 2017.
Tidigare namnJeff Killed John (1998-2003)
BakgrundBridgend, Wales, Storbritannien
GenrerHeavy metal, hårdrock, metalcore, thrash metal
År som aktiva1998–nu
SkivbolagColumbia, Trustkill Records, Gun Records, Sony Music, Jive, RCA
Relaterade artisterAxeWound
Revoker
WebbplatsOfficiell webbplats
Medlemmar
Matthew "Matt" Tuck
Michael "Padge" Paget
Jamie Mathias
Jason Bowld
Tidigare medlemmar
Nick Crandle
Jason "Jay" James
Michael "Moose" Thomas

Bullet for My Valentine är ett walesiskt heavy metalband från Bridgend, bildade år 1998. Bandet består av Matthew Tuck (sång, kompgitarr), Michael Paget (sologitarr, bakgrundssång), Michael Thomas (trummor) och Jamie Mathias (bas). Tidigare medlemmar inkluderar Nick Crandle och Jason James; båda på bas. De bildades under namnet Jeff Killed John och började karriären genom att göra coverlåtar av Metallica och Nirvana. Jeff Killed John spelade in sex låtar som aldrig släpptes; två av dessa låtar gjordes senare om efter att bandet bytt namn till Bullet for My Valentine. Namnändringen gjordes av finansiella skäl, vilket även följdes av en ändring i deras musikriktning. År 2002 skrev bandet ett skivkontrakt med Sony BMG som sträckte sig över fem album. Bandet har uppgett att deras musik är inspirerad av klassiska hårdrocksband såsom Metallica, Iron Maiden och Slayer. Bandet är en del av den så kallade Cardiff-scenen, vilken främst domineras av rockmusik.

Bullet for My Valentines debutalbum, The Poison, utgavs den 3 oktober 2005 i Storbritannien samt övriga Europa, och den 14 februari 2006 i USA för att sammanfalla med Alla hjärtans dag, som en vink till bandets namn. Albumet kom in på Billboard 200-listan som nummer 128. Det certifierades guld av Recording Industry Association of America. Bandet framträdde på Download Festival och Kerrang! XXV, samt gav sig ut på en USA-turné tillsammans med Rob Zombie. Bullet for My Valentines andra studioalbum, Scream Aim Fire, utgavs den 29 januari 2008 och debuterade som nummer fyra på Billboard 200. Bandets tredje album, Fever, utgavs den 26 april 2010 och debuterade som nummer tre på Billboard 200. Den 8 februari 2013 utgav bandet sitt fjärde studioalbum, Temper Temper, som nådde plats 13 på Billboard 200. Den 14 augusti 2015 utgav bandet sitt femte studioalbum, Venom, som nådde plats 8 på Billboard 200. Den 29 juni 2018 släppte bandet sitt sjätte studioalbum, Gravity. Bandet har sålt över en miljon album i USA och över 5 000 000 album världen över[1] och är det band som vunnit kategorin "Bästa brittiska band" flest gånger någonsin i Kerrang! Awards historia, med tre vinster.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Jeff Killed John och skivkontrakt (1998–2005)[redigera | redigera wikitext]

Bandet bildades under namnet Jeff Killed John år 1998 av Matthew Tuck, Michael "Padge" Paget, Nick Crandle och Michael "Moose" Thomas medan de studerade musik på Bridgend College. De började med att spela Nirvana- och Metallica-coverlåtar. År 1999 släppte bandet sin första EP, Better Off Alone. De släppte även en EP med två låtar år 2002, You/Play with Me, som producerades av Greg Haver. EP:n finansierades genom den walesiska musikorganisationen Pynci, och bandet fick i och med släppet spela live under BBC Radio 1:s sändning från nattklubben T.J.'s i Newport.[2] Jeff Killed Johns musik följde nu metal-trenden som gjordes populär av band såsom Korn och Limp Bizkit.[2] Kort därefter släppte bandet ytterligare en EP, kallad Eye Spy. År 2003 släppte de sin andra riktiga EP, med titeln Don't Walk Away. Detta var en promo-CD som skickades ut till olika skivbolag, samt gavs ut lokalt till folk i Bridgend. Tyvärr lyckades de inte få upp något vidare intresse, mest troligt på grund av att de spelade "nu metal", en genre som vid den här tidpunkten blev mindre och mindre populär. Basisten Crandle lämnade bandet samma kväll som de gick in i studion för att spela in sin självbetitlade EP och ersattes av Jason James.[2] Bandet bytte därefter namn till Bullet for My Valentine och bytte musikinriktning; de bestämde sig för att spela heavy metal-låtar med "harmoniska gitarrer och storslagna änglalika refränger", enligt frontmannen Tuck. Sent under 2003 släppte bandet sin sista EP innan skivbolag började att inse deras potential. Detta inträffade främst på grund av den plötsliga ändringen i deras musikinriktning, som bandet hävdar kom "direkt ur deras huvuden".[3] Deras självbetitlade EP bestod av fem låtar; de flesta låtarna blev föregångare till spår från The Poison.

Roadrunner Records visade intresse för Bullet for My Valentine och erbjöd bandet ett skivkontrakt. De valde dock att tacka nej till erbjudandet, och bandet skrev i stället ett skivkontrakt med Sony BMG som sträckte sig över fem album, samt ett licensavtal med Visible Noise i Storbritannien. Enligt Tuck valde de Sony på grund av att de trodde att det skulle öppna upp fler dörrar för dem. En självbetitlad EP släpptes den 15 november 2004 i Storbritannien. EP:n producerades av Colin Richardson, som innehöll fem låtar, och blev därmed bandets första officiella skivsläpp.[2] En andra EP, Hand of Blood, släpptes den 22 augusti 2005 genom Trustkill Records och gjordes endast tillgänglig i USA; den innehöll en extralåt som inte fanns med på deras självbetitlade EP, "4 Words (To Choke Upon)". Daniel Lukes från Decibel Magazine recenserade EP:n genom att hävda att "det värsta av allt är att musiken i sig inte är speciellt dålig, för sin genre." Han fortsatte med att säga att bandet borde "skämmas" över släppet.[4] Josh Joyce från Zero Magazine var mer positivt inställd, och imponerades över "hur tekniska de kan bli, utan att göra lyssnarna förvirrade".[5]

The Poison (2005–07)[redigera | redigera wikitext]

Michael Paget (vänster) och Matthew Tuck (höger) på Roskildefestivalen i Danmark, 2006.

Bullet for My Valentines debutalbum, The Poison, utgavs den 3 oktober 2005 i Storbritannien och på Alla hjärtans dag året därpå i USA. Den gick in på Billboard 200 som nummer 128[6] och nådde plats 11 på Independent Albums-listan.[7] Den 30 januari 2009 certifierades albumet guld av RIAA efter att ha sålt över 500 000 enheter i USA.[8] Fyra singlar släpptes från The Poison: "4 Words (To Choke Upon)", "Suffocating Under Words of Sorrow (What Can I Do)", "All These Things I Hate (Revolve Around Me)" och "Tears Don't Fall".[6] Bullet for My Valentine begav sig i samband med albumet ut på en världsomfattande turné. År 2005, efter att ha blivit än mer populära, spelade bandet på Download Festival;[9] Året därpå, under 2006, blev de uppflyttade till festivalens huvudscen.[10] Utöver det var de även förband åt Metallica och Guns N' Roses under sommaren 2006[11] och de spelade även på Vans Warped Tour och Earthday Birthday.

Bandets framträdande vid Kerrang XXV, en spelning på Brixton Academy i London den 28 januari 2006, filmades för deras första DVD, The Poison: Live at Brixton.[12] I juni 2007 drabbades sångaren Tuck av laryngit, vilket ledde till en akut tonsilloperation juli.[13] Bullet for My Valentine tvingades i och med detta ställa in ett flertal uppträdanden, däribland att öppna åt Metallica vid tre tillfällen på deras Sick of the Studio '07-turné; den 29 juni i Bilbao, 5 juli i Wien och den 8 juli på Wembley Stadium i London.[14] Tuck, som inte kunde prata efter operationen, skrev att han skulle återvända till studion direkt han fick ett godkännande av doktorn, för att börja arbeta på bandet nästa album.

Scream Aim Fire (2007–08)[redigera | redigera wikitext]

Bandets andra studioalbum, Scream Aim Fire, spelades in på Sonic Ranch Studios i Texas och producerades av Colin Richardson, som tidigare hade jobbat med bandet på The Poison.[15] Tuck berättade under inspelningen av albumet att "det är mycket mer tempo, mycket mer aggressivt".[16] Albumet utgavs den 29 januari 2008.[17] Det sålde 53 000 enheter under sin första vecka och nådde plats nummer fyra på Billboard 200.[6] Tre singlar släpptes från albumet: "Scream Aim Fire", "Hearts Burst into Fire" och "Waking the Demon".

Bullet for My Valentine turnerade i Nordamerika och i Australien under våren 2008 på Taste of Chaos-turnén tillsammans med Atreyu, Blessthefall, och Avenged Sevenfold. Bandet behövde dock ställa in spelningarna i Kanada och flyga hem för att stötta James dotter som låg på sjukhus.[18] De uppträdde i Nordamerika igen under sommaren 2008 som en del av No Fear-turnén med Bleeding Through, Cancer Bats och Black Tide. Sent 2008 turnerade bandet i Europa, med Lacuna Coil, Bleeding Through och Black Tide som förband.[19] De gjorde tre spelningar i Sverige under denna turné; den 3 december på Arenan i Stockholm, den 5 december på Mejeriet i Lund och den 6 december på Lisebergshallen i Göteborg.[20] I december 2008 återutgavs även Scream Aim Fire med fyra bonusspår som spelades in under bandets studiosession, men med nyinspelad sångtext.[21]

Fever (2009–2011)[redigera | redigera wikitext]

Bullet for My Valentine uppträder live på 2010 års Norway Rock Festival.

Matt Tuck pratade med Daniel Marez från musiktidningen Metal Hammer i mars 2009 angående bandets tredje studioalbum. Tuck berättade att vid tillfället var fyra eller fem låtar klara, samt att "vanligtvis brukar vi skriva och spela in 14 spår som jag sedan får skriva sångtexten till, men den här gången försöker jag att skriva texten samtidigt som jag skriver musiken".[21] Bullet for My Valentine bekräftade i augusti 2009 att de siktade på att släppa det nya albumet tidigt under 2010, och Tuck lade även till att det nya albumet "låter mycket mer moget, det är mer klassiskt. Det kommer att stå sig bättre på lång sikt än båda de två tidigare sakerna vi har gjort."[22] I en intervju i januari 2010 med Rock Sound avslöjade Tuck att albumet skulle heta Fever, samt att det 11 låtar långa albumet skulle låta mer likt The Poison än Scream Aim Fire och inte innehålla några ballader.[23]

Under sommaren 2009 turnerade Bullet for My Valentine i USA som en del av Mayhem Festival tillsammans med Killswitch Engage, Slayer och Marilyn Manson på huvudscenen. De uppträdde även på UK-delen av Sonisphere Festival i Knebworth, där de var huvudband på den andra scenen.[24] Bandet var även ett av huvudbanden på 2010 års Download Festival.[25] De spelade även på Nova Rock,[26] svenska Metaltown i Göteborg,[27] Rock am Ring,[28] Rock on the Range,[29] The Bamboozle,[30] Bilbao Live Festival, Fortarock[31] och Graspop.[32] Utöver det spelade bandet tillsammans med Metallica, Megadeth, Slayer och Anthrax på den grekiska delen av Sonisphere.[33]

Bandets fjärde studioalbum, Fever, utgavs den 27 april 2010 och nådde plats nummer 3 på Billboard 200, vilket gjorde det till bandets bäst placerade album på Billboards topplista; detta personbästa står sig än i dag (2015). Låten "Your Betrayal" valdes som albumets ledande singel och planerades att släppas den 9 mars 2010, men släpptes oväntat redan den 2 mars som digital singel på iTunes Store. Den andra singeln blev "The Last Fight" och släpptes den 19 april. Omslaget till albumet visades upp på bandets officiella hemsida den 5 mars 2010. Bullet for My Valentine påbörjade i samband med släppet av Fever en turné i USA, som började den 30 april 2010 med Airbourne och Chiodos som förband.[34] Den 12 mars släppte bandet musikvideor till "The Last Fight" och "Your Betrayal".

Temper Temper (2012–13)[redigera | redigera wikitext]

Den 28 januari 2011 avslöjade Michael Paget att bandet redan hade börjat planera nästa studioalbum, och att det skulle låta likt Fever. Han berättade även att bandet planerade att ha låtarna färdigskrivna inom 2011 och att de skulle påbörja inspelningen av albumet vid slutet av året.[35] Bandet spelade på 2011 års Uproar Festival, för att sedan börja skriva material för det fjärde studioalbumet.

Bullet for My Valentine spelar på en festival under 2013 i Polen.

Den 7 oktober meddelade RCA Music Group att de skulle lägga ner Jive Records tillsammans med Arista Records och J Records. I och med detta började bandet (och alla andra artister som tidigare hade haft kontrakt med bolagen) att släppa sin framtida musik under RCA Records-märket.[36][37] Matt Tuck avlöjsade även att han skulle börja jobba på ett nytt sidoprojekt som han beskrev som "metal as fuck", inspirerade av band såsom Pantera och Slipknot.[38] Den 1 maj 2012 avslöjades att sidoprojektet skulle heta AxeWound och att medlemmarna, förutom Tuck, var Liam Cormier, Mike Kingswood, Joe Copcutt och Jason Bowld. Samma månad gjordes det även klart att Bullet for My Valentine skulle spela på den sydafrikanska Oppikoppi, samt göra en spelning i Kapstaden tillsammans med Seether och Enter Shikari. Det var tänkt att de skulle spela i Sydafrika redan år 2009 på Coke Zero Fest, men de drog sig ur i sista stund för att i stället spela in Fever.[39] Det bekräftades den 6 augusti att bandets fjärde studioalbum var färdiginspelat, och att albumet skulle släppas någon gång sent under 2012.[40] Senare samma månad, den 17, gjordes det även klart att Bullet for My Valentine skulle spela på den australiensiska musikfestivalen Soundwave.[41][42]

Bullet for My Valentine släppte låten "Temper Temper" den 30 oktober världen över, förutom i Storbritannien där den släpptes den 25 november via alla digital återförsäljare. Bandet spelade låten live för första gången den 22 oktober på BBC Radio 1:s Rock Week vid Maida Vale Studios. Det avslöjades dagen innan uppträdandet att albumet skulle heta Temper Temper.[43] Utgivningsdatumet bekräftades vara den 12 februari 2013.[44]

Bandet påbörjade sin turné i samband med Temper Temper den 10 februari 2013 och avslutade turnén den 3 november senare samma år.[45][46] Den tionde konserten under turnén, som ägde rum i Birminghams O2 Academy, filmades av musikvideosidan Moshcam.com.[47] Bandet återvände till Sverige i början av 2014, och spelade på Trädgården i Göteborg den 26 februari och Arenan i Stockholm den 3 mars.[48]


Venom (2013–2017)[redigera | redigera wikitext]

Matt Tuck berättade i en intervju att Bullet for My Valentine skulle börja att jobba på ett nytt album innan deras Rule Britannia Tour, som ägde rum mellan 1 december 2013 och 6 december, där bandet spelade på ett flertal arenor runt om i Storbritannien med Young Guns och Asking Alexandria som förband. Matt berättade även att bandet skulle arbeta med Terry Date på det nya albumet, som tidigare jobbat med band såsom Slipknot och Pantera. Han berättade även att bandet planerade att göra albumet så tungt som möjligt.[49]

Den 13 november 2013 avslöjade Bullet for My Valentine genom sin Facebook-sida att de arbetade på en ny låt. En kort försmak av låten, betitlad "Raising Hell", släpptes på Matt Tucks Vine-sida den 15 november. Låten spelade live för första gången den 18 november via BBC Radio 1:s Rock Show.[50] Den gjordes tillgänglig att streama den 20 november 2013 och en musikvideo till låten släpptes en vecka senare.[51] Den 6 januari 2014 meddelade Matt via Twitter att bandet gick in i studion för att spela in sitt femte album.[52] I en intervju med Kerrang! den 21 januari 2014 att Bullet for My Valentine skulle jobba med producenten Colin Richardson, som tidigare hade producerat både The Poison och Scream Aim Fire. Matt berättade även att det femte albumet skulle bli deras tyngsta albumet någonsin.[53]

Den 9 februari 2015 meddelade Bullet for My Valentine att basisten Jason James valt att lämna bandet, och lade även till att de skulle avslöja hans ersättare "när tiden är inne". De avslutade med att berätta att de till dess skulle ha fullt upp med att spela in det nya albumet.[54] Det avslöjades den 11 maj 2015 på bandets Facebook-sida att en ny låt, "No Way Out", skulle debutera på BBC Radio 1 den 17 maj 2015.[55] Bandet avslöjade även att albumet skulle heta Venom[56] och att den nya basisten skulle bli Jamie Mathias (som tidigare spelat i Revoker).

Venoms utgivningsdatum gjordes officiellt den 18 maj 2015; utgivningsdatumet sattes till den 14 augusti 2015. Samma dag tillkännagav även bandet en omfattande turné i Storbritannien. Det gjordes även officiellt att Bullet for My Valentine skulle vara huvudband på Londons Camden Rocks-festival, vilken ägde rum den 30 maj 2015.[57]

Musikstil och influenser[redigera | redigera wikitext]

Bullet for My Valentine har beskrivits som hårdrock,[23] thrash metal,[58][59][60] heavy metal[61][62] och metalcore.[63][64] Bandet har beskrivit två av deras album, The Poison och Fever, som "extremt mörka" i tonen.[65] Sångaren Matthew Tuck sade att "…vi är ett hårdrocksband med metal-influenser, och det har jag sagt sedan dag ett."[23] Kirk Miller från musiktidningen Decibel prisade bandet för deras synkroniserade sångstrukturer.[66] På frågan om hur de själva ser på sin look, sade medlemmar från bandet att de inte skulle ändra på vare sig sitt sound eller sin image för kommersiella anledningar; Tuck sade även, "Inte för att låta hård, men vi är mer intresserade av hur vår musik låter än hur vårt j*vla hår ser ut".[67]

Bandet har uppgett att de influerats av band såsom Metallica, Annihilator, Pantera, Machine Head, Sepultura,[68] AC/DC, Iron Maiden, Guns N' Roses,[69] Testament, Stuck Mojo, Korn, Slayer, Judas Priest, Megadeth, Alice in Chains, Nirvana,[70] Led Zeppelin,[71] Deep Purple och Black Sabbath.[68] Enligt Thomas är detta banden som har inspirerat Bullet for My Valentines "medryckande sång, aggressiva riff och melodier".[72] Matt Tuck har berättat i ett flertal intervjuer att hans låtskrivande är väldigt influerat av Bruce Springsteen, Bob Seger och Bob Dylan.[73]

Bandmedlemmar[redigera | redigera wikitext]

Nuvarande medlemmar
Tidigare medlemmar

Tidslinje[redigera | redigera wikitext]

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Studioalbum

Priser och utnämningar[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ ”Rock Titans Bullet For My Valentine to Release New Track ‘Temper’”. Rock Music Report. http://rockmusicreport.com/rock-titans-bullet-for-my-valentine-to-release-new-track-temper. Läst 10 juni 2015. 
 2. ^ [a b c d] ”Bullet for My Valentine biography”. BBC News. http://www.bbc.co.uk/wales/music/sites/bullet-for-my-valentine/. Läst 10 juni 2015. 
 3. ^ ”Jeff Killed John”. Myspace. https://myspace.com/jeffkjohn. 
 4. ^ Lukes, Daniel. ”Screamocore takes a dump where it eats”. Decibel (magazine). Arkiverad från originalet den 6 maj 2006. https://web.archive.org/web/20060506025905/http://www.decibelmagazine.com/reviews/sep2005/bullet_for_my_valentine.aspx. Läst 11 juni 2015.  Arkiverad 6 maj 2006 hämtat från the Wayback Machine. ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 6 maj 2006. https://web.archive.org/web/20060506025905/http://www.decibelmagazine.com/reviews/sep2005/bullet_for_my_valentine.aspx. Läst 18 juni 2015. 
 5. ^ Joyce, Josh. ”Bullet for My Valentine – Hand of Blood EP”. Zero Magazine. Arkiverad från originalet den 18 september 2009. https://web.archive.org/web/20090918140331/http://www.zeromag.com/articles/cd_view.php?id=924&pi=0. Läst 11 juni 2015. 
 6. ^ [a b c] ”Bullet for My Valentine - Chart history”. Billboard. Arkiverad från originalet den 6 april 2013. https://web.archive.org/web/20130406201819/http://www.billboard.com/artist/298519/bullet-my-valentine/chart. Läst 11 juni 2015. 
 7. ^ ”Bullet for My Valentine - Independent Albums chart history”. Billboard. Arkiverad från originalet den 23 september 2015. https://web.archive.org/web/20150923072312/http://www.billboard.com/artist/298519/bullet-my-valentine/chart?f=326. Läst 11 juni 2015. 
 8. ^ ”RIAA – Gold & Platinum – 12 August 2009”. RIAA – Gold & Platinum – 12 August 2009. Recording Industry Association of America. http://www.riaa.com/goldandplatinumdata.php?resultpage=1&table=SEARCH_RESULTS&action=&title=The%20Poison&artist=&format=&debutLP=&category=&sex=&releaseDate=&requestNo=&type=&level=&label=&company=&certificationDate=&awardDescription=&catalogNo=&aSex=&rec_id=&charField=&gold=&platinum=&multiPlat=&level2=&certDate=&album=&id=&after=&before=&startMonth=1&endMonth=1&startYear=1958&endYear=2009&sort=Artist&perPage=25. Läst 12 augusti 2009. 
 9. ^ ”Download Festival 2005 line-up”. Download Festival 2005 line-up. Download Festival. Arkiverad från originalet den 13 mars 2012. https://web.archive.org/web/20120313005141/http://2005.downloadfestival.co.uk/lineup/index.asp. Läst 11 juni 2015.  ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 13 mars 2012. https://web.archive.org/web/20120313005141/http://2005.downloadfestival.co.uk/lineup/index.asp. Läst 18 juni 2015. 
 10. ^ ”Download Festival 2006 line-up”. Download Festival 2006 line-up. Download Festival. Arkiverad från originalet den 12 november 2007. https://web.archive.org/web/20071112094318/http://2006.downloadfestival.co.uk/lineup/index.asp. Läst 11 juni 2015.  ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 26 mars 2012. https://web.archive.org/web/20120326132036/http://2006.downloadfestival.co.uk/lineup/index.asp. Läst 18 juni 2015. 
 11. ^ ”Bullet for My Valentine – Matt Tuck, Vocals/Guitars”. Bullet for My Valentine – Matt Tuck, Vocals/Guitars. SMN News. 1 April 2006. Arkiverad från originalet den 24 september 2015. https://web.archive.org/web/20150924102932/http://www.smnnews.com/2006/04/01/bullet-for-my-valentine-matt-tuck-vocalsguitars/. Läst 11 juni 2015.  Arkiverad 3 september 2013 hämtat från the Wayback Machine. ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 24 september 2015. https://web.archive.org/web/20150924102932/http://www.smnnews.com/2006/04/01/bullet-for-my-valentine-matt-tuck-vocalsguitars/. Läst 18 juni 2015. 
 12. ^ ”Bullet for My Valentine DVD Slated For December Release”. Bullet for My Valentine DVD Slated For December Release. The Gauntlet. 2 November 2006. http://www.thegauntlet.com/article/1203/6254/%09%09%09Bullet-For-My-Valentine.html. Läst 22 augusti 2009.  Arkiverad 19 oktober 2014 hämtat från the Wayback Machine.
 13. ^ ”BULLET FOR MY VALENTINE Reschedules Remainder Of U.K. Tour, Cancels U.S. Dates”. Blabbermouth. 22 november 2006. http://www.blabbermouth.net/news/bullet-for-my-valentine-reschedules-remainder-of-u-k-tour-cancels-u-s-dates/. Läst 11 juni 2015. 
 14. ^ ”Machine Head Added To Metallica's Wembley Bill”. Machine Head Added To Metallica's Wembley Bill. Blabbermouth.net. 27 June 2007. Arkiverad från originalet den 9 oktober 2007. https://web.archive.org/web/20071009215734/http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=75664. Läst 7 november 2007. 
 15. ^ Graff, Gary (12 April 2007). ”Bullet for My Valentine in the thick of new album”. Billboard. Arkiverad från originalet den 25 april 2007. https://web.archive.org/web/20070425125256/http://www.billboard.com/articles/news/1052839/bullet-for-my-valentine-in-the-thick-of-new-album. Läst 1 november 2007. 
 16. ^ ”Bullet for My Valentine frontman says new album is 'More commercial than the last one, we're all gonna cut our hair and wear more makeup'.”. Bullet for My Valentine frontman says new album is 'More commercial than the last one, we're all gonna cut our hair and wear more makeup'.. Blabbermouth.net. 15 October 2007. Arkiverad från originalet den 18 oktober 2007. https://web.archive.org/web/20071018031020/http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=82814. Läst 30 oktober 2007. 
 17. ^ Harris, Chris (16 november 2007). ”Hate Eternal Do Some Soul-Searching; Plus Shadows Fall, Blut Aus Nord & More News That Rules, In Metal File”. MTV. http://www.mtv.com/news/articles/1574461/20071115/id_0.jhtml. Läst 13 augusti 2009. 
 18. ^ ”Bullet for My Valentine Cancels Seattle, Canada Dates”. Bullet for My Valentine Cancels Seattle, Canada Dates. Blabbermouth.net. 14 April 2008. Arkiverad från originalet den 26 september 2008. https://web.archive.org/web/20080926045647/http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=94842. Läst 14 april 2008. 
 19. ^ Pollstar (2008). ”Lacuna Coil Concert Dates”. Lacuna Coil Concert Dates. http://www.pollstar.com/tour/searchall.pl?By=Artist&Exact=Y&Content=Lacuna+Coil. Läst 30 augusti 2008. [död länk]
 20. ^ ”Bullet For My Valentine till Sverige”. Aftonbladet. 10 juli 2008. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article11458327.ab. Läst 11 juni 2015. 
 21. ^ [a b] ”Bullet for My Valentine’s Matt Tuck on new album”. Bullet for My Valentine’s Matt Tuck on new album. Metal Hammer. 16 March 2009. Arkiverad från originalet den 18 mars 2009. https://web.archive.org/web/20090318022008/http://www.metalhammer.co.uk/news/bullet-for-my-valentines-matt-tuck-on-new-album/. Läst 16 mars 2009. 
 22. ^ ”Bullet for My Valentine Drummer Interviewed By Swigged!”. Bullet for My Valentine Drummer Interviewed By Swigged!. Blabbermouth. 11 August 2009. http://www.blabbermouth.net/news/bullet-for-my-valentine-drummer-interviewed-by-swigged-video-available/. Läst 12 augusti 2009. 
 23. ^ [a b c] ”Arkiverade kopian”. Rock Sound. 21 januari 2010. Arkiverad från originalet den 24 januari 2010. https://web.archive.org/web/20100124104948/http://www.rocksound.tv/news/article/bullet-for-my-valentine-talk-new-album. Läst 21 januari 2010. 
 24. ^ Chamberlain, Richard. ”Sonisphere – the inthenews.co.uk review”. Sonisphere – the inthenews.co.uk review. Inthenews.co.uk. Arkiverad från originalet den 7 augusti 2009. https://web.archive.org/web/20090807020254/http://www.inthenews.co.uk/infocus/entertainment/sonisphere-the-inthenews-co-uk-review-%241316160.htm. Läst 12 augusti 2009.  Arkiverad 3 september 2013 hämtat från the Wayback Machine. ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 3 september 2013. https://web.archive.org/web/20130903151803/http://www.inthenews.co.uk/infocus/entertainment/sonisphere-the-inthenews-co-uk-review-$1316160.htm. Läst 18 juni 2015. 
 25. ^ ”Download Festival 2010”. Download Festival 2010. Kerrang. Arkiverad från originalet den 28 januari 2010. https://web.archive.org/web/20100128214908/http://www2.kerrang.com/2010/01/download_2010_is_go.html. Läst 25 januari 2010.  ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 17 mars 2010. https://web.archive.org/web/20100317091614/http://www2.kerrang.com/2010/01/download_2010_is_go.html. Läst 18 juni 2015. 
 26. ^ ”HEAVEN & HELL, SLAYER, BULLET FOR MY VALENTINE Confirmed For Austria's NOVA ROCK Festival”. HEAVEN & HELL, SLAYER, BULLET FOR MY VALENTINE Confirmed For Austria's NOVA ROCK Festival. Blabbermouth. 9 December 2009. Arkiverad från originalet den 13 december 2009. https://web.archive.org/web/20091213005402/http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=131707. Läst 4 februari 2010. 
 27. ^ ”BULLET FOR MY VALENTINE, KREATOR, Others Confirmed For Sweden's METALTOWN Festival”. BULLET FOR MY VALENTINE, KREATOR, Others Confirmed For Sweden's METALTOWN Festival. Blabbermouth. 3 februari 2010. http://search.blabbermouth.net/news/bullet-for-my-valentine-kreator-others-confirmed-for-sweden-s-metaltown-festival/. Läst 4 februari 2010.  Arkiverad 5 oktober 2017 hämtat från the Wayback Machine. ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 5 oktober 2017. https://web.archive.org/web/20171005180645/http://search.blabbermouth.net/news/bullet-for-my-valentine-kreator-others-confirmed-for-sweden-s-metaltown-festival/. Läst 5 oktober 2017. 
 28. ^ ”KISS To Play Germany's ROCK AM RING/ROCK IM PARK Festivals?”. KISS To Play Germany's ROCK AM RING/ROCK IM PARK Festivals?. Blabbermouth. 4 December 2009. http://www.blabbermouth.net/news/kiss-to-play-germany-s-rock-am-ring-rock-im-park-festivals/. Läst 4 februari 2010. 
 29. ^ ”GODSMACK, ROB ZOMBIE, LIMP BIZKIT, SLASH, DEFTONES Confirmed For ROCK ON THE RANGE”. GODSMACK, ROB ZOMBIE, LIMP BIZKIT, SLASH, DEFTONES Confirmed For ROCK ON THE RANGE. Blabbermouth. 9 February 2010. Arkiverad från originalet den 12 februari 2010. https://web.archive.org/web/20100212103551/http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=134781. Läst 10 februari 2010. 
 30. ^ ”New Jersey Bamboolze Festival Announces New Acts: Bullet For My Valentine, Motion City Soundtrack”. New Jersey Bamboolze Festival Announces New Acts: Bullet For My Valentine, Motion City Soundtrack. The Silver Tongue. 29 January 2010. Arkiverad från originalet den 4 februari 2010. https://web.archive.org/web/20100204045348/http://thesilvertongueonline.com/?p=8127. Läst 11 februari 2010. 
 31. ^ ”KILLSWITCH ENGAGE, DEICIDE, KREATOR, BULLET FOR MY VALENTINE Confirmed For Holland's FORTAROCK”. KILLSWITCH ENGAGE, DEICIDE, KREATOR, BULLET FOR MY VALENTINE Confirmed For Holland's FORTAROCK. Blabbermouth. 13 February 2010. http://www.blabbermouth.net/news/killswitch-engage-deicide-kreator-bullet-for-my-valentine-confirmed-for-holland-s-fortarock/. Läst 13 februari 2010. 
 32. ^ ”BULLET FOR MY VALENTINE, KILLSWITCH ENGAGE, NILE Confirmed For GRASPOP METAL MEETING”. BULLET FOR MY VALENTINE, KILLSWITCH ENGAGE, NILE Confirmed For GRASPOP METAL MEETING. Blabbermouth. 8 December 2009. http://www.blabbermouth.net/news/bullet-for-my-valentine-killswitch-engage-nile-confirmed-for-graspop-metal-meeting/. Läst 4 februari 2010. 
 33. ^ ”METALLICA, MEGADETH, SLAYER, ANTHRAX Confirmed For Greece's SONISPHERE”. METALLICA, MEGADETH, SLAYER, ANTHRAX Confirmed For Greece's SONISPHERE. Blabbermouth. 18 February 2010. Arkiverad från originalet den 23 februari 2010. https://web.archive.org/web/20100223053337/http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=135356. Läst 21 februari 2010. 
 34. ^ ”Bullet for my Valentine Tour Dates with Airbourne and Chiodos”. Bullet for my Valentine Tour Dates with Airbourne and Chiodos. Noisecreep. 8 mars 2010. http://www.noisecreep.com/2010/03/08/bullet-for-my-valentine-tour-dates-with-chiodos-and-airbourne/. Läst 10 mars 2010. 
 35. ^ ”Bullet for My Valentine: 'Next Album Going To Be In A Similar Vein Of Fever'”. Bullet for My Valentine: 'Next Album Going To Be In A Similar Vein Of Fever'. Ultimate-guitar.com. 28 januari 2011. Arkiverad från originalet den 9 mars 2011. https://web.archive.org/web/20110309190835/http://www.ultimate-guitar.com/interviews/interviews/bullet_for_my_valentine_next_album_going_to_be_in_a_similar_vein_of_fever.html. Läst 29 oktober 2011.  Arkiverad 5 september 2015 hämtat från the Wayback Machine. ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 5 september 2015. https://web.archive.org/web/20150905162511/http://www.ultimate-guitar.com/interviews/interviews/bullet_for_my_valentine_next_album_going_to_be_in_a_similar_vein_of_fever.html. Läst 18 juni 2015. 
 36. ^ ”RCA's New Executive Team Named Under CEO Peter Edge Amid Layoffs (Update)”. RCA's New Executive Team Named Under CEO Peter Edge Amid Layoffs (Update). Billboard.biz. 23 augusti 2011. http://www.billboard.biz/bbbiz/industry/record-labels/rca-s-new-executive-team-named-under-ceo-1005324782.story. Läst 29 oktober 2011. 
 37. ^ ”Radio Industry News, Music Industry Updates, Arbitron Ratings, Music News and more!”. Radio Industry News, Music Industry Updates, Arbitron Ratings, Music News and more!. FMQB. http://www.fmqb.com/article.asp?id=2268707. Läst 29 oktober 2011.  ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 8 november 2011. https://web.archive.org/web/20111108044953/http://www.fmqb.com/article.asp?id=2268707. Läst 18 juni 2015. 
 38. ^ ”Bullet for My Valentine’s Matt Tuck Working On "Metal As Fuck" New Project”. Bullet for My Valentine’s Matt Tuck Working On "Metal As Fuck" New Project. Metal Hammer. 27 oktober 2011. Arkiverad från originalet den 4 februari 2014. https://web.archive.org/web/20140204034721/http://www.metalhammer.co.uk/news/bullet-for-my-valentines-matt-tuck-working-on-metal-as-fuck-new-project/. Läst 11 juni 2015. 
 39. ^ Bullet for my Valentine to play Oppikoppi. Times LIVE (2012-05-29). Retrieved on 2013-02-13.
 40. ^ ”Bullet for My Valentine Complete Work on New Album - Audio Ink Radio”. audioinkradio.com. http://audioinkradio.com/2012/08/bullet-for-my-valentine-complete-work-new-album/. 
 41. ^ Soundwave Festival 2013 second lineup. Fasterlouder.com.au. Retrieved on 2013-02-13.
 42. ^ Soundwave - 2nd Announcement!. Oztix.com.au (2012-08-18). Retrieved on 2013-02-13.
 43. ^ ”BBC Radio on Twitter: "By the way, did you catch the"...”. Twitter. https://twitter.com/BBCR1/status/260025456391249920. Läst 11 juni 2015. 
 44. ^ ”Bullet for My Valentine reveal album and tour details”. Bullet for My Valentine reveal album and tour details. BBC. http://www.bbc.co.uk/newsbeat/20127897. Läst 1 november 2012. 
 45. ^ ”AltSounds - The Best New Music Videos In The World”. AltSounds. Arkiverad från originalet den 2013-12-02. https://web.archive.org/web/20131202232035/http://hangout.altsounds.com/news/153924-bullet-valentine-announce-2013-uk-tour-dates.html. 
 46. ^ ”Bullet For My Valentine Tour - The Official Bullet For My Valentine Website”. The Official Bullet For My Valentine Website. Arkiverad från originalet den 2013-12-02. https://web.archive.org/web/20131202234637/http://www.bulletformyvalentine.com/us/events?page=2.  Arkiverad 2 december 2013 hämtat från the Wayback Machine. ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 2 december 2013. https://web.archive.org/web/20131202234637/http://www.bulletformyvalentine.com/us/events?page=2. Läst 18 juni 2015. 
 47. ^ ”Bullet For My Valentine concert video”. Moshcam. http://www.moshcam.com/bullet-for-my-valentine/o2-academy-1445.aspx#/1-intro-breaking-point/. Läst 12 mars 2013.  Arkiverad 10 april 2013 hämtat från the Wayback Machine. ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 10 april 2013. https://web.archive.org/web/20130410022017/http://www.moshcam.com/bullet-for-my-valentine/o2-academy-1445.aspx. Läst 18 juni 2015. 
 48. ^ ”Bullet For My Valentine till Sverige”. Gaffa. Arkiverad från originalet den 18 juni 2015. https://web.archive.org/web/20150618214424/http://gaffa.se/nyhet/76175?ref=camefromrelatedleft. Läst 12 juni 2015. 
 49. ^ ”Bullet for My Valentine Announce New Album Producer: 'We Wanted Someone to Go 'It's Not Metal Enough. Bullet for My Valentine Announce New Album Producer: 'We Wanted Someone to Go 'It's Not Metal Enough. Ultime-Guitar. http://www.ultimate-guitar.com/news/upcoming_releases/bullet_for_my_valentine_announce_new_album_producer_we_wanted_someone_to_go_its_not_metal_enough.html. 
 50. ^ ”Bullet For My Valentine debut new track Raising Hell”. Kerrang!. Arkiverad från originalet den 2013-11-23. https://web.archive.org/web/20131123113216/http://www.kerrang.com/blog/2013/11/bullet_for_my_valentine_debut.html. Läst 21 november 2013. 
 51. ^ ”"Raising Hell"”. YouTube. 27 November 2013. http://www.youtube.com/watch?v=nYp3qfnO1mQ&feature=youtu.be. 
 52. ^ ”Bullet for My Valentine Enter Studio for New Album Recording”. Bullet for My Valentine Enter Studio for New Album Recording. Ultimate-Guitar. http://www.ultimate-guitar.com/news/general_music_news/bullet_for_my_valentine_enter_studio_for_new_album_recording.html. 
 53. ^ ”Bullet For My Valentine Talk Album Number Five”. Kerrang!. http://www.kerrang.com/27345/bullet-valentine-talk-album-number-five. Läst 12 juni 2015. 
 54. ^ ”BULLET FOR MY VALENTINE Parts Ways With Bassist JASON JAMES”. BULLET FOR MY VALENTINE Parts Ways With Bassist JASON JAMES. http://www.blabbermouth.net/news/bullet-for-my-valentine-parts-ways-with-bassist-jason-james/. 
 55. ^ ”Bullet for My Valentine on Facebook”. Facebook. https://www.facebook.com/BulletForMyValentine/photos/a.431675250504.213046.24100690504/10153273363990505/?type=1&theater. Läst 12 juni 2015. 
 56. ^ ”BFMV on Twitter”. Twitter. https://twitter.com/bfmvofficial/status/600029874133270528. 
 57. ^ ”Bullet For My Valentine new album and UK tour”. Never Enough Notes (Never Enough Notes) (Never Enough Notes). Arkiverad från originalet den 12 januari 2016. https://web.archive.org/web/20160112013211/http://www.neverenoughnotes.co.uk/2015/05/bullet-for-my-valentine-new-album-uk-tour/. Läst 18 maj 2015. 
 58. ^ ”Bullet for My Valentine Announce New Album Producer: 'We Wanted Someone to Go 'It's Not Metal Enough. Ultimate Guitar. 23 October 2013. http://www.ultimate-guitar.com/news/upcoming_releases/bullet_for_my_valentine_announce_new_album_producer_we_wanted_someone_to_go_its_not_metal_enough.html. Läst 19 februari 2015. ”Matt previously revealed the band's intention to bring back the thrash metal element and "kind of go 'Master of Puppets'-y Instead of cutting the songs down and making them simple, we wanna make them really complicated next time," he told EMP Rock Invasion.” 
 59. ^ ”iTunes - Music - Temper Temper (critic review)”. iTunes previewer. February 2013. https://itunes.apple.com/us/album/temper-temper-deluxe-version/id591241153. Läst 20 februari 2015. ”"The Welsh thrash group Bullet for My Valentine works with mostly modern metal inventions and is more in touch with screamo bands than Metallica. The studio-tight harmonies and perfectly notched beats have more to do with post-'90s hard rock bands and emo-punk than the ragged-but-right free-for-alls of early thrash metal."” 
 60. ^ Florino, Rick (6 februari 2013). ”Bullet for My Valentine "Temper Temper" Album Review — 5 out of 5 stars”. ArtistDirect. http://www.artistdirect.com/entertainment-news/article/bullet-for-my-valentine-temper-temper-album-review-5-out-of-5-stars/10380220#Ck0hHSjrUjxjBeOR.99. Läst 26 februari 2015. ”"Temper Temper expertly fuses the quartet's signature tight, technical thrash with the biggest hooks of their career."”  Arkiverad 13 februari 2016 hämtat från the Wayback Machine.
 61. ^ Nettleton, Chris. ”Drowned in Sound – Bullet for My Valentine: Scream Aim Fire review”. Drowned in Sound – Bullet for My Valentine: Scream Aim Fire review. Drowned in Sound. http://drownedinsound.com/releases/12569/reviews/2876423. Läst 8 februari 2009.  Arkiverad 30 september 2015 hämtat från the Wayback Machine. ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 30 september 2015. https://web.archive.org/web/20150930105708/http://drownedinsound.com/releases/12569/reviews/2876423. Läst 18 juni 2015. 
 62. ^ ”Absolute Radio – Bullet for My Valentine pull out of Metallica Wembley show”. Absolute Radio. 21 juni 2007. Arkiverad från originalet den 30 maj 2009. https://web.archive.org/web/20090530191338/http://www.absoluteradio.co.uk/music/news/story/2294/Bullet_for_My_Valentine_pull_out_of_Metallica_Wembley_show.html. Läst 22 mars 2009. 
 63. ^ ”CD Reviews - The Poison Bullet For My Valentine - Blabbermouth.net”. BLABBERMOUTH.NET. http://www.blabbermouth.net/cdreviews/the-poison/. 
 64. ^ ”Bullet for My Valentine”. PopMatters. http://www.popmatters.com/review/125076-bullet-for-my-valentine-fever/. 
 65. ^ ”Bullet for My Valentine biography”. Bullet for My Valentine biography. Arkiverad från originalet den 2010-02-22. https://web.archive.org/web/20100222230259/http://www.bulletformyvalentine.com/us/biography.  Arkiverad 3 mars 2012 hämtat från the Wayback Machine. ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 3 mars 2012. https://web.archive.org/web/20120303163715/http://www.bulletformyvalentine.com/us/biography. Läst 18 juni 2015. 
 66. ^ Miller, Kirk. ”Bullet for My Valentine – The Poison”. Decibel. Arkiverad från originalet den 4 april 2006. https://web.archive.org/web/20060404110846/http://www.decibelmagazine.com/reviews/mar2006/bulletformyvalentine.aspx. Läst 1 november 2007.  Arkiverad 4 april 2006 hämtat från the Wayback Machine. ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 4 april 2006. https://web.archive.org/web/20060404110846/http://www.decibelmagazine.com/reviews/mar2006/bulletformyvalentine.aspx. Läst 18 juni 2015. 
 67. ^ ”Bullet for My Valentine Interview”. Popworld. Arkiverad från originalet den 23 november 2006. https://web.archive.org/web/20061123013438/http://www.popworld.com/pages/bulletformyvalentine_rock1. Läst 1 november 2007. 
 68. ^ [a b] ”Interview: Matt Tuck of Bullet for My Valentine and Lzzy Hale of Halestorm”. ARTISTdirect. http://www.artistdirect.com/entertainment-news/article/interview-matt-tuck-of-bullet-for-my-valentine-and-lzzy-hale-of-halestorm/10490831. 
 69. ^ ”Guns N' Roses Biography – AOL Music”. Guns N' Roses Biography – AOL Music. Music.aol.com. Arkiverad från originalet den 22 december 2010. https://web.archive.org/web/20101222021026/http://music.aol.com/artist/guns-n-roses/biography. Läst 29 oktober 2011.  Arkiverad 18 september 2012 hämtat från the Wayback Machine. ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 18 september 2012. https://web.archive.org/web/20120918044000/http://music.aol.com/artist/guns-n-roses. Läst 18 juni 2015. 
 70. ^ ”Bullet for My Valentine Interview – Ultimate Guitar”. Bullet for My Valentine Interview – Ultimate Guitar. Ultimate Guitar Archive. 20 October 2005. http://www.ultimate-guitar.com/news/interviews/bullet_for_my_valentine_interview.html. Läst 1 november 2007. 
 71. ^ ”Michael Thomas Of Bullet For My Valentine - DRUM! Magazine - Play Better Faster”. drummagazine.com. Arkiverad från originalet den 2014-02-22. https://web.archive.org/web/20140222070025/http://www.drummagazine.com/features/post/michael-moose-thomas-anger-manager/. 
 72. ^ ”Bullet for My Valentine – Confident aiming at being the next classic metal band”. Bullet for My Valentine – Confident aiming at being the next classic metal band. Metalrage.com. 22 June 2006. Arkiverad från originalet den 2007-11-12. https://web.archive.org/web/20071112051832/http://www.metalrage.com/articles/422. Läst 1 november 2007.  Arkiverad 7 juni 2009 hämtat från the Wayback Machine. ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 12 november 2007. https://web.archive.org/web/20071112051832/http://www.metalrage.com/articles/422. Läst 18 juni 2015. 
 73. ^ ”Interview with Matt Tuck of Bullet For My Valentine: Scarlet Fever, The Epidemic”. The Aquarian Weekly. http://www.theaquarian.com/2010/04/21/interview-with-matt-tuck-of-bullet-for-my-valentine-scarlet-fever-the-epidemic/. 
 74. ^ ”Bullet for My Valentine Facebook Page”. Bullet for My Valentine Facebook Page. https://www.facebook.com/BulletForMyValentine/posts/10153058417730505. 
 75. ^ ”Welsh Music Awards 2004”. Welsh Music Awards 2004. BBC News. Arkiverad från originalet den 9 juli 2006. https://web.archive.org/web/20060709084226/http://www.bbc.co.uk/wales/music/sites/content/pages/welsh_music_awards_2004.shtml. Läst 7 november 2007. 
 76. ^ Mendoza, Nadia (12 juni 2007). ”Bullet booed at Metal Awards”. The Sun (UK). http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/bizarre/236903/Bullet-booed-at-Metal-Awards.html. Läst 31 oktober 2007. 
 77. ^ ”Kawasaki Golden God Award: Best UK Band”. Kawasaki Golden God Award: Best UK Band. Metal Hammer. 6 July 2010. Arkiverad från originalet den 28 december 2010. https://web.archive.org/web/20101228155030/http://www.metalhammer.co.uk/news/kawasaki-golden-god-award-best-uk-band/. Läst 28 november 2010. 
 78. ^ ”The Best British Metal Band to Emerge in Years." – Q Magazine”. NewsBlaze. 16 november 2007. http://newsblaze.com/story/20071116045610tsop.np/topstory.html. Läst 12 augusti 2009. 
 79. ^ Apar, Corey. ”Bullet for My Valentine > Biography”. Bullet for My Valentine > Biography. Allmusic. https://www.allmusic.com/artist/bullet-for-my-valentine-mn0000865403/biography. Läst 12 augusti 2009. 
 80. ^ Clarke, Betty (18 november 2008). ”Pop review: Bullet for My Valentine, Alexandra Palace, London”. The Guardian (UK). http://www.guardian.co.uk/music/2008/nov/18/pop-music-review-bullet-valentine. Läst 12 augusti 2009. 
 81. ^ ”Award double for rockers Slipknot”. BBC News. 4 augusti 2009. http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/8181878.stm. Läst 12 augusti 2009. 
 82. ^ ”Bullet for My Valentine win Kerrang! award”. Bullet for My Valentine win Kerrang! award. Ultimate Guitar Archive. 29 August 2006. Arkiverad från originalet den 18 januari 2008. https://web.archive.org/web/20080118233708/http://www.ultimate-guitar.com/news/press_releases/bullet_for_my_valentine_win_kerrang_award.html. Läst 31 oktober 2007. 
 83. ^ ”Kerrang! And the winners are...”. Kerrang! And the winners are.... Kerrang!. 29 July 2010. Arkiverad från originalet den 5 november 2013. https://web.archive.org/web/20131105210516/http://www.kerrang.com/blog/2010/07/and_the_winners_are_1.html. Läst 16 februari 2011.