Camarma de Esteruelas

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Camarma de Esteruelas

Camarma de Esteruelas är en spansk municipio i Madridprovinsen och Comunidad de Madrid, belägen i Comarca de Alcalá och Campiña del Henares.

Geografi[redigera | redigera wikitext]

Camarma de Esteruelas ligger i östra delen av Comunidad de Madrid, 6 km från staden Alcalá de Henares. Den gränsar i norr till Valdeavero, i söder till Alcalá de Henares, i väster till Daganzo de Arriba, i öster till Meco och i nordöst till Fresno de Torote.

Den geografiskt mest betydande aspekten är närvaron av vattendraget Camarmilla, ett tillflöde till río Henares, som rinner från norr till söder genom staden. Intill detta framträder ett landskap som framförallt präglas av spannmålsodling.

Den nuvarande stadskärnan ligger i den lilla dal som bildas av vattendraget, där det rinner samman med vattendraget Valdegatos.

Närheten till Alcalá de Henares och ”cervantesmiljön” som präglar gator och hus i Camarma har gjort att många av dem har namn efter personer och platser i Cervantes Don Quijote, med gatunamn som Dulcinea, Rocinante, Toboso, och själve Cervantes och med torg med namn som Lepanto.

Landsvägen M-119 som förbinder staden med motorvägen A-2 och staden Alcalá de Henares, är olycksdrabbad och har en trafikmängd på mer än 16000 fordon per dygn längs några sträckor.


Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från spanskspråkiga Wikipedia, Camarma de Esteruelas, 18 oktober 2012.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]