Hoppa till innehållet

Cannon Fodder

Från Wikipedia
Cannon Fodder
År1993, 2000
UtvecklareSensible Software
UtgivareVirgin Interactive
Genreshoot 'em up
realtidstaktikspel
actionspel
Antal spelareenspelarspel
FormatAmiga (1993), 3DO, Acorn Archimedes, Amiga CD32, Atari Jaguar, Atari ST, MS-DOS, Mega Drive, SNES, Game Boy Color (2000)
Arbetslag
MusikRichard Joseph
ProgrammeringJools Jameson
Spelserie
UppföljareCannon Fodder 2

Cannon Fodder är ett datorspel utvecklat av Sensible Software, en mix av realtidsstrategi- och actionspel. Den första versionen av spelet släpptes till Amiga 1993 men konverterades senare till många andra format som Atari Jaguar, 3DO, Amiga CD32, Acorn Archimedes, Atari ST, MS-DOS, Mega Drive, SNES och år 2000 även till Game Boy Color. Spelet hade många humoristiska inslag, speciellt Amiga-versionen som hade den humoristiska titelsången med sång. Cannon Fodder anses vara ett mycket svårt spel.

Kritiskt mottagande av sin samtid

[redigera | redigera wikitext]

Spelet kritiserades av media för att vara för våldsamt och glorifiera krig. Även om våldet med dagens mått inte är så påtagligt så finns det ändå inslag som är märkbara. Att spelet glorifierar krig var ett av spelutvecklarnas svarta ironiska humorelement, till exempel titelsången med sångtexten "War has never been so much fun" eller kön med rekryterande soldater som skriver upp sig intill en kulle fylld med gravstenar, där varje gravsten är en av spelarens döda spelfigurer, med namn och grad, som tidigare blivit rekryterade.