Carin Hjulström

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Carin Hjulström på Bokmässan i Göteborg 2010

Carin Astrid Maria Hjulström Livh, född Hjulström 31 augusti 1963 i Vasa församling i Göteborg[1], är en svensk journalist, författare och programledare.

Uppväxt[redigera | redigera wikitext]

Carin Hjulström är uppvuxen i Örgryte i Göteborg. Hennes far är skådespelaren och regissören Lennart Hjulström. Hennes bror är skådespelaren Niklas Hjulström. Hon var tidigare gift med radiomannen Stefan Livh.

Som 12-åring hade hon huvudrollen i radions julkalender Frida och farfar. På gymnasiet gick hon naturvetenskaplig linje. Efter föräldrarnas skilsmässa bodde hon med sin bror Niklas Hjulström i en lägenhet. Båda medverkade i gruppen Art som deltog i Rock-SM 1982 men inte kom bland de tre främsta. Rockgruppen Europe vann.

Karriär[redigera | redigera wikitext]

Carin Hjulström sökte till både journalisthögskolan och läkarlinjen och kom in på båda utbildningarna. Hon valde journalistiken och har bland annat arbetat som reporter på Göteborgs-Tidningen och Aftonbladet. 1987-1989 var hon programledare på TV för musikprogrammet Gig. Hon har efter det gjort program som Fredagsexter (1989), Melodifestivalen 1990, Mun över bord, frågesporten Moder Svea, Hon & han ihop med Paolo Roberto, Carin med C, TV-huset samt Carin 21:30.

Hon har även arbetat på produktionsbolaget MTV som programutvecklare, manusförfattare och informationschef. Där kläckte hon idén till dramaserien Sjätte dagen. Hon har också stått på scenen i föreställningen Fredag varje dag och sjungit egna låtar.

Carin Hjulström lanserade sin debutroman Finns inte på kartanbokmässan hösten 2009.

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

Filmografi[redigera | redigera wikitext]

Priser och utmärkelser[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Carin Hjulström”. Svensk Filmdatabas. http://sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=PERSON&itemid=289699. Läst 14 november 2013.