Claire Holt

Från Wikipedia
Claire Holt
Claire Holt på premiären av skräckfilmen 47 Meters Down, 2017.
Claire Holt på premiären av skräckfilmen 47 Meters Down, 2017.
FöddClaire Rhiannon Holt
11 juni 1988 (35 år)
Australien Brisbane, Queensland, Australien
NationalitetAustralisk, amerikansk
Utbildad vidStuartholme School
Aktiva år2006–
MakeMatthew Kaplan
(2016–2017)
Andrew Joblon (från 2018)
Barn3
Webbplatshttps://thecornerbyclaire.com/
Betydande roller
Emma Gilbert i H20: Just Add Water
Samara Cook i Pretty Little Liars
Chastity Meyer i Mean Girls 2
Rebekah Mikaelson i The Vampire Diaries, The Originals och Legacies
Kate i 47 Meters Down
IMDb

Claire Rhiannon Holt, född 11 juni 1988[1], i Brisbane i Queensland, är en australisk skådespelerska. Hon är känd för sina roller som Emma Gilbert i TV-serien H20: Just Add Water, Samara Cook i TV-serien Pretty Little Liars, Chastity Meyer i filmen Mean Girls 2, Rebekah Mikaelson i TV-serien The Vampire Diaries (även i spinofferna The Originals och Legacies) och Kate i skräckfilmen 47 Meters Down.

Skådespelarkarriär[redigera | redigera wikitext]

År 2006 fick Holt rollen som "Emma Gilbert" i serien H2O: Just Add Water av TV-bolaget Network Ten Australia. Serien har erhållit en Logie Award och Nickelodeon Australia Kids' Choice Awards. Trots att en tredje säsong var planerad, valde Holt att lämna serien vid slutet av säsong 2 efter att ha skrivit på kontraktet för filmen Messengers 2: The Scarecrow, uppföljaren till The Messengers från 2007. Inspelningen ägde rum i Sofia under 2008. Filmen släpptes direkt på DVD den 21 juli 2009. Holt är aktuell i den populära tv-serien The Vampire Diaries och The Originals där hon spelar Klaus syster Rebekah.

Förutom roller på TV och film har Holt även medverkat i reklam för bland annat Dreamworld, Sizzler och Queensland Lifesaving.

Privatliv[redigera | redigera wikitext]

Claire Holt tog examen vid Stuartholme School i Toowong i slutet av 2005. Hon är aktiv inom flera sporter, bland annat simning, volleyboll och vattenpolo, och hon har även svart bälte i taekwondo. När hon var yngre var hon också medlem i skolkören, och på fritiden brukar hon fortfarande sjunga samt spela piano och gitarr. Hon har även studerat teater och skådespeleri, både i skolan och privat för att förbättra sina förmågor.

Filmografi[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]