Cleo (TV-serie)

Från Wikipedia
Cleo
GenreKomedi
Skapad avMichael Hjorth, Johan Kindblom och Tomas Tivemark
MedverkandeSuzanne Reuter
Loa Falkman
Johan Rheborg
Magdalena Johannesson
Gustaf Hammarsten
Rakel Wärmländer
Antal avsnitt27
Längd (per avsnitt)28–29 minuter
Antal säsonger3
LandSverige Sverige
SpråkSvenska
Produktion
ProduktionsbolagTre vänner
Sändning
OriginalkanalSVT1
Originalvisning20022003
BildformatBredbild
Externa länkar
IMDb SVT Play

Cleo är en TV-serie i tre säsonger som visades på SVT1 2002–2003 med Suzanne Reuter i huvudrollen. Serien skapades av Michael Hjorth, Johan Kindblom och Tomas Tivemark på företaget Tre Vänner.

Serien beskrevs som "en storstadskomedi om arbetskamrater, förälskelser, släkt och vänner... och allt annat som hindrar en från att tänka klart" och utspelade sig främst på Stockholmskontoret till dataföretaget JTM.

I centrum står Cleopatra "Cleo" Andersson (Suzanne Reuter) som är säljare på JTM. Bland hennes arbetskamrater märks stjärnsäljaren Åke (Johan Rheborg), bästa vännen Kajsa (Magdalena Johannesson), unga och egocentriska Jessica (Rakel Wärmländer), receptionisten Frank (Gustaf Hammarsten) och chefen Claes (Loa Falkman). I Cleos liv finns även sonen Jonas (Gustaf Skarsgård), i säsong 3 spelad av (Sverrir Gudnason), och systern Cissi (Katarina Bothén)

Under sommaren 2010 gick den första säsongen i repris på SVT1, den andra säsongen repriserades också under sommaren 2011.

Övrigt[redigera | redigera wikitext]

  • Seriens skapare Johan Kindblom, Tomas Tivemark och Michael Hjorth plockade sina första bokstäver och bildade det fiktiva företagsnamnet JTM.
  • För att få tips och idéer åkte seriens skapare över till USA och var med på inspelningar av tv-serien Ally McBeal. I "Cleo" finns många flirtar med den amerikanska advokatserien.
  • I första säsongens fjärde avsnitt spelar Lisa Nilsson en gästroll – sig själv. Hon ackompanjerar då Cleos liv med en svavelosande version av "Allt jag behöver nu".
  • I filmen 7 miljonärer (2006) jobbar Suzanne Reuter och Loa Falkman med varandra för första gången sedan Cleo lades ned. Filmen är, liksom Cleo, producerad av Tre vänner.

Medverkande[redigera | redigera wikitext]

Soundtrack[redigera | redigera wikitext]

Cleo en hel del låtar framförda av svenska pop-artister/grupper, bland annat: