Cleo (TV-serie)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Cleo
Genre Komedi
Skapad av Michael Hjorth, Johan Kindblom och Tomas Tivemark
Medverkande Suzanne Reuter
Antal avsnitt 27
Längd (per avsnitt) 28–29 minuter
Antal säsonger 3
Land Sverige
Språk Svenska
Produktion
Produktionsbolag Tre vänner
Sändning
Originalkanal SVT1
Originalvisning 2002–2003
Bildformat Bredbild
Externa länkar
IMDb

Cleo var en TV-serie i tre säsonger som gick på SVT1 2002–2003 med Suzanne Reuter i huvudrollen. Serien skapades av Michael Hjorth, Johan Kindblom och Tomas TivemarkTre Vänner, företaget bakom tv-succén Svensson Svensson och ICA-reklamerna med Stig och de andra.

Serien beskrevs som "en storstadskomedi om arbetskamrater, förälskelser, släkt och vänner... och allt annat som hindrar en från att tänka klart" och utspelade sig främst på Stockholmskontoret till dataföretaget JTM.

I centrum står Cleopatra "Cleo" Andersson (Suzanne Reuter) som är säljare på JTM. Bland hennes arbetskamrater märks stjärnsäljaren Åke (Johan Rheborg), bästa vännen Kajsa (Magdalena In de Betou), unga och egocentriska Jessica (Rakel Wärmländer), receptionisten Frank (Gustaf Hammarsten) och chefen Claes (Loa Falkman). I Cleos liv finns även sonen Jonas (Gustaf Skarsgård), systern Cissi (Katarina Bothén)

Under sommaren 2010 gick den första säsongen i repris på SVT1, den andra säsongen repriserades också under sommaren 2011.

Övrigt[redigera | redigera wikitext]

  • Seriens skapare Johan Kindblom, Tomas Tivemark och Michael Hjorth plockade sina första bokstäver och bildade det fiktiva företagsnamnet JTM.
  • För att få tips och idéer åkte seriens skapare över till USA och var med på inspelningar av tv-serien Ally McBeal. I "Cleo" finns många flirtar med den amerikanska advokatserien.
  • I första säsongens fjärde avsnitt spelar Lisa Nilsson en gästroll – sig själv. Hon ackompanjerar då Cleos liv med en svavelosande version av "Allt jag behöver nu".
  • I filmen 7 miljonärer (2006) jobbar Suzanne Reuter och Loa Falkman med varandra för första gången sedan Cleo lades ned. Filmen är, liksom Cleo, producerad av Tre vänner.

Medverkande[redigera | redigera wikitext]

Soundtrack[redigera | redigera wikitext]

Cleo en hel del låtar framförda av svenska pop-artister/grupper, bland annat: