Commerce

Commerce
Huvudentrén till Commerce
LägeSkövde, Västra Götalands län
Öppnad14 oktober 1966
Antal butiker45
Antal våningar3
Webbplatscomm.se

Commerce är ett köpcentrum i Skövde centrum med cirka 50 butiker och restauranger. Commerce köpcentrum byggdes 1990 när dåvarande Commerce slogs ihop med Domus genom att Långgatan som tidigare delade de båda varuhusen byggdes över. I och med detta bildades Skövdes och Skaraborgs första galleria.

Commerce har ingångar från Hertig Johans torg i söder, Rådhusgatan och Sandtorget i öster och Lögegatan i väster. Ursprungligen fanns även en ingång från Torggatan i norr men sedan Stadium byggt om och tagit över butikslokalerna på båda sidor om den ursprungliga gången har ingången stängts. Detta har varit föremål för en långdragen debatt i lokalmedia och kommunpolitiken eftersom det i detaljplanen för Skövde centrum slås fast att Commerce ska hållas öppet i alla väderstreck.

På Commerce finns ett parkeringshus i tre plan som nås från två infarter på Lögegatan. Med kollektivtrafik nås Commerce lättast via Sandtorget och Hertig Johans torg i direkt anslutning till köpcentret där stadsbussar stannar eller Skövde resecentrum cirka 300 meter gångväg från Commerce där tåg och regionala bussar stannar.

I Commerce källare fanns tidigare en bowlinghall, som idag har flyttat till Arena Skövde.

Köpcentrumet är det första köpcentrumet i Sverige som erbjuder gratis surfande genom ett trådlöst nätverk.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]