Cote de Pablo

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Cote de Pablo
Cote de Pablo 2011
Cote de Pablo 2011
Född12 november 1979 (40 år)
Santiago de Chile, Chile
Aktiva år1994–
Betydande roller
Ziva David i NCIS
IMDb

Maria José de Pablo Fernández föddes den 12 november 1979 i Santiago de Chile. Hennes familj består av hennes mamma Maria Olga Fernández, hennes pappa Francisco de Pablo, hennes lillebror med samma namn som fadern och hennes lillasyster Andrea de Pablo.

När de Cote de Pablo var tio år gammal fick hennes mor, María Olga Fernández, ett jobb i Miami, Florida, i det spanskspråkiga tv-nätet Telemundo, och de flyttade dit. Cote de Pablo gick på Arvida Middle School, New World School of the Arts, där hon studerade musikaler. Hon gick sedan på Carnegie Mellon University i Pittsburgh, Pennsylvania, där hon studerade musik och teater och medverkade i flera pjäser, bl.a. And The World Goes 'Round, The House of Bernarda Alba,The Fantasticks och A Little Night Music, hon har även medverkat i musikalen The Mambo Kings där hon spelade Dolores Fuentes. De Pablo har också varit med i TV-serierna The Jury och The $treet.

De Pablo är mest känd för rollen som den israeliska Mossad-Officer Ziva David, i TV-serien NCIS. De Pablo är även sångerska, och har spelat in soundtracks till flertalet NCIS-episoder.

Idag bor Cote i Los Angeles medan hennes syster bor i New York, hennes pappa och bror i Miami och hennes mamma i Santiago, Chile.[källa behövs] I juni 2013 berättade CBS att Cote utgår ur serien. Hon medverkade i nog många avsnitt i säsong 11 för att kunna skriva ur Ziva ur serien.

Filmografi, i urval[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]