Crawling

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Crawling
Singel av Linkin Park
Från albumet Hybrid Theory
Utgiven1 maj 2001
FormatCD
InspeladNew Orleans, Louisiana
GenreNu metal
Längd3:29
SkivbolagWarner Bros. Records
LåtskrivareLinkin Park
ProducentDon Gilmore
Album
Hybrid Theory

"Crawling" är en låt gjord av nu metal-bandet Linkin Park. Det är den femte låten på deras debutalbum Hybrid Theory. Crawling utgavs den 1 maj 2001 som bandets andra singel och vann år 2002 en Grammy i kategorin Best Hard Rock Performance.

En demoversion av låten spelades in under produktionen av Hybrid Theory; den innehåller ett mellanspel av när Mike Shinoda rappar före den sista refrängern.

Låtinformation[redigera | redigera wikitext]

"Crawling" är en av de få låtarna på albumet som innehåller väldigt lite rapping. Mike Shinoda har bara en linje som repeteras före refrängerna. Den är också märkbar för sina elektroniska synthlinjer, turntable scratches och Chester Benningtons ångestfyllda refränger.

Musikvideo[redigera | redigera wikitext]

Musikvideon var regisserad av Brothers Strause. Den skildrar en ung kvinnas inre konflikt med hennes pappa som våldtar henne. Kvinnan (spelad av Katelyn Rosaasen) stänger av resten av världen, representerat av specialeffekter föreställande kristaller som formar sig runt henne. I slutet minskar kristallerna som symboliserar hennes seger över konflikten. Bandet sägs spela i Fortress of Solitude.

Musikvideon sägs att ha ett mörkare slut som skrevs först, vilket skulle ha varit att ett psykiskt stört fan skulle ha mördat hela bandet, vilket Warner Brothers sade nej till och det nuvarande slutet skrevs istället.

Låtlista[redigera | redigera wikitext]

  1. "Crawling" (Album Version) – 3:21
  2. "Papercut" (Live on BBC Radio One) – 3:21
  3. "Behind the Scenes Bonus Footage" (Video) – 9:56

Översättning[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Crawling (song), tidigare version.