Cristina Scabbia

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Cristina Scabbia
Scabbia.jpg
Cristina Scabbia 2010.
FödelsenamnCristina Adriana Chiara Scabbia
Född6 juni 1972 (48 år)
BakgrundItalien Milano, Italien
GenrerGothic metal, alternativ rock
RollSångare, låtskrivare, krönikör
År som aktiv1994–idag
SkivbolagCentury Media Records
ArtistsamarbetenLacuna Coil, Franco Battiato, Rezophonic, Megadeth, Apocalyptica, Alter Bridge
WebbplatsLacuna Coils officiella webbplats

Cristina Adriana Chiara Scabbia, född 6 juni 1972 i Milano är en italiensk sångerska, mest känd som sångare i gothic metal-bandet Lacuna Coil tillsammans med Andrea Ferro. Hon skriver även artiklar i rockmagasinet Revolver tillsammans med Vinnie Paul som var medlem i groove metal-bandet Pantera.

Cristina Scabbia var med och gästsjöng i À Tout le Monde (Set Me Free) från Megadeths album United Abominations (2007). Hon medverkar också som sångerska på låten S.O.S (Anything but Love) tillsammans med det finländska metalbandet Apocalyptica.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Lacuna Coil[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Lacuna Coil

År 1991 började Scabbia professionellt sjunga som en turnémedlem för andra band. Senare samma år hon träffade den manliga sångaren Andrea Ferro och basisten Marco Coti Zelati från Lacuna Coil på Milano's Midnight Club. Vid den här tiden hette bandet Ethereal, och Scabbia var först endast rekryterad som en sessionsångerska. Hon var rekrytare anställd för att sjunga backup sång på refrängerna på låtarna från deras demo, men bandmedlemmarna gillade hur manliga och kvinnliga röster lät tillsammans, och bad henne att vara en permanent medlem. Efter flera ändringar i bandets uppställning, blev det till slut Ferro, Coti Zelati och Scabbia. De spelade in en två spår lång demo i maj 1996, och var snart signade av den tyska delen av Century Media. Så småningom gick de över till den amerikanska delen av företaget. Bandet bytte namn till Lacuna Coil sedan de upptäckt att ett grekiskt band som också låg på Century Media redan hade namnet Ethereal. Lacuna Coil började turnera, och släppte sitt första album under 1997.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Album med Lacuna Coil

Gästmedverkan

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]