Danny Masterson

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Danny Masterson
Danny Masterson juni 2015.
Danny Masterson juni 2015.
FöddDaniel Peter Masterson
13 mars 1976 (47 år)
USA Albertson, Long Island, New York, USA
Utbildad vidYoung Actors Space
Aktiva år1988-
MakaBijou Phillips (2011–)
Betydande roller
Steven Hyde i That '70s Show.
IMDb SFDb

Daniel Peter "Danny" Masterson, född 13 mars 1976 i AlbertsonLong Island i New York, är en amerikansk skådespelare från Long Island. Han är mest känd för sin roll som Steven Hyde i That '70s Show. Han medverkade också som Justin i Cybill, Jimmy in Roseanne, och har gästspelat flera gånger i "dolda-kameran"-programmet Punk'd samt Mad TV. Hans bror är skådespelaren Christopher Masterson som spelar med i Malcolm - Ett geni i familjen.

Han är delägare i restaurangen Dolce, som han startade tillsammans med Ashton Kutcher och Wilmer Valderrama, medspelare i That '70s Show. Masterson är också återkommande DJ på nattklubbar i Los Angeles under namnet DJ Donkey Punch. Masterson håller även i en mycket populär radioshow, Feel My Heat, på Indie 103.1 i Los Angeles.

Han är liksom sina föräldrar medlem i Scientologikyrkan.[1] I december 2005 hjälpte han till med att inviga en kontroversiell scientologigala för museet: Psykiatri: En dödsindustri (Psychiatry: An Industry of Death).[2]

2017 anklagades Masterson för fyra fall av våldtäkt som ska ha inträffat mellan 2001 och 2003. Med anledning av detta sparkade Netflix honom från succéserien The Ranch. 2020 åtalades [3]Masterson för tre fall av våldtäkt, och rättegången förväntas inledas i november 2021. Masterson nekar till samtliga anklagelser.

Filmografi[redigera | redigera wikitext]

Television[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]