Deathcore

Från Wikipedia

Deathcore är en musikstil som har växt fram som en blandning av death metal, hardcore och i vissa fall även metalcore, och är en blandning av snabba dubbelkaggar med hardcoreinfluerat trumspel. Precis som i dödsmetallen används sångtekniken growl, ett avgrundsvrål.

Texterna i deathcore-musiken är mycket varierad med allt från våld, gore, hat, religion och humor, till vardagliga saker.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Genren började som en blandning mellan klassisk dödsmetall och thrash, praktiserat av de amerikanska banden Repulsion, Suffocation och Dying Fetus med flera. Senare började hardcore-band från Kalifornien bli influerade av dödsmetallen, och resultatet blev någon sorts blandning mellan de båda stilarna.[1][2] Blood, ett sådant dödsmetall-influerat hardcore-band från Tyskland, släppte en demoskiva som hette just "Deathcore". Kalifornien har kallats deathcorens "inofficiella hemstad", på grund av de tidiga och många banden inom genren, samt de många och populära festivalerna som förekommer i staten.

Precis som i hardcore började "hardcore-dans" utföras på många deathcore-konserter, en sorts våldsam dans i takt till musiken, som vanligen innebär att slänga knutna nävar fram och tillbaka genom dansgolvet.

Deathcoreband[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Terry, Nick (December 1996). "So, Did Earth Crisis Move You?". Terrorizer #37, sid 23. ISSN 1350-6978.
  2. ^ ”Despised Icon”. Decibel Magazine. 1 november 2009. Arkiverad från originalet den 23 oktober 2013. https://web.archive.org/web/20131023060904/http://www.decibelmagazine.com/magazine/baroness-61-nov-2009/despised-icon/. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]